VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Gålåvatnet
Gålåvatnet.
Photo: Bård Gundersen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev Ibsen, Grieg og Munch på en kveld

Våre tre største norske kunstnere, Ibsen, Grieg og Munch, kan oppleves på en og samme kveld under Peer Gynt-stemnet.

Peer Gynt på Gålå

Hvert år siden 1989 har mennesker fra hele verden samlet seg på Gålå for å oppleve utendørsforestillingen som spilles i den historiske Peer Gynts fødested. Teaterscenen ligger i det samme området hvor Ibsen kan ha hørt historiene om Peer Gynt, og ble inspirert til å skrive det dramatiske diktet; i fjellene i Gudbrandsdalen, omgitt av majestetisk natur. Stykket er universalt, og fremføres av noen av de beste innen norsk teater og musikk. Fjellene og naturen som omgir scenen spiller også en viktig rolle i fremføringen.

Peer Gynt: Norsk av fødsel, verdensborger av gemytt

Henrik Ibsens stykke "Peer Gynt" har vært en inspirasjon for kunstnere over hele verden. Den norske komponisten Edvard Grieg skrev musikken til stykket. En annen verdenskjent norsk kunstner, Edvard Munch ble også inspirert av diktet, og hevdet at han identifiserte seg med karakteren Peer Gynt.

Diktet sees på som et nasjonalt epos, selv om temaet er universalt. Stykket som spilles ved Gålåvatnet akkompagneres av den originale musikken til Grieg. Og om du kjenner Munch sin kunst, vil du kunne se små glimt av scener han lot seg inspirere av fra teaterstykket.

Finn veien til Peer Gynt-stemnet

Gålå ligger i fjellene i Lillehammer regionen, omtrent tre timer nord for Oslo flyplass, Gardermoen. Les mer om hvordan du kommer deg til og fra Peer Gynt-stemnet.

For et internasjonalt publikum

Peer Gynt på Gålå er godt tilrettelagt for engelsk og tysk språklige gjester gjennom introduksjon, sammendragshefter og audio guide.

En time før hver forestilling er det en 20 minutters introduksjon til stykket på engelsk og tysk. Internasjonale gjester kan også laste ned et sammendrag på engelsk og på tysk, hvor man kan følge stykket gjennom tekst og bilder fra hver scene.

Det er også mulig å leie en audio guide til forestillingen på engelsk og tysk. Audio guiden spiller av et kort sammendrag i begynnelsen av hver scene, som gjør det enkelt for utenlandske gjester å følge handlingen uten å flytte øynene fra scenebildet.

Grieg og Peer Gynt suiten

Mange kjenner "Peer Gynt" gjennom Griegs suite, men få vet hva Grieg selv mente om musikken han skrev.

Edvard Munch og Peer Gynt

Munch var maleren av øyeblikket, de samme typer øyeblikk som teateret skaper for sitt publikum.