VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Museet Maihaugen i Lillehammer på Østlandet
Museet Maihaugen i Lillehammer.
Photo: Jørgen Skaug
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

En kulturell rundreise fra Oslo til Peer Gynt-stemnet

Reis til Peer Gynt-stemnet fra Oslo og opplev essensen av Norge, gjennom tradisjoner, kultur og natur.

Ankomst i en kulturell hovedstad

I Oslo kan du besøke en av Europas største utendørsmuseer, Norsk Folkemuseum, med over 150 tradisjonelle og historiske bygninger fra hele landet. Museet er levende, med guider og skuespillere som tar deg tilbake i tid, og inviterer til en opplevelse av hvordan nordmenn har levd i århundre.

Siden du er på vei til Peer Gynt-stemnet er det naturlig med et besøk på Ibsenmuseet. Dette museet er i Henrik Ibsens hjem, hvor han bodde de siste 11 årene av sitt liv.

Det er mange kulturelle stoppesteder i Oslo som er verdt et besøk før du fortsetter reisen.

Tradisjonell folkekultur i Valdres

I slutten av juli hvert år kan du besøke Jørn Hilme-stemnet i Valdres. Dette er en folkemusikk festival med et bredt program av konserter, kurs, tradisjonelle konkurranser og mye mer. Hvis du ønsker å oppleve den norske folkekulturen er et besøk til Valdres og Jørn Hilme-stemnet et godt valg.

Hvis du reiser til Peer Gynt-stemnet etter Jørn Hilme-stemnet er over, kan du allikvel oppleve tradisjoner og kulturhistorie i Valdres. Her kan du se seks stavkirker, flere historiske museer og oppleve lokale mattradisjoner. Fra Valdres kan du også kjøre Valdresflye, en 49 kilometer lang nasjonal turistveg inn i Jotunheimen.

Oslo- Traditional Violin Player

Norsk Folkemuseum, Oslo
Besseggen, Jotunheimen National Park

Besseggen, Jotunheimen National Park

Opplev Jotunheimen

De norske fjellene er ikke bare kjent for sin storslåtte natur og karakteristiske bratte fjellsider, men også for historiene om troll og hulder. På vei til Peer Gynt-stemnet kan du oppleve noen av Norges mest kjente fjell. 

Fra Valdres er det ikke langt til Beitostølen, som er en flott base for vandring i Jotunheimen. Fra Beitostølen kan du gå opp Besseggen, en av de mest kjente fjellene å vandre i dette området. Kontakt turistkontoret på Beitostølen for mer informasjon om turer på egenhånd og guidede turer. 

Edvard Munchs røtter i Vågå

Stavkirker er en viktig del av Norges kulturhistorie. Stop innom Vågå på vei til Peer Gynt-stemnet og besøk stavkirken i Vågå. 

Ved siden av stavkirken kan du se Prestegården hvor Edvad Munchs besteforeldre bodde, og hvor Edvard Munch har besøkt. Kontakt turistkontoret i Vågå for mer informasjon om Munch og hans historie her.

Munch er koblet til diktet Peer Gynt gjennom at han lot seg inspirere av Ibsens drama i flere av sine kjente verker. Les mer om Munch og Peer Gynt.

Peer Gynt-stemnet

Du vil oppleve et bredt program under Peer Gynt-stemnet, med unike konserter, kunstutstilling, organiserte turer og mer. Hovedarrangementet under festivalen er den velrenomerte teaterproduksjonen "Peer Gynt" på Gålå.

Teaterforestillingen ved Gålåvatnet presenterer den autentiske Peer Gynt. I fjellene hvor den historiske Per Gynt en gang vandret, kan du oppleve norsk kultur, musikk og natur ved den unike utendørsscenen.

Stykket spilles med musikk inspirert av den originale "Peer Gynt-suiten" av Edvard Grieg, og hvis du ser godt etter er noen av scenene inspirert av Edvard Griegs malerier og øyeblikk. Opplev Ibsen, Grieg og Munch på en kveld ved Gålåvatnet.

Gålåvatnet

Gålåvatnet