VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Kvamsfjellet
Kvamsfjellet.
Photo: Arne Hernæs

Varm og tørr i fjellet

Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hvordan kle seg til Peer Gynt-stemnet?

Hva burde man kle på seg når man skal besøke en festival i de norske fjellene? Finn ut hva du bør pakke i sekken før du reiser til Peer Gynt-stemnet.

Temperatur og værforhold i Norge varierer gjennom dagen, og spesielt i fjellene. Pass på å sjekke værmeldingen før du reiser slik at du kan pakke med det du trenger. Hotellet ditt kan være behjelpelig med informasjon om været på de ulike arrangementene under Peer Gynt-stemnet. 

Både teaterproduksjonen ”Peer Gynt” ved Gålåvatnet og Høgfjellskonserten ved Rondane er utendørsarrangement hvor du bør ha med ekstra klær. Teaterstykket ved Gålåvatnet spilles på kveldstid, og du burde pakke et ekstra lag med klær til den siste delen av stykket.

En varm lue, hansker og et teppe kan komme godt med til en kjølig kveld på fjellet. Høgfjellskonserten finner sted på ettermiddagen, men ettersom man er utendørs og kanskje sitter i lyngen kan det bli kjølig.

Peer Gynt-stemnet arrangerer også guidede turer og utendørsaktiviteter, hvor du må passe på å ha med riktige sko for aktiviteten, et ekstra lag med ull og en vind og vanntett jakke. Det kan også være godt med hansker og lue hvis det blåser.

Våre tips om å kle seg til Peer Gynt-stemnet

Temperatur og lag

Når du besøker Peer Gynt-stemnet i august er det viktig å både ha med lette og varme klær.

Til en dag med varierende norske temperaturer er det lurt å pakke med klær av ull for å holde varmen. Ull puster godt, og gjør at du ikke blir for varm på ettermiddagen, og ikke for kald på kveldene. Pakk et ekstra lag med ull hvis du skal på turer i fjellet, og når du reiser til utendørsarrangementene.

Den beste måten å holde varmen på er å kle på et lag av ull, et ekstra lag med varme klær og en vind og vanntett jakke.

Pakk med ekstra klær

Et godt norsk ordtak er: Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Pass på å pakke med klær i henhold til vær og aktivitet, og ha alltid med et ekstra lag klær siden været skifter raskt. Holder du deg varm får du også den beste mulige opplevelsen av arrangementene under stemnet.

Sitteplasser på arenaene

På teaterproduksjonen av ”Peer Gynt” ved Gålåvatnet er det sitteplasser på trebenker. Det er lurt å ta med noe å sitte på, som en liten pute eller sitteunderlag for å være komfortabel, ettersom forestillingen varer i rundt tre timer. Noe å sitte på kommer godt med under den siste delen av stykket, når solen går ned og mørket faller på. Du kan kjøpe sitteunderlag i suvenirboden ved hovedinngangen.

Til Høgfjellskonserten ved Rondane kan du kjøpe sitteplass på trebenk foran scenen, eller velge å sitte i lyngen. Til benkeplassene kan du ta med et sitteunderlag for bedre komfort. Om du sitter i lyngen kan du ta med en klappstol, et sitteunderlag, eller sitte på jakken din dersom det er fint vær.