VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Espedalen
Espedalen.
Photo: Ian Brodie
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Essensen av norsk kulturarv

I hjertet av Norge kan Gudbrandsdalen by på dramatisk natur, små bygder og gamle tradisjoner. Dette var Peer Gynts fødested.
Maihaugen, Lillehammer

Maihaugen, Lillehammer

En inspirerende dal

Gudbrandsdalen er et eldorado av opplevelser og aktiviteter, gjennom lokale tradisjoner og natur. 

I Gudbrandsdalen er du midt blant folket og naturen som inspirerte Henrik Ibsens "Peer Gynt". Andre norske forfattere som Sigrid Undset og Bjørnstjerne Bjørnson fant også inspirasjon til deres litteratur her, og selv Knut Hamsun hadde et par år i dalen i sin barndom.

Malere har også satt stor pris på de vakre naturlige omgivelsene i Gudbrandsdalen, slik som Sohlberg, Tidemand, Gude, Sørensen, Werenskiold og Weidemann er bare noen eksempler.

Den kjente komponisten Edvard Grieg var også inspirert av dalen, og brukte elementer fra lokal tradisjonsmusikk når han skrev flere av sine mesterverk, som "Peer Gynt suiten". Og sist men ikke minst, Norges mest kjente eventyrsamlere Asbjørnsen og Moe, som gjorde folkeeventyrene kjent langt over landegrensene.

Reis til Peer Gynt-stemnet og opplev den norske kulturen og naturen, og opplev det som inspirerte de store norske kunstnerne i deres verdenskjente verker.

Opplev den norske naturen

Gudbrandsdalen ligger mellom fjellkjedene Jotunheimen og Rondane, og byr på endeløse muligheter for utendørsopplevelser. Du kan oppleve naturen på egenhånd, eller ta del i organiserte ekskursjoner.

Akkurat som i den historiske Peer Gynts tid kan du fortsatt se reinsdyrene vandre i fjellet, og kongen av skogen - elgen, som gjemmer seg bak et tre.

Det er en rekke fjellveger og stier i regionen. Om du ønsker å utforske Gudbrandsdalen på sykkel, på hesteryggen, i kano eller til fots, vil du se sjarmen i de gamle sæteranleggene, og de stille fjellvannene hvor ørreten hopper. La tiden stå stille og nyt de vakre omgivelsene.

De fleste stier er godt markerte, og et godt kart vil ta deg til både kjente og ukjente skatter i naturen. Les mer om vandring hos Den Norske Turistforening (DNT)

Reis inn i Peer Gynts rike med bil eller til fots. Peer Gynt stien mellom Skei og Kvitfjell, er en unik vandring i vakker natur og enkelt terreng. Du kan også kjøre Peer Gynt vegen med bil og stoppe på utsiktspunkter mellom Skei og Espedalen. 

Gudbrandsdalen

Gudbrandsdalen