VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Friluftsscena på Gålå
Peer Gynt på Gålå.
Photo: Bård Gundersen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Henrik Ibsens "Peer Gynt" på Gålå

Ved et vann mellom skog og bratte fjell i Gudbrandsdalen, kan du oppleve Norges mest kjente segn og folkeeventyr i et spektakulært utendørsteater. Det dramatiske diktet "Peer Gynt" spilles over hele verden, men det var her Ibsen fant sin inspirasjon.
Peer Gynt 2019


Teaterproduksjon i Peer Gynts rike

Under Peer Gynt-stemnet i Gudbrandsdalen spilles Henrik Ibsens ”Peer Gynt" på Gålå i august hvert år. Hele 23000 gjester opplevde teateret i 2018.

"Peer Gynt" har samlet sammen noen av de beste profesjonelle skuespillere og musikere i Norge. På utendørsscenen ved Gålåvatnet møter de profesjonelle aktørene 80 frivillige amatørskuespillere. Resultatet er en av de mest populære teaterproduksjonene i Norge.

Stykket varer i 3,5 time (inkludert halvtimes pause) og spilles på Gålå 31 juli., 1., 2., 5., 6., 7. og 8. august 2020. 

Nytt kunstnerisk team i 2019

Hun har selv spilt Mor Åse i Peer Gynt-oppsetningen på Gålå. Nå får Ellen Horn det kunstneriske ansvaret for storsuksessen. Etter at profilerte skuespillere som Nils Ole og Jakob Oftebro, Mads Ousdal og Dennis Storhøi har spilt Peer Gynt, er det klart for at Pål Christian Eggen skal overta den prestisjetunge rollen.

Horn forklarer valget av Eggen slik; – Han greier å kombinere alvor og humor, på en måte som få andre skuespillere behersker. Han kommuniserer også utrolig godt med publikum, og akkurat nå er han på det punktet i karrieren sin at han kan spille Peer både som helt ung og helt gammel.

Ny regissør blir trønderen Marit Moum Aune. Hun har jobbet med hovedrolleinnehaveren en rekke ganger tidligere: – Vår oppgave blir å lage en forestilling man ikke trenger å ha master i litteraturvitenskap for å forstå. Jeg har lyst til å stykket skal åpne seg for publikum, sier Aune.

Rollen som mor Åse skal spilles av prisbelønte Ågot Sendstad fra Nes i Hedmark.