Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Norway Now
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Hellesylt Hellesylt
Credits
Hellesylt.
Photo: Mattias Fredriksson Photography AB - Vistinorway.com
Campaign
Partner

Opplev Norge på to hjul

Om du vil slite deg opp en bratt fjellside, finne din indre Hushovd på landeveien eller sykle i ro og fred mellom koselige småbyer, har Norges varierte landskap passende utfordringer for både nybegynnere og erfarne sykkelentusiaster. 

Sykkelfeberen raser, og stadig flere nordmenn og utenlandske turister legger sykkelferien til Norge. Syklister på alle nivåer, fra racere i kondomdrakt til uerfarne sofasyklister, kan finne spennende sykkelruter med litt research og planlegging. Hiv deg utfor en downhill-løype, dra på terrengsykling i villmarka eller sykle langs naturskjønne landeveier.

På klisjéplakatene står det: «Tar ikke veiene pusten fra deg, gjør utsikten det.» Sykle Kystriksveien fra Bodø til Trondheim, forbi nordnorske fjell, middelalderkirker, sandstrender og flere tusen øyer. Eller opplev midnattssol, fuglefjell og små fiskevær i Lofoten og Vesterålen.

Rallarvegen med sine bratte nedstigninger og ville fossefall er kåret til Norges flotteste sykkelvei av magasinet Reiser og Ferie.

Turen starter på Haugastøl eller Finse og følger Bergensbanen opp til dens høysete punkt, Taugevatn, 1301 meter over havet. Så går veien ned til fjorden i Flåm.

Hvis du ikke vil bruke for mye tid på å planlegge, har Norge ti nasjonale sykkelruter som går gjennom hele landet. Disse rutene tar deg fra by til by utenom den verste trafikken og gir deg muligheten til å oppleve kulturelle og historiske steder underveis.

Miljø og klima står på den politiske dagsordenen i hele verden. Velger du sykkel istedenfor bil, vil du bli tatt godt imot av de fleste, samtidig som du er nær naturen, opplever lokale tradisjoner og finner bortgjemte småsteder du ikke ville oppdaget ellers.

Cycling along the Telemark canal
Telemarkskanalen
Kåre Pedersen
Road cycling along the Atlantic Road
Atlanterhavsveien
Mattias Fredriksson/visitnorway.com
Hemsedal Bike Park
Hemsedal
Hemsedal.com/Steffen Gulbrandsen
Cycling in Hamnøya, Lofoten
Hamnøya, Lofoten
CH - Visitnorway.com

Syklist velkommen gjør det enkelt

At syklister er velkomne, er forhåpentligvis selvsagt. Men Syklist velkommen er en ordning som finnes i mange europeiske land, inkludert Norge. Bedrifter, overnattingssteder og turistinformasjoner med dette merket forplikter seg til å være spesielt gode verter for syklister. De tilbyr sykkelparkering, lappesaker, informasjon om ruter i nærheten og mye mer.

Les mer på: cyclingnorway.no

Utforsk noen av Norges sykkelruter

Se video fra Rallarvegen

Rallarvegen er en av landets mest populære sykkelveier. Veien starter på Haugastøl (1000 moh.), og følger Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal før den fortsetter langs Flåmsbanen til Flåm.

#sykkelnorge på Instagram
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.

Finn sykkeltilbud

Søk etter ruter og sykkelutleie i hele landet. 

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad