VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Gålåvatnet
Gålåvatnet.
Photo: Ian Brodie
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

En familieferie i Peer Gynts verden

Kombiner reisen til Peer Gynt-stemnet med disse familievennlige destinasjonene og aktivitetene mellom Oslo og Gålå.

Peer Gynt-stemnet kan fenge og underholde hele familien. For å få mest mulig ut av ditt besøk til Gudbrandsdalen og Peer Gynts rike kan du vurdere denne ruten som tar deg innom de beste familieaktivitetene mellom Oslo og Gålå. 

Avreise fra en kulturell hovedstad

Den norske hovedstaden har mye å tilby en reisende familie. Fra kulturelle opplevelser til adrenalinrush har Oslo alt du kan ønske deg.

Siden dere skal til Gålå for å oppleve Henrik Ibsens dramatiske dikt "Peer Gynt" er det naturlig med en stopp hos Ibsenmuseet i Oslo. Ibsenmuseet holder til i Ibsens eget hjem, hvor han bodde de 11 siste årene av sitt liv. Dette er en flott måte for familien å bli kjent med Ibsen og hans litteratur - som Peer Gynt.

Opplev noen av de mest kjente stedene i hovedstaden, slik som å vandre på taket av Den Norske Opera, eller besøke Vigelandsparkenn med sine 212 skulpturer. 

For den som søker mer fart og spenning kan du finne Norges største fornøyelsespark Tusenfryd utenfor Oslo, og mulighet for å kjøre zipline ned Holmenkollen.

Sightseeing in Vigelandsparken Sculpture Park. Frognerparken

Vigelandsparken, Oslo
Hunderfossen familiepark

Hunderfossen familiepark

Familieaktiviteter i Lillehammer

To timer med bil nord for Oslo kan du besøke den olympiske byen fra 1994, Lillehammer. Dette er en veldig familievennlig by som kan har aktiviteter for hele familien.

Besøk et av Europas største utendørsmuseer, Maihaugen, hvor du kanvandre gjennom Norgeshistorien. Museet huser gamle bygninger fra Gudbrandsdalen, hvor du kan se hvordan mennesker levde helt tilbake til 1600-tallet. Under sommersessongen er det et bredt program med guider, skuespillere, omvisninger og aktiviteter. 

Like utenfor Lillehammer kan du også besøke Hunderfossen familiepark, som baserer seg på norsk folkekultur og troll. Siden du reiser for å se et teaterstykke som omfavner nettopp folkehistorier er et besøk på Hunderfossen en flott måte å bli kjent med myter og troll.

I Lillehammer er det også muligheter for å vandre i fjellene. Gå opp Lysgårdsbakken hoppannlegg, eller ta stolheisen for å få den beste utsikten over byen. Les mer om hva du kan se og gjøre i Lillehammer.

Hafjell ligger 20 minutter nord for Lillehammer, og her er det mulighet for å ta gondolen til toppen av fjellet og gå turer, kjøre downhill sykkel eller sykle på fjellet, eller kjøre zipline. Les mer om tilbudet i Hafjell.

Dersom du ønsker å bo på hotell i Lillehammer, Hafjell eller Skeikampen under Peer Gynt-stemnet, har de fleste hotellene gode pakker med billetter og transport til teaterforestillingen ved Gålåvatnet. 

Kultur og natur på Gålå

På vei til Gålå kan du reise over Peer Gynt-vegen og oppleve Peer Gynts eget fjellrike. Overnatt i Gålåregionen, og fyll dagene med utendørsaktiviteter som ridning, sykling i fjellet, gå turer, eller til og med bade eller padle ved siden av Peer Gynt teaterarenaen. 

Hovedarrangementet under Peer Gynt-stemnet er teaterproduksjonen av "Peer Gynt" på Gålå. I fjellene hvor den historiske Per Gynt en gang vandret vil du oppleve norsk kultur, musikk og natur fra utendørsscenen. Stykket spilles med musikk inspirert av den originale teatermusikken av Edvard Grieg.

Teaterstykket er en reise inn i norske folkeeventyr, med troll og mystiske skapninger, og vil engasjere og underholde både unge og gamle.