Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Espedalen Espedalen
Credits
Espedalen.
Photo: Ian Brodie
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Essensen av norsk kulturarv

I hjertet av Norge kan Gudbrandsdalen by på dramatisk natur, små bygder og gamle tradisjoner. Dette var Peer Gynts fødested.
Maihaugen

Maihaugen, Lillehammer

En inspirerende dal

Gudbrandsdalen er et eldorado av opplevelser og aktiviteter, gjennom lokale tradisjoner og natur. 

I Gudbrandsdalen er du midt blant folket og naturen som inspirerte Henrik Ibsens "Peer Gynt". Andre norske forfattere som Sigrid Undset og Bjørnstjerne Bjørnson fant også inspirasjon til deres litteratur her, og selv Knut Hamsun hadde et par år i dalen i sin barndom.

Malere har også satt stor pris på de vakre naturlige omgivelsene i Gudbrandsdalen, slik som Sohlberg, Tidemand, Gude, Sørensen, Werenskiold og Weidemann er bare noen eksempler.

Den kjente komponisten Edvard Grieg var også inspirert av dalen, og brukte elementer fra lokal tradisjonsmusikk når han skrev flere av sine mesterverk, som "Peer Gynt suiten". Og sist men ikke minst, Norges mest kjente eventyrsamlere Asbjørnsen og Moe, som gjorde folkeeventyrene kjent langt over landegrensene.

Reis til Peer Gynt-stemnet og opplev den norske kulturen og naturen, og opplev det som inspirerte de store norske kunstnerne i deres verdenskjente verker.

Opplev den norske naturen

Gudbrandsdalen ligger mellom fjellkjedene Jotunheimen og Rondane, og byr på endeløse muligheter for utendørsopplevelser. Du kan oppleve naturen på egenhånd, eller ta del i organiserte ekskursjoner.

Akkurat som i den historiske Peer Gynts tid kan du fortsatt se reinsdyrene vandre i fjellet, og kongen av skogen - elgen, som gjemmer seg bak et tre.

Det er en rekke fjellveger og stier i regionen. Om du ønsker å utforske Gudbrandsdalen på sykkel, på hesteryggen, i kano eller til fots, vil du se sjarmen i de gamle sæteranleggene, og de stille fjellvannene hvor ørreten hopper. La tiden stå stille og nyt de vakre omgivelsene.

De fleste stier er godt markerte, og et godt kart vil ta deg til både kjente og ukjente skatter i naturen. Les mer om vandring hos Den Norske Turistforening (DNT)

Reis inn i Peer Gynts rike med bil eller til fots. Peer Gynt stien mellom Skei og Kvitfjell, er en unik vandring i vakker natur og enkelt terreng. Du kan også kjøre Peer Gynt vegen med bil og stoppe på utsiktspunkter mellom Skei og Espedalen. 

Gudbrandsdalen

Gudbrandsdalen
Gålåvatnet
Credits
Gålåvatnet.
Photo: Bård Gundersen

Om Peer Gynt-stemnet

Les mer om programmet under stemnet, og planlegg din reise til en av Norges fremste kulturfestivaler.
Credits
Gålåvatnet.
Photo: Bård Gundersen
Peer Gynt vegen
Credits
Peer Gynt vegen.
Photo: Ian Brodie

Reis med Peer Gynt

Finn veien til Peer Gynt-stemnet, og les mer om turer og opplevelser du kan kombinere reisen med.
Credits
Peer Gynt vegen.
Photo: Ian Brodie
Gålåvatnet
Credits
Gålåvatnet.
Photo: Bård Gundersen

Kontakt

All informasjonen du trenger for å kontakte Peer Gynt-stemnet gjennom hele året.
Credits
Gålåvatnet.
Photo: Bård Gundersen