VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Espedalen
Espedalen.
Photo: Ian Brodie
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Rundreise med Espedalen til Peer Gynt-stemnet

Opplev den ville naturen i Espedalen, med bratte fjellsider og urørte skoger. Du kan også besøke jettegrytene i Helvete på vei til Gålå.

Denne reiseruten er beskrevet fra Lillehammer, men du kan også reise om Espedalen fra Vinstra.

Lillehammer

To timer nord for Oslo kan du besøke Lillehammer, den Olympiske byen fra 1994. Her kan du oppleve kunst og kultur, så vel som natur.

Besøk det historiske utendørsmuseet Maihaugen for en vandring i norsk kultur og historie. Museet har gamle bygninger fra Gudbrandsdalen hvor gjestene kan oppleve hvordan folk levde helt tilbake til 1600 tallet. I sommersesongen har museet et bredt program som er godt egnet for hele familien.

Du kan også besøke Lillehammer kunstmuseum, som er et av Norges ledende museer med flere store utstillinger av både historiske og nyere malere.

En gruppe mennesker i middelalderklær ser på stavkirken på Maihaugen i Lillehammer på Østlandet

Maihaugen, Lillehammer

Gårdsferie eller et kort stopp på Kulturstua i Ro

"Kulturstua i Ro" er en gammel gård som er datert til 1100 tallet. De gamle tømmerbygningene er omringet av bratte fjell, hester og høner, en urtehage og blomsterbedd. Gårdsrestauranten ligger i midt på tunet, og serverer mat med sessongens lokale ingredienser. Lunsj og middag må bestilles på forhånd. Kontakt Kulturstua i Ro for mer informasjon.

Opplev jettegrytene i Helvete

På vei til Espedalen kan du oppleve en av naturens egne skapelser, jettegrytene i Helvete. Se den villeste naturen Norge har å by på når du går ned de bratte bakkene hvor naturkreftene selv har formet grunnfjellet. 

Fjellvegen til Gålå

Følg fjellvegen fra Espedalen til Fefor og Gålå (Peer Gynt vegen). Dette er en fjellovergang gjennom storslått landskap, med flere utkikkspunkter hvor man kan stoppe og nyte naturen.

Bli en ekstra dag i de norske fjellene, og legg opp til aktiviteter som terrengsykling, gå på tur eller opplev fjellene fra hesteryggen.

Peer Gynt vegen

Peer Gynt-vegen
Gausdal

"Kulturstua i Ro"

Peer Gynt på Gålå

Peer Gynt-stemnet har et bredt program, med unik konserter, en kunstutstilling, organiserte turer i fjellet og mye mer. Hovedarrangementet under festivalen er teaterproduksjonen "Peer Gynt" på Gålå.

Teaterstykket ved Gålåvatnet presenterer den autentiske Peer Gynt. I de norske fjellene hvor den historiske Peer en gang vandret, kan du oppleve norsk kultur, musikk og natur på et unikt utendørs amfi.

Stykket fremføres med musikk inspirert av den originale "Peer Gynt suiten" av Edvard Grieg, og hvis du ser godt etter er enkelte scener også inspirert av Edvard Munchs malerier. 

Opplev de tre store kunstnerne Ibsen, Grieg og Munch på en kveld ved Gålåvatnet.

Peer Gynt vegen til Skeikampen

Overnatt i området rundt festivalen, og følg Peer Gynt vegen fra Gålå gjennom Skei tilbake til Lillehammer, for å oppleve den siste delen av fjellvegen i Peer Gynts rike. Pakk med deg en matpakke og stopp på en av de mange utkikkspunktene for å nyte utsikten i en av Norges vakreste fjellregioner.