Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hundekjøring om sommeren ved hjelp av kjerrer i stedet for slede.
Brekkeseter.
Photo: CH/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norge er et perfekt utgangspunkt for å skape ferieminner for både store og små.

I hele Norge finner du turterreng der de minste kan gå sine første fotturer i vakker norsk natur, uten at det oppleves for tungt. 

Det er også mulig å kjenne vinden ruske i håret fra hesteryggen eller bak et hundespann, og for all del ikke glem fiskestanga – det ligger et nytt fiskevann med lekker, rød ørret omtrent rundt hver sving.

Hvis dere vil kan dere bo på et hyggelig tun der vertskapet viser vei på mindre travle stier i fjellet, eller dere kan bli med på organiserte turer der bagasjen fraktes og alt dere trenger er en lett dagstursekk.

Det er med andre ord duket for flotte feriedager for både barn og voksne i sommer. Her kan du lese mer om fine opplevelser for hele familien:

Discover Norway

Rondane

Rondane.
Photo: Putten Seter

Discover Norways tur i Rondane passer perfekt for barnefamilier, besteforeldre med barnebarn og alle som søker roen i fjellet uten altfor lange, slitsomme dagsetapper.

Rondane og Rondane-massivet er et kjent og kjært vandreområde, og mange oppdager kjærligheten til fjellet nettopp her.

Etappene er fra 6 til 12 kilometer, og er godt egnet til å introdusere barn og nybegynnere for fjellet. Her skapes varige minner gjennom felles opplevelser og verdifull kunnskapsformidling.

Rondane ble i 1962 Norges første nasjonalpark, og fjellmassivet med hele ti topper over 2000 meter danner et ruvende bakteppe for turen.

Rondane

Rondane.
Photo: Mountains of Norway/Yngve Ask

Det eventyrlige landskapet har inspirert mange norske kunstnere, deriblant Henrik Ibsen og hans verdenskjente teaterstykke Peer Gynt.

Terrenget er lettgått for både korte og lange bein. Bagasjen din blir fraktet fra sted til sted, så du trenger bare å bære en lett dagstursekk.

– Turen går fra fjellstue til fjellstue, noe som også er spennende, sier Borghild Krossli i Discover Norway.

Fremme på fjellstua ønsker et hyggelig vertskap nye gjester velkommen. Nå venter oppredde senger i familie- eller dobbeltrom, med dusj og WC, og en smakfull treretters middag basert på lokale råvarer.

Rondane

Rondane.
Photo: Discover Norway

Om dagsetappene er for korte, er det mange muligheter til å forlenge turene. Høvringen og Rondane byr på mange flotte fotturer, så legg gjerne inn en ekstra overnatting.

– Vertskapene på fjellstuene er lommekjente i området, og gir deg de beste turalternativene tilpasset værforholdene og dine ønsker, sier Borghild.

Gamlestølen

Gamlestølen

Gamlestølen.
Photo: Gamlestølen

På besøksgården Gamlestølen, fjelleventyret i Valdres, kan hele familien bli kjent med naturen, få oppleve nærhet til dyr, og smake lokal mat.

Opplevelsene står i kø, og «Gården» blir fort barnas favoritt. Her får barn og voksne kose med dyr som hest, sau og mange andre norske gårdsdyr, og det er tillatt å spise is hver dag.

Kjell Bergum som driver Gamlestølen har nemlig en isfabrikk der han lager is av melka fra kuene som går på tunet.

Besøksgården er i tillegg et godt utgangspunkt for fjell- og skogsturer. Det finnes over 100 fiskevann i nærheten, og du kan være sikker på at du finner et du kan ha for deg selv.

Gamlestølen

Gamlestølen.
Photo: Gamlestølen

Nasjonalparkriket starter her med Langsua nasjonalpark, og går videre inn i Jotunheimen. Rett overfor gården ligger også naturreservatet Langtjedn.

– Turene i området passer for alle aldersgrupper. Terrenget er lett å gå i, og det er enkelt for de fleste å komme seg opp på fjelltoppene, sier Kjell.

Vil du ta det helt med ro, ligger det vakre Gamlestøltjernet bare noen meter fra gården. Her er det flotte forhold både for båt og for å teste fiskelykken.

Gamlestølen

Gamlestølen.
Photo: Gamlestølen

Etter å ha spist tradisjonsrik mat på Fjellstogo, kan du tråkke i vei på sykkel eller dra på ridetur.

På Gamlestølen kan du også dra på tur med hundespann hele året. Om sommeren byttes sleden ut med kjerre, og du kan sitte bakpå mens hundene drar.

Når du har Gamlestølen som utgangspunkt, er du garantert et minnerikt møte med den norske fjellheimen.

– Med besøksgården, utleiehytter og Fjellstogo bygger Gamlestølen på gamle tradisjoner. Her får store og små en ekte gårds- og fjellopplevelse i pakt med naturen hele året, sier Kjell.

Hov Gård

Hov Gård

Hov Gård.
Photo: Hov Gård

I sommer kan hele familien ri av sted langs kritthvite lofotstrender under midnattssola. Hos Hov Gård på Gimsøy venter nemlig Frode Hovs 45 islandshester på å gi små og store uforglemmelige opplevelser i storslått Lofoten-natur

– Hestene våre er vant til nybegynnere. Vi har fokus på sikkerhet, og vi har instruktører som gir deg god opplæring, sier Frode.

Her går rideturene langs de samme stiene som vikingkongen Tore Hjort red på, da han hadde høvdingsete her for over 1000 år siden.

Hov Gård har turer for både nybegynnere og mer erfarne ryttere, og alle kan delta om de er i grei fysisk form. Alle turene må bookes på forhånd.

Hov Gård

Hov Gård.
Photo: Hov Gård

– Vi har faste turer som går hver dag, og deltakerne er fra 4-5 år til over 80, sier han. 

For både barn og voksne kan aktiviteten «Møt vikinghesten» være en fin måte å møte hestene på for første gang. Da er du med og henter hestene på beite, før de stelles og gjøres klar for dagen. 

– Det er et flott syn å se en flokk med 45 hester komme løpende, sier Frode.

Leieturen egner seg godt for de minste. Da må foreldrene være med, mens guidene leier.

– Når foreldrene går ved siden av, går det stort sett bra. Barna synes det er fantastisk å være sammen med et så stort dyr, sier Frode.

Hov Gård

Hov Gård.
Photo: Hov Gård

«Lofoten til hest» er også en trygg tur for dem som ikke er så drevne på hesteryggen. Er barna under 8 år må de godkjennes av de ansatte ved Hov Gård for å få være med.

Hestene på Hov og snille og rolige, og vant til å bli klappet og kost med av barn, forteller Frode. 

– Mange blir knyttet til hesten etter selv korte turer. Hestene gir så mye glede, og vekker gode minner hos mange, sier han.

Hardanger Hiking

Hardanger Hiking

Hardanger Hiking.
Photo: Hardanger Hiking

På gården Vetlemyrane der familien Lyngstad Øyri bor, møter du gjeterhundene Mistra og Scott og kosehunden Bonzo.

Tunet ligger i frodige vestlandsomgivelser med skog og grønne bakker rundt på alle kanter.

– Vi har hørt fra tidligere gjester at de aldri har vært en plass hvor det er så grønt, sier Liv Lyngstad.

Hun driver Hardanger Hiking sammen med ektemannen Even Øyri som har vokst opp på gården. Bruket er fortsatt i drift og her får du et unikt innblikk i norske tradisjoner, kulturhistorie og gårdsdrift i vakre Hardanger.

– Vi er lokalkjente og har lokalhistorien med oss. Å få vite mer om norsk kulturhistorie og hvordan det er å være bonde på Vestlandet i Norge, er en del av opplevelsen vi tilbyr, sier Liv.

Hardanger Hiking

Hardanger Hiking.
Photo: Lars Arvid Oma

Hardanger Hiking passer ypperlig for barnefamilier og andre som ønsker seg ut i fantastisk norsk natur, men som vil ha en mer personlig og rolig tur.

Spesielt populært er det å være med Mistra og Scott på sauegjeting, når gårdens sauer skal på sommerbeite.

– Gjestene våre syns det er spennende med sauene som er så tamme at de kommer og spiser av hånden, og at de kan få klappe den myke, varme ulla til lammene, sier Liv.

Hardanger Hiking

Hardanger Hiking.
Photo: Hardanger Hiking

Det er en opplevelse i seg selv å sitte på det koselige tunet i sommersola, og kjenne på roen mens det beiter sauer på alle kanter.

Innen rekkevidde finnes også idylliske setre, isbreer, dype daler og fjelltopper med fantastisk utsikt over fjordlandskapet. Fra gården tilbyr Hardanger Hiking en rekke guidede turer som passer for både store og små, og som går utenom den store turiststrømmen.

– Vi ønsker å dele de gode, fantastiske opplevelsene vi selv har hatt i nærområdet, med andre, sier Liv.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages