VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Et par tar en pause på en vandretur i Rondane
Rondane.
Photo: CH / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Natur og kultur fra Trondheim til Peer Gynt-stemnet

Reis fra Trondheim til Gudbrandsdalen og nyt den norske kulturen og naturen i noen av Norges vakreste fjellområder.
Family outside the Nidaros Cathedral, Trondheim

Nidarosdomen, Trondheim

Historisk kultur i Trondheim

En av Norges gamle hovedstader, Trondheim, er over 1000 år gammel, og var et viktig sted under Vikingtiden. Byen er kjent for sine historiske bygninger, smale gater og brygger.

Begynn din reise hos Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum. Opplev den norske historien gjennom 60 bygninger fra Trondheim og Trøndelag, hvor skuespillere og guider tar deg med tilbake til tid for å se hvordan nordmenn har levd i århundrer.

Et av Trondheims monumenter er Nidarosdomen, som regnes som Norges nasjonalhelligdom, og kan besøkes året rundt. Nidarosdomen er en populær destinasjon både for turister og pilegrimer. Kirken ble bygget i år 1070 over graven til St. Olav.

Røros

Røros

Røros - en gruveby på UNESCOs verdensarvliste

Den lille byen Røros er en unik destinasjon. Byen er listet på UNESCOs verdensarvliste, fordi den fortsatt holder fast ved verdier og tradisjoner fra tiden da det var en gruveby.

De gamle, brune, trehusene er datert til 1600-1700 tallet, og har en følelse av middelalderen ved seg. Røros er blant annet kjent for hundesledeturer, som kan gjøres både sommer og vinter. Fisking, ridning, sykling og mange andre utendørsaktiviteter egner seg godt for å oppleve fjellene rundt Røros. Lær mer om hva du kan se og gjøre på Røros. 

Mytiske fjell i Rondane

Henrik Ibsens "Peer Gynt" møter selveste Dovregubben i Rondane. De massive fjellene i Rondane nasjonalpark har vært en kilde til myter og legender om både hulder og troll også før Peer Gynts tid. 

Den norske turistforeningen (DNT) har mange godt markerte og tilgjengelige turstier i Rondane. Hvis du bor på en DNT hytte slik som Rondvassbu, kan du få rimelig overnatting, mat og gode tips og råd fra de ansatte om ruter og aktiviteter i fjellområdene.

Peer Gynts fødested og Gålå

Hovedarrangementet under Peer Gynt-stemnet er teaterproduksjonen av "Peer Gynt" på Gålå. Henrik Ibsens verdenskjente stykke spilles med musikk inspirert av den originale teatermusikken av Edvard Grieg i fjellene hvor den historiske Per Gynt en gang vandret. Med naturen som bakteppe er dette en unik opplevelse av norsk kultur og natur, og den mest autentiske fremstillingen av teaterstykket.

Gålåområdet har mye å tilby sine gjester under Peer Gynt-stemnet: opplev fjellet på hesteryggen, på sykkel, til fots, ta en svømmetur ved Peer Gynt arenaen - eller nyt stillheten og roen i lyngen.