Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Jente mater geiter
Langedrag.
Photo: CH/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Gi de minste en sommer med spennende opplevelser i landlige omgivelser.

Alt ligger til rette for en morsom aktivitetsferie med barna i sommer.

Prøv fartsfylte opplevelser som kajakk, zip-line, x-crossbiler og rappellering, eller besøk idylliske gårder der de minste kan bli kjent med dyra som bor der.

Noen steder er det tilrettelagt for at hele familien kan ha en avslappende dag i grønne omgivelser, mens andre tilbyr opphold der barna kanskje får sitt aller første opphold hjemmefra, uten mor og far.

Her har du gode tips til barnevennlige ferieopplevelser denne sommeren:

Hallingdal Feriepark

Hallingdal Feriepark

Hallingdal Feriepark.
Photo: Paul Lockhart

I sommer kan du ta en aktiv ferie i eventyrlige omgivelser i Hallingdal Feriepark i Ål, midt mellom Oslo og Bergen. Parken er skreddersydd for hele familien, og noe utenom det vanlige.

– Aktivitetene passer for barn i alle aldre. I tillegg har vi også et ukeprogram i skoleferien, med daglige aktiviteter som barna kan være med på, for eksempel fingermaling, skattejakt og såpesklie, sier Agnete Berg Sataslåtten ved Hallingdal Feriepark.

Med overnattingstilbud i designhytter langs elva, høyt over bakken i Styltehytta eller med campingvogn, har du aktivitetene rett utenfor døra.

Hallingdal Feriepark

Hallingdal Feriepark.
Photo: Vegard Breie

Ferieparken har dessuten en anerkjent restaurant, fellesområder og sanitæranlegg av høy klasse, og er rangert som en av Europas tre beste campingplasser av Leading Camping Europa.

Blant aktivitetene kan de minste få hilse på dyra på Hallingdal 4H-gård, der det bor griser, kaniner og lamaer.

Sist sommer åpnet også en helt ny sykkelpark, som raskt har blitt en populær arena for både små og store barn. Her får selv erfarne voksne litt å bryne seg på i de store hoppene:

– Til sommeren får vi også på plass en skaterampe, så dette blir et flott miljø å være i, sier Agnete.

Hallingdal Feriepark

Hallingdal Feriepark.
Photo: Paul Lockhart

Det blir heller ikke skikkelig hallingstemning uten en runde med eventyrgolf inspirert av nærmiljøet: Du skal blant annet putte gjennom ei ku, Ål stasjon og Styltehytta, og dra deg på en flåte over en elv.

Vil du ut på en virkelig elv, kan du fare over Hallingelva på en av de 250 meter lange zip-linene. Eller prøve kreftene ved Hallinghavn, hvor du kan leie robåt, kajakk, kano og sykkelbåt.

– Det er populært å padle på Strandafjorden, og bort til badeplassen som ligger fint til ved enden av fjorden, sier Agnete.

Foldvik Familiepark

Foldvik Familiepark

Foldvik Familiepark.
Photo: Dag Jenssen

– De voksne sier ofte at de har hatt en like fin dag som ungene, sier Helene Foldvik.

Fra midten av mai til begynnelsen av september, kan hele familien slappe av i landlige og harmoniske omgivelser i Foldvik Familiepark, like utenfor Stavern i Vestfold.

Vi er en aktivitetspark som ligger i tilknytning til gården vi bor på. Vi har sunne aktiviteter og du får hilse på dyra som bor her, sier Helene.

Hun driver den 100 mål store parken sammen med ektemannen Sigmund Foldvik, og for ekteparet er det viktig at gjestene senker skuldrene og skaper gode minner sammen.

Foldvik Familiepark

Foldvik Familiepark.
Photo: Gunnar Berven

For å komme inn i parken må dere gå gjennom gårdstunet der kosete katter ligger på plenen og ruller seg i sola.

– Vi har fokus på nærkontakt med dyra, og barna får både gå inn til geitene og kose med katter og kaniner, sier Helene.

Parken passer for familier med barn fra 0 til 15 år, og har over 50 ulike aktiviteter både små og store kan delta på sammen.

– Ofte er det øyeblikkene der de voksne er med på leken barna husker best, sier hun.

Her kan dere hoppe i høyet, sette utfor akebakken i store gummiringer, kjøre tøffe x-cross-biler, dra på togtur med Tøffen gjennom skogen, eller bli med Traktor Råtass.

Foldvik Familiepark

Foldvik Familiepark.
Photo: Dag Jenssen

Å hilse på maskoten «Foffa» - verdens snilleste esel - som også har egen teaterforestilling, er særlig populært blant de minste.

Det er mulig å kjøpe mat i Kafé Jordbærtua, men Helene og Sigmund setter mest pris på om gjestene tar med mat selv, og de har tilrettelagt med gratis gassgriller flere steder i parken.

– Det er prikken over i-en når vi ser familier sitte sammen og kose seg i parken. Bortsett fra inngangsbillettene skal det ikke behøve å koste noe å være hos oss, sier Helene.

Camp Bjøntegaard

Camp Bjøntegaard

Camp Bjøntegaard.
Photo: Camp Bjøntegaard

I hele sommer kan barn og unge mellom 7 og 17 år skape ferieminner for livet på sommerleir på Camp Bjøntegaard.

For dem som blir med venter en uke med morsomme aktiviteter, både ute i naturen og på leirområdet på Hanestad i Rendalen.

– Vi er en sommerleir med allsidige uteaktiviteter. Det er mye friluftsliv, blant annet med turer og overnatting ute. Vi vektlegger også at det skal være rom for kreativitet og fri lek, sier daglig leder Lars Erik Bjøntegaard.

Her kan ungene være med på spennende turer både til fots og på sykkel, og det besøkes fossefall og spektakulære juv. På leirområdet blir deltakerne kjent med hester, griser og kaniner, og de som vil kan lære å klatre og rappellere i den populære klatreveggen.

Camp Bjøntegaard

Camp Bjøntegaard.
Photo: Camp Bjøntegaard

Når dagen nærmer seg slutten kan alle ta en dukkert i bassenget, før det blir heftig diskotek på låven med masse lyd, lys og røyk. Når det er leggetid venter soverommene og spenningen med å dele rom med andre som man nettopp har blitt kjent med, forteller Lars Erik.

Han har selv vokst opp på Bjøntegaard, og er tredje generasjon som driver sommerleiren sammen med kona Ingun Øynes Bjøntegaard.

– Sommerleiren dreier seg mye om det sosiale, og å oppleve noe nytt sammen med inntil 60 andre barn og ungdommer, sier han.

Camp Bjøntegaard

Camp Bjøntegaard.
Photo: Øyvind Lund

Leiren varer en hel uke. For mange av barna er det en ny opplevelse å være så lenge borte fra foreldrene, noe som kan være like spennende for mor og far som for ungene. Når uka er over vil de aller fleste likevel bli en uke til:

– Mange kommer igjen år etter år, og det er mye gjensynsglede første dag. For andre kan det være litt skummelt, men det går fort over når aktivitetene starter, forsikrer Lars Erik.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages