Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Norway Now
Ål i Hallingdal
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Summer in the mountains of Bergsjø, Ål in Hallingdal Summer in the mountains of Bergsjø, Ål in Hallingdal Summer in the mountains of Bergsjø, Ål in Hallingdal
Summer in the mountains of Bergsjø, Ål in Hallingdal Summer in the mountains of Bergsjø, Ål in Hallingdal
Credits
Summer in the mountains of Bergsjø, Ål in Hallingdal.
Photo: Ål Utvikling AS
Campaign
Partner

Naturen kaller

Ta fram turskoene, pakk en god lunsj og utforsk noen av områdets mange turstier. Her kan du nemlig velge mellom mer enn 50 godt merkede turer med detaljerte beskrivelser og kart. Langs de fleste stiene finnes også et kulturminne. 

Området rundt Ål i Hallingdal byr også på familievennlige sykkelruter på idylliske fjellveier, og fiskeentusiaster kan prøve lykken i Åls mange elver og vann. Om sommeren kan barna møte dyrene på en av områdets fjellgårder.

Med to skisentre og mer enn 400 kilometer preparerte skiløyper er Ål et eldorado for både alpint og langrenn. Hvis du vil prøve noe nytt, får snøkiting på ski eller snøbrett garantert opp adrenalinet. Husk at instruksjon og opplæring er obligatorisk før du kiter. For deg som klarer deg med litt mindre utfordringer, byr Ål på to av Norges lengste akebakker.

Rosemaling, folkemusikk og andre kulturformer har rike tradisjoner i Ål og spiller fortsatt en viktig rolle i lokalsamfunnet. Ål kulturhus er Hallingdals  «stue» for konserter, teater og danseforestillinger.

Rolf Nesch Museet og Galleri Syningen med sine skiftende kunstutstillinger er andre kulturareaner for både lokalbefolkningen og turister. Torpo stavkirke fra rundt 1160 er den eldste og eneste originale stavkirken i området.

Ål har en variert matkultur, og rømmegrøt, lapper og suppen småmat med lefsekling er smaken av Ål. Vil du prøve alt, er Hallingtapas den lokale tapasvarianten.

Ål, Hallingdal
Reineskarvet
Ål Utvikling AS
Ål, Hallingdal
Ål
Ål Utvikling AS
Ål, Hallingdal
Bergsjø
Helge G. Stærk
Ål, Hallingdal
Ål
Ole Johs. Brye
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Sjekk ut

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Ål i Hallingdal ligger omlag tre timers kjøretur fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Fra flyplassen kan du reise med ekspressbuss eller -tog til Oslo S, og herifra videre med buss eller tog til Ål i Hallingdal. 
Med buss:
  • Det er daglige bussavganger fra Oslo til Ål i Hallingdal, og reisen tar omlag fire timer. 
Med bil:
  • Rv7 er den korteste ruta mellom Oslo og Bergen, og midt mellom de to byene ligger Ål i Hallingdal. Kjøretid til Ål er omlag tre timer fra Oslo, og tre timer og 45 minutter fra Bergen. 
Med tog:
  • NSB har daglige avganger til Ål i Hallingdal fra Oslo og Bergen. Reisetiden er omtrent tre og en halv time fra begge byene. 

Dette skjer i Ål

Ål tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad