Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search

Nesbyen, Nes i Hallingdal

Nesbyen

Gammel sjarm i naturlige omgivelser

Nesbyen er «gamlebyen» i Hallingdal og er rik på kultur og tradisjon. De snille fjellene kaller på deg som vil gå i lett skogs- og høyfjellsterreng.

De frodige omgivelsene og lettgåtte fjellene gjør Nesbyen til et populært utgangspunkt for friluftsaktiviteter. Pust inn den friske fjelluften mens du utforsker høyfjellet, gå på enkle toppturer og nyt utsikten. Du kan velge mellom en rekke merkede vandre- og sykkelruter med ulike vanskelighetsgrader, og har du lyst, kan du ta et avkjølende bad eller fiske i et av de mange fjellvannene på turen. Hallingdalselva er en sikker vinner blant sportsfiskere.

Nesbyen har et godt innlandsklima med varme sommere. Når det er varmt, er Nesbyen ofte det varmeste stedet i landet – varmerekorden på 35,6 grader ble satt her i 1970 og har foreløpig vist seg umulig å slå. På de late sommerdagene kan du finne deg et sted langs elva Rukkedøla eller ved et fjellvann der du får være helt for deg selv. Er du den sosiale typen, er Trytetjern en lokal badefavoritt.

Men selv om det kan være varmt i Nesbyen om sommeren, betyr ikke det at det ikke blir kaldt her om vinteren. Nesbyen er en komplett vintersportdestinasjon som tiltrekker seg snøsugne av alle slag. Sett utfor bakkene i Nesbyen Alpinsenter, ta en langrennstur i det store løypenettet, spenn på deg fjellskiene og søk mot toppene eller seil av gårde med skiseil eller kite. 

Foretrekker du vinteren uten ski på bena, kan du prøve hundekjøring eller aking, eller bare slappe helt av på Ranten Bad.

Nesbyen er gjennomsyret av historie, og mange attraksjoner gir deg innsikt i regionens fortid. Hallingdal Museum er blant de eldste friluftsmuseene i Norge og består av antikvariske bygninger og en mengde gjenstander fra hele området. En fast utstilling som viser Hallingdals natur og kultur utgjør størstedelen av museet, og i tillegg vises skiftende sommerutstillinger.

Gamle Nes er den eldste delen av Nesbyen, og her bodde borgerskapet og embetsmennene i Hallingdal. De mange staselige bygningene viser en helt annen kultur enn den du ser i de mer beskjedne hallingstuene. Reis tilbake i tiden på en guidet tur eller med audio guide og spaser mellom idylliske 1800-tallshus på Hallingdals første «trottoir» (fortau). I Gamle Nes finner du også koselige kafeer og gallerier.

Skiing at Liaset in Nesbyen
Liaset
Kjersti Rylandsholm
Mountain biking at Smylifjell in Nesbyen
Smylifjell
Ove Grøndal
Christmas at Nesbyen museum
Nesbyen
Vibeke Hjønnevåg / Hallingdal Museum
Northern lights over Nes in Hallingdal
Nes
Tore Haraldset

Attraksjoner og aktiviteter

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Oslo Lufthavn ligger omtrent 2,5 timers kjøring fra Nesbyen. Fra flyplassen kan du ta ekspressbuss eller tog til Oslo S, hvor du kan ta buss eller tog videre til Nesbyen.
Med bil:
  • Hvis du foretrekker å kjøre selv fra Oslo, følg E16 til Hønefoss, og deretter Rv7 mot Nesbyen. Kjøretiden er omtrent 2,5 timer. Fra Bergen kjører du til Eidfjord og over Hardangervidda via Geilo til Nesbyen på Rv7. Kjøretiden fra Bergen er omkring fire timer.
Med buss:
  • Det er daglige bussavganger fra Oslo til Nesbyen. Busstoppet ligger sentralt i Nesbyen, like ved Shell-stasjonen, omtrent 500 meter fra Nesbyen jernbanestasjon.
Med tog:
  • NSB har daglige avganger til Gol. Fra Oslo er reisetiden omtrent 2,5 timer, mens fra Bergen er den omtrent fire timer.

Nesbyen tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad