Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark
Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark.
Photo: Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se noen av årets nye aktiviteter og attraksjoner

Sommeren er til for å fylles med moro, og heldigvis er Norge er proppet med opplevelsesmuligheter for både store og små. Se noen av årets nyheter, og bli inspirert til neste familieferie. 

Publisert 2. juni 2016

Krokodilleland i Bjørneparken

Som om bjørner, elger og gauper ikke skulle være nok – i mars åpnet Bjørneparken i Flå Norges største krokodilleutstilling. Her kan du, om du tør, nærme deg 30 krokodiller, slanger, skilpadder og andre eksotiske arter. Lær om de fascinerende dyrene som har levd på jorden siden dinosaurer regjerte, og bli med på fôring av sultne krokodiller.

Beliggenhet:
Bjørneparken ligger i Flå, omlag en og en halv times kjøring fra Oslo.


En reise gjennom spennende farvann

Norges største fornøyelsespark, TusenFryd, kan i år lokke med en gedigen nyhet for både store og små adrenalinjegere. «Ragnarok» byr på en halv kilometer lang reise gjennom spennende farvann med fossefall, malstrøm og andre overraskelser. Med et elveleie bestående av 1,3 millioner liter vann, og to store pumper som hver skyver 2 200 liter vann i sekundet, er dette utvilsomt en de råeste vannbaserte attraksjonene i landet.

Beliggenhet:
TusenFryd ligger i Follo, cirka 20 kilometer fra Oslo sentrum.


Luftig familiemoro

I Valldal Aktivitetspark kan du bryne deg på til sammen 1 150 meter klatreløyper som er montert oppe i trær og stolper. Løypene finnes i fire ulike vanskelighetsgrader, og i år venter en splitter ny og luftig løype for de over 140 centimeter. Parken har også utvidet med en ny opplæringsløype og et nytt lekeapperat for de minste i aktivitetsområdet Trolltunet.

Beliggenhet:
Valldal Aktivitetspark ligger åtte kilometer fra Valldal sentrum i retning Trollstigen.

Zipline i Polar Park

Polar Park er verdens nordligste dyrepark, og hjem for både ulver, brunbjørner, gauper og andre dyr fra den arktiske fauna. Parken er spesialisert på dyr fra de nordlige skogene og den treløse tundraen. Nytt for året er «Over elva», en zipline som byr på 90 meter med spenning over Salangselva.

Beliggenhet:
Polar Park ligger i Salangsdalen i Bardu kommune, 184 kilometer sør for Tromsø.


Himmelsk moro på Romkipet Aurora

På Romskipet Aurora kan du blant annet forske på nordlyset og bli med på en ferd halvveis til månen. I sommer lanserer lærings- og opplevelsessenteret flere fascinerende eksperimenter med fokus på teknologi, verdensrommet og fysikk. Programmer din egen Mars-Rover i «Rover Challenge», test hvordan isbreer og elver har formet vårt landskap i den digitale sandkassen, og skyt opp din egenbygde papirrakett i rakettrøret som venter her.

Beliggenhet:
Romskipet Aurora er knyttet til virksomheten på Andøya Space Center i Vesterålen.


En annerledes akebakke

Foldvik Familiepark i Stavern kan lokke med over 50 ulike ting å se og gjøre. Her er det fokus på gøy på landet, med nærkontakt med søte små dyr og mange utendørsbaserte aktiviteter. Nytt for sommeren er «Akebakken». Dette er en dobbel terrengsklie der barna suser ned i svære baderinger – helt uten at det er vann involvert!

Beliggenhet:
Foldvik Familiepark ligger ved Stavern, cirka 10 kilometer fra Larvik i Vestfold.


Høythengende moro

I den største klatreparken i Oslo og Akershus, Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark, venter ikke mindre enn 224 elementer fordelt på 11 klatreløyper, og i sommer kan du teste fem splitter nye klatrealternativer. Parken har også et 26 meter høyt tårn, for de som måtte våge seg til toppen av det …

Beliggenhet:
Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark ligger i Akerhus, kun en halvtimes kjøring nord for Oslo.

Norges første eventyrgolf

I sommer kan du slå et slag for familieferien i Ål. «Adventure golf» har vært en hit rundt i Europa, og nå kaster Ål i Hallingdal seg på trenden. Den splitter nye 12-hulls golfbanen inneholder elementer og installasjoner med inspirasjon fra Ål og Hallingdal, og er utvilsomt en ny og annerledes sommeraktivitet for hele familien.

Beliggenhet:
Eventyrgolf er en del av Hallingdal feriepark i Ål i Hallingdal.


Prøv deg som viking for en dag

I følge skriftlige kilder hadde selveste Harald Hårfagre sete på Avaldsnes. I aktivitetsopplegget «Viking for en dag» kan du kle deg ut som viking og oppleve hvordan livet var i vikingtiden. Hva spiste vikingene, og hvordan bodde de? Hvordan var det å være barn i vikingtiden – hva lekte de med, og hvordan klarte de å bli sterke nok til å bære sverd og tunge skjold?

Beliggenhet:
«Viking for en dag» tilbys på Avaldsnes på Karmøy.


«Bommelibom på Buggegården»

Buggegården er landets første teatergård med familieshow, dyr og leker. I sommer er Bonden og Rottenikken klare med årets nye teater «Bommelibom på Buggegården». Det har til alle tider vært utedo på Buggegården, og bonden lurer på om de nå skal bytte den ut med noe mer moderne. Se hvordan det går når det skal tas store toalettavgjørelser mens gårdsjenta Rottenikken er mest interessert i å gjøre alt annet enn å jobbe.

Beliggenhet:
Buggegården ligger en kilometer fra E18 ved Kopstadkrysset. Avkjøring mot Horten.


Norges første elgestall

I Langedrag Naturpark venter et yrende dyreliv og muligheten til å møte både reinsdyr, ulver, gauper og moskus, og i sommer kan du oppleve Elgens verden i Norges første elgstall. Stallen gir en flott ramme for Langedrags daglige arbeid med å skape et godt fellesskap mellom mennesker og elg. Lær om skogens konge og vær med på mating av det stolte dyret.

Beliggenhet:
Langedrag Naturpark ligger like sør for Tunhovd i Nore og Uvdal kommune i Buskerud.

Et dypdykk i Saudas gruvehistorie

I sammenheng med Nasjonal turistvei Ryfylke har den verdenskjente arkitekten Peter Zumthor fra Sveits tegnet anlegget i Allmannajuvet ved de nedlagte sinkgruvene i Sauda. Anlegget vil stå klart til åpning i sommer, med blant annet et museum som formidler gruvehistorien og en kafé.

Beliggenhet:
Allmannajuvet ligger i Sauda i Ryfylke.


Det fantastiske treet

Visste du at fotosyntesen er grunnlag for alt liv? I januar åpnet utstillingen «Det fantastiske treet» på Norsk Skogmuseum, som forteller hvordan treet blir til. For å vise hvor spektakulær fotosyntesen er, har har det blitt laget en ni meter lang akrylvegg som viser snittet av et blad. Midt i utstillingen står en 7,5 meter høy treskulptur laget av 10 kilometer aluminiumsrør – selve Det fantastiske treet.

Beliggenhet:
Norsk Skogmuseum ligger i Elverum.


Gårdsnytt i Rømskog

På Nord Trandem Gård i Rømskog kan du få et nærmøte med sauer, ponnier og hester – i tillegg til de to lamaene Tiril og Lisa. I år er det mye nytt i vente på gården, blant annet en flunkende ny gårdsbutikk og kafé. Gården er opptatt av ren mat, noe som gjenspeiles i den egenproduserte honningen, gulrotmarmeladen og tyttebærsirupen som du blant mye annet godt kan smake her.

Beliggenhet:
Nord Trandem Gård ligger i Rømskog i Østfold.


Opplev «Norges kuleste aktivitetsrom»

Atlanterhavsparken i Ålesund er et av Nord-Europa største saltvannsakvarier og et utstillingsvindu for livet langs Norskekysten og Atlanterhavet. I mars åpnet parken «Norges kuleste aktivitetsrom». Se og ta på dyrene i havet – her er alt fra sjøstjerner til kreps og kråkeboller. Prøv deg på krabbefiske, og bli med på fôring av seler og pingviner.

Beliggenhet:
Atlanterhavsparken – Ålesund Akvarium ligger i Tueneset, kun tre kilometer fra Ålesund bysentrum.


Se hvor i landet du finner nyhetene

Click to activate

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad