Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Norway Now
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Slettnes, Nordkyn Slettnes, Nordkyn
Credits
Slettnes, Nordkyn.
Photo: Christoffer Robin Jensen
Campaign
Partner

Sommerdagene som aldri ender

I nord skaper midnattssolen en magisk sommerstemning. Et rødgult skimmer dekker landskapet på nattestid, som om himmelen var malt med kraftige penselstrøk av gul, rød og oransje.

Det er fascinerende å tenke på alle aktiviteter og hendelser som har utfoldet seg under midnattssolen gjennom tidene, av fiskere ved havet i Lofoten og av reinsdyrgjetere i nord.

Fenomenet har gjort et spesielt inntrykk på flere norske kunstnere og forfattere gjennom historien. Her er et utdrag fra Knut Hamsuns «Pan» (1894): «Det begynte å bli ingen nat, solen dukket så vidt skiven ned i havet og kom så opp igjen, rød fornyet, som om den hadde været nede og drukket. Hvor det kunde gå mig forunderlig om nætterne; ingen menneske tror det» …

Jorden roterer med en skrå akse i forhold til solen, og i løpet av sommermånedene treffer solstrålene de nordlige delene av jordkloden også om natta.

 

Hvis du tar turen nord for polarsirkelen om sommeren kan du med andre ord nyte et midnattsdupp i sjøen eller campe i det fri og sitte oppe helt til solen ikke går ned. På denne tiden av året er mange severdigheter og aktiviteter i Nord-Norge åpne hele natten, så om du måtte ønske kan du både golfe, elvepadle og dra på hvalsafari under midnattssolen.

På Svalbard går ikke solen ned mellom april og slutten av august. Ta en midnattstur på en isbre, eller hva med å beundre den rødsprengte himmelen fra en hundeslede?

 

 

Kayaking in Lofoten
Lofoten
Kristin Folsland Olsen / www.nordnorge.com / Vestvågøy
Ferry Midnight, Salten, Bodø
Salten, Bodø
Tommy Andreassen / www.nordnorge.com / Bodø
Fjellheisen Fløya, Tromsø
Tromsø
Knut Hansvold / www.nordnorge.com / Tromsø

Slik tar du bra bilder i midnattsol

Det de fleste husker best fra midnattsolen er det gyldne skinnet. Det framhever fargene og forlenger skyggene, noe som duker for dramatiske og uttrykksfulle bilder. Prøv følgende tips for å oppnå best mulige bilder av landskap og opplevelser i midnattssol.

1: Fargene er mer intense i midnattssol, og du bør derfor prøve å holde motivet enkelt. Konsentrer deg gjerne om to eller tre farger.

2: Forgrunnen av bildet kan brukes til å ramme inn midten og dype felt, og skape en bedre følelse av tredimensjonalitet.

3: For å maksimere effekten av lys himmel over landskap bør du komponere bildet med horisonten en tredjedel fra bunnen av bildet. Det bidrar til at kameraet eksponerer riktig.

4: På Lyngen Lodge i Lyngenalpene kan du delta på et fotokurs med fokus på midnattsol.

Aktiviteter under midnattssolen

Start planleggingen nå

Mange aktiviteter i Nord-Norge er best i dagslys. Heldigvis tar sommerdagene aldri slutt.

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad