Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
To personer på stranden med en kajakk.
Sommarøy, Troms.
Photo: C.H. - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

I ferielandet Norge finnes et hav av spennende opplevelser i storslått natur.

Norge har et mangfoldig tilbud av aktiviteter du kan være med på.

For mens noen liker å roe helt ned i ferien, ønsker andre å kjenne pulsen slå og adrenalinet bruse i blodet. 

Sett deg på hesteryggen og ri langs kritthvite strender under midnattssola, tråkk i vei på sykkel i arktiske omgivelser, eller hvorfor ikke utfordre deg selv på klatretur i vakkert skjærgårdslandskap? 

Under kan du lese om spennende aktiviteter du kan være med på langs kysten av Norge.

Via Ferrata Tjøme

Via Ferrata Tjøme

Via Ferrata Tjøme.
Photo: Via Ferrata Tjøme

Vil du ha et adrenalinfylt eventyr bør du ta turen til Tjøme. Her venter Oslofjordens eneste Via Ferrata-rute, med fantastisk utsikt utover skjærgården i Færder Nasjonalpark.

– Vi kombinerer en spektakulær klatreopplevelse med en unik skjærgårdsnatur, sier primus motor i Via Ferrata Tjøme, Berit Norheim.

Klatreturen booker du på nett. Ruta ligger nær Verdens Ende på eiendommen til Aktiv Fritid – opplevelser med utsikt, som er en norsk økoturismebedrift. Stedet har også en klatrepark.

Hver tur starter med et rappelleringskurs. Turen er med guide, men du får klatre i eget tempo:

– Du følger en vaier langs ruta. Det er valgfritt om du benytter naturlige grep i fjellet eller holder i vaieren når du trenger det, sier Berit.

Via Ferrata Tjøme

Via Ferrata Tjøme.
Photo: Via Ferrata Tjøme

Hele sesongen tar Berit imot stolte og slitne klatrere som har kommet seg igjennom den fire timer lange turen med flere luftige rappelleringer. Mange blir overrasket over at du kan få en så bratt og utfordrende opplevelse på Tjøme

– Ruta vår er luftig nok selv for dem som har klatret en del, humrer hun.

Via Ferrata Tjøme passer for alle i normalt god form. Har du høydeskrekk følger guidene ekstra godt med og hjelper deg på veien.

Nedre aldersgrense er 14 år, men barn ned til tolv år får være med om de klatrer med en uredd voksen. 

Via Ferrata Tjøme

Via Ferrata Tjøme.
Photo: Via Ferrata Tjøme

Den populære «Utsiktsruta» passer for de aller fleste, og er mulig å avbryte underveis om du blir sliten. Turene «No Return», «Angrestien» og «Slådegihjel», egner seg for dem som takler større utfordringer.

– Når du er i «Hva gjør jeg nå-rappellen», kommer du til å rope: «hva gjør jeg nå?» som alle andre, ler Berit:

– Så avslutter du løypa med et herlig svev i zipline.

Hov Gård

Hov Gård, Lofoten

Hov Gård, Lofoten.
Photo: Hov Gård

Besøker du Hov Gård på Gimsøy, kommer du tett på vakker lofotnatur mens du sitter på hesteryggen. Her rir du langs de samme kritthvite strendene som vikingkongen Tore Hjort gjorde, da han hadde høvdingsete her for over 1000 år siden. 

Eier Frode Hov har i dag 45 islandshester i stallen, og dyktige guider fra hele Europa. Hov Gård har turer for både nybegynnere og mer erfarne ryttere, og alle kan delta om de er i grei fysisk form. 

– Hestene våre er vant til nybegynnere. Vi har fokus på sikkerhet, og vi har instruktører som gir deg god opplæring, sier Frode.

Hov Gård, Lofoten

Hov Gård, Lofoten.
Photo: Hov Gård

Turen bookes på nettet på forhånd. Planlegger du å være her ei uke, kan du dra på ulike rideturer hver dag. 

– Du drar rett fra stallen og ut på stranda. Her er alt lagt opp, og lite er tilfeldig. Vi har faste rideturer hele året, på alt fra 1,5 time til hele dager, sier Frode.

Om sommeren kan du oppleve magiske øyeblikk med ridning under midnattssola, og fra september kan du bli med på rideturer under det trolske nordlyset. Ønsker du mer fart, kan du få testet hestekreftene på «Vikingturen Express».

Hov Gård, Lofoten

Hov Gård, Lofoten.
Photo: Hov Gård

– «Lofoten til hest» er den mest populære turen, og et trygt alternativ om du ikke er så dreven på hesteryggen. Det er en tur langs hvite lofotstrender, litt opp i høyden, og med lett fart, sier Frode.

For både barn og voksne kan aktiviteten «Møt vikinghesten» være en fin måte å nærme seg hestene på for første gang. Da er du med og henter hestene på beite, før de stelles og gjøres klare for dagen. 

– Det er et flott syn å se en flokk med 45 hester komme løpende, sier Frode.

Discover Norway

Discover Norway, Ishavskysten

Discover Norway, Ishavskysten.
Photo: Darren Aff

På sykkeltur med Discover Norway får du virkelig oppleve det ville, nordnorske kystlandskapet. Sykkelturen følger den mektige ishavskysten fra Tromsø i nord til Svolvær i sør.

– Nyt lukten av ramsalt hav og synet av majestetiske fjell under midnattssola. Du får det beste av det beste Nord-Norge har å tilby på strekningen du sykler, sier Borghild Krossli i Discover Norway.

Turen starter i Tromsø og møter havet ved Sommarøy. På yttersiden av Senja sykler du under mektige fjell som stuper i havet.

Når du kommer til Andøya står myke daler og myrområder i kontrast til de bratte fjellsidene.

Discover Norway, Ishavskysten

Discover Norway, Ishavskysten.
Photo: Discover Norway

Fra Sortland kan du ta Hurtigruten gjennom Trollfjorden, før turen avsluttes med overnatting i Svolvær.

– Her er det ikke bakkene som tar pusten fra deg, men utsikten, fjellene, havet og alle inntrykkene, sier Borghild.

Fra sykkelsetet kan du nyte synsinntrykkene i sakte film, og du kan stoppe når og hvor du vil.

– Du kan for eksempel slå av en prat med de gjestfrie nordlendingene, ta en pust i bakken eller et forfriskende kaldt bad, sier Borghild.

Discover Norway, Ishavskysten

Discover Norway, Ishavskysten.
Photo: Darren Aff

Sekken fraktes fra sted til sted, så du slipper å slite med tung bagasje underveis. Med andre ord er dette en perfekt tur for deg som liker å være aktiv og søker spektakulære naturopplevelser, men samtidig vil unne deg litt ekstra komfort.

Om du syns dagsetappene virker krevende, er det flere ting du kan gjøre: 

Du kan leie el-sykkel i Tromsø, hoppe på Hurtigruten på siste del av reisen, eller velge den kortere rundturen på Senja.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages