Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Et skummelt spøkelseshus, en høyteknologisk berg-og-dal-bane og en rå vannsklie er blant årets nyvinninger når vi går inn i høysesongen for landets fornøyelsesparker.

Publisert: 2. mai 2018

Den beste måten å feire varmere tider med hele familien? Spør du et barn med sans for fart og spenning, vil svaret kjapt bli en dag fylt med action, lek og opplevelser i en av landets fornøyelsesparker.   

Hvert år rulles det ut nye attraksjoner og aktiviteter i de ulike familieparkene. Her er noen av de kuleste nyhetene de fem største av dem  – basert på besøkstall i 2017 – har å by på i 2018.

Kristiansand Dyrepark

Like utenfor Kristiansand er Dyreparken åpen hele året, men det er våren og sommeren som er den aller beste tiden for å oppleve alle dyrene, apparatene og de ulike universene sørlandsparken har å by på. 

Den mest populære av alle skikkelsene i Dyreparken er og blir den nådeløse piraten Kaptein Sabeltann, som har servert norske barn skrekkblandet sjørøverfryd siden 1990. Denne våren får han sitt helt eget spøkelseshus i parken, der vi får bli med inn superskurkens verste og mørkeste mareritt. 

Om dette høres skummelt ut, lover Dyreparken at opplevelsen passer for hele familien. Spøkelseshuset åpner 9. juni, og i tillegg kommer den nye forestillingen Sirkus Jesper, der vi får møte flere av de populære figurene fra Kardemomme by.

Tusenfryd

Tusenfryd har holdt til utenfor Oslo i 30 år, noe som skal feires ved flere anledninger gjennom sesongen, ifølge parken selv. 

Den feteste nyheten fra Tusenfryd dette året blander en fartsfylt berg-og-dal-bane-opplevelse med ny teknologi: Steampunk Hunters tar deg med på en fysisk og virtuell reise gjennom et gruvelandskap der spesiallagde 3D-effekter venter rundt hver sving – inkludert et monster som du scorer poeng for å plaffe ned.

Ved siden av Steampunk Hunters byr Tusenfryd i år på bilshowet Burnout Stuntshow, som presenteres av den elleville programlederen Asgeir Borgemoen, og den populære berg-og-dal-banen ThunderCoaster, med toppfart på 100 km/t, er oppgradert for flere millioner kroner.

Hunderfossen Familiepark

Temaet for Hunderfossen Eventyrpark i Lillehammer er, som navnet antyder, troll og eventyr. I parken finner du blant annet det som kjapt kan være verdens mest fotograferte troll, det 14 meter høye Hunderfossentrollet som skuer utover Gudbrandsdalen. 

Årets nye attraksjoner er imidlertid av det mer fartsfylte slaget. Rundsnurr er snurrende tremannsbåter som du kan frese rundt i på innsjøen midt i parkens rafting – med gode sjanser for å få litt bølgeskvulp i nakken. 

Annet nytt av året er stilige radiobiler fra Italia og muligheten til å besøke hanefar og hønseflokken i Hønsehuset på Bondegården.

Bø Sommarland

Skandinavias største vannpark ligger idyllisk plassert i Telemark, og Bø Sommarland kan også skilte med en helt ny attraksjon denne sesongen, som starter 9. juni. 

En spesialbygd vannsklie er nemlig under konstruksjon ved Bøverstranda i parken. Sommarland er foreløpig hemmelighetsfulle når det kommer til de spesifikke detaljene, men de garanterer entusiastisk «en vannsklie som det ikke finnes maken til i hele Skandinavia». 

Vidunderet strekker seg godt over 100 meter og skal være utstyrt med helt ny teknologi svært få andre vannsklier kan vise til. Det er bare å få på badebuksene.

Kongeparken

Den tradisjonsrike Kongeparken utenfor Stavanger byr på moro og spenning for hele familien. 

I år er parkens tre nye attraksjoner inspirert av naturen i distriktet, som Kjerag, Jæren og Preikestolen. Skrekk og gru er en zipline som går over et stort område i parken, mens Høydeskrekk er navnet på klatreparken som strekker seg 13 meter over bakken.

I tillegg kan Kongeparken skryte på seg Vestlandets største trampolinenett, Hopp og sprett, for de som foretrekker å oppholde seg noe nærmere bakkenivå.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad