Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Norway Now
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Lillesand harbor Lillesand
Credits
Lillesand.
Photo: Anders Martinsen (c) Visit Sørlandet AS
Campaign
Partner

Besøk sørlandsperlen Lillesand

Opplev det beste av den sørlandske skjærgården i Lillesand og langs Blindleia. Kos deg med urbant landsbyliv mellom idylliske hvite trehus. Lillesand sentrum har et yrende folkeliv med butikker i gater og smug, restauranter, barer, museer og kunstgallerier.
Lillesand
Lillesand sentrum
Anders Martinsen (c) Visit Sørlandet AS
Streets of Lillesand
Shopping i Lillesand
Jorunn Jensen (c) Visit Sørlandet AS
Woman in boat in front of Saltholmen lighthouse in Lillesand
Båttur til Saltholmen Fyr
Jorunn, Jensen, Visit Sørlandet

Overnatting i Lillesand

På Lillesand Hotel Norge fra 1873 kan du sove godt i en vakker bygning med historisk sus. Knut Hamsun var en berømt gjest i sin tid. Hvis du heller vil campe, med telt, bobil eller campingvogn, vil du trives på Tingsaker familiecamping eller på Skottevik Feriesenter i Høvåg, som ligger litt utenfor byen.

Opplev skjærgårdsperlen Blindleia

En båttur langs den sagnomsuste Blindleia er en vakker sjøreise mellom hundrevis av øyer og holmer, med masse hytter og nydelige gamle uthavner som Gamle Hellesund og Brekkestø.

Koselige butikker og historiske bygninger

Lillesand er en av de små og veldig koselige, hvite sørlandsbyene. Om sommeren er det et yrende folkeliv i de smale gatene, med barer, museer, kunstgallerier og restauranter som ligger helt nede i vannkanten. Liker du å shoppe, vil du kose deg med å handle i de mange nisjebutikkene  i sørlandshusene. 
I sentrum av Lillesand finner du også mange flotte og gamle bygninger å utforske. En av dem er Lillesand by- og sjøfartsmuseum, som viser deg hvordan seilskutetiden på 1800-tallet har preget byens liv og byggestil.

Lillesand gjestehavn og turistinfo

Når du kommer i egen båt, kan du benytte deg av en flott gjestehavn, drevet av Lillesand kommune. Havnen har miljømerket Blått flagg. Der finner du også turistinformasjon om sommeren, og det er flotte strender like i nærheten.

×
Ad
Ad
Ad