VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Gålåvatnet
Gålåvatnet.
Photo: Arne Hernæs
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev Norge med Ibsen, Grieg og Munch

Reis gjennom Norge med forfatteren, komponisten og kunstneren som alle var inspirert av en historisk person fra Gudbrandsdalen - Per Gynt.

På slutten av 1800-tallet ble det norske folk mer interessert i sin egen kultur og natur. Kunstnere reiste gjennom fjell og fjorder på jakt etter nasjonens skjønnhet og historie. Tre av Norges største kunstnere, Henrik Ibsen, Edvard Grieg og Edvard Munch var ikke noe unntak.

Ibsen skrev det dramatiske diktet "Peer Gynt" etter sin inspirasjonsreise gjennom Gudbrandsdalen. Han spurte senere Grieg om å skrive musikken til teaterstykket, som skulle være inspirert av den samme norske folkekulturen. Munch lot seg inspirere av Ibsens drama, og brukte flere av øyeblikkene fra stykket som inspirasjon i sin kunst.

Reis fra Oslo til Bergen og oppdag norsk kultur og natur med Ibsen, Grieg og Munch gjennom deres inspirasjon - Peer Gynt.

Ibsen museum

Ibsen museum, Oslo

Dag 1 - Ankomst i Oslo med gode kulturopplevelser

Ibsenmuseet i Oslo holder til i Henrik Ibsens hjem, hvor han bodde de siste 11 årene av sitt liv. Bli med på en omvisning for å forstå den unge og den gamle Ibsen, og lær mer om hans inspirasjonsreise gjennom Gudbrandsdalen. Omvisningen ender med en vandring i Ibsens fotspor, i Ibsens eget hus. 

Munch lot seg inspirere av Ibsens teaterstykke "Peer Gynt" og brukte øyeblikk fra dramaet i sin kunst. Besøk Munchmuseet for å se Munchs originale kunst, og oppdag hvordan han fanget øyeblikk på en unike måte.

Etter din kulturelle dag i Norges hovedstad, reis videre til Lillehammer som ligger to timer nord fra Oslo, og er portalen inn i Gudbrandsdalen.

  • Anbefalt overnatting i Lillehammer - Mølla Hotell: Lillehammer var en blomstrende by når Ibsen reiste gjennom her i 1862. Langs Mesna elva i sentrum av byen ble det bygget en mølle i 1862, og denne er i dag restaurert til et hotell. Mølla hotell har en egen restaurant og den eneste skybaren i byen. Mølla hotell tilbyr også pakker med overnatting, billetter til "Peer Gynt" ved Gålåvatnet, middag i Anitras restaurant på teaterarenaen, nattmat ved hotellet og transport til og fra forestillingen.
En gruppe mennesker i middelalderklær ser på stavkirken på Maihaugen i Lillehammer på Østlandet

Maihaugen, Lillehammer

Dag 2 - Det historiske utendørsmuseet Maihaugen

Opplev det Ibsen så på sin inspirasjonsreise gjennom Gudbrandsdalen i 1862. Bli med på en Peer Gynt-omvisning på Maihaugen, som er et av Europas største utendørsmuseer, og se Peer Gynt loftet hvor den historiske Per Gynt en gang levde. Guider og skuespillere tar deg tilbake til 1800-tallet for å se både bygninger og kultur som inspirerte Ibsen så vel som Grieg og Munch. Omvisning er inkludert i inngangsbilletten.

Fortsett din reise nordover fra Lillehammer og opp Gudbrandsdalen, til Peer Gynts fødested.

  • Anbefalt overnatting i Gudbrandsdalen - Rondablikk Høyfjellshotell: Midt i Peer Gynts rike med utsikt til Dovregubbens hjem i Rondane Nasjonalpark finner du Rondablikk Høyfjellshotell. Dette fjellhotellet tilbyr god standard på rom, så vel som et svømmebasseng o sauna. Høgfjellskonserten under Peer Gynt-stemnet finner sted på utendørsscenen som ligger rett ved. Hotellet tilbyr pakker med overnatting, billetter til "Peer Gynt" ved Gålåvatnet, middag, nattmat og transport til og fra teaterarenaen. Du kan også kjøpe billetter til Høgfjellskonserten.

Dag 3 - Den ekte Peer Gynt opplevelsen

Henrik Ibsens drama "Peer Gynt" regnes som et mesterverk innen litteratur. Ved Gålåvatnet kan du oppleve teaterproduksjonen av Ibsens "Peer Gynt" på en utendørsscene hvor naturen er bakgrunnsteppet. Stykket fremføres på sitt fødested, hvor historiene om Per Gynt kommer fra, og hvor Ibsen fant inspirasjon til å skrive diktet. Dette er den mest autentiske oppsetningen av det verdenskjente teaterstykket "Peer Gynt".

Mange hoteller i Lillehammer og Gudbrandsdalen tilbyr pakker med overnatting, billetter til forestilling og busstransport.

Nærøyfjorden

Nærøyfjorden

Dag 4 - Reis til Bergen

Reis til Bergen over Otta. På denne ruten kan du reise over den nasjonale turistvege Sognefjellsvegen, og oppleve Sognefjorden og Nærøyfjordensom ligger på UNESCOs Verdensarvsliste. Forleng reisen en dag, eller fortsett videre til Bergen (du bør beregne minst 8 timer til reisen mellom Vinstra og Bergen). 

På Troldhaugen i Bergen kan du besøke Edvard Griegs villa og komponisthytte. Hver dag under Peer Gynt-stemnet inviterer Troldhaugen til lunsjkonsert i Troldsalen. Griegs berømte lyriske stykker, så vel som arrangementer av norske folketoner vil være på repertoaret. Kontakt Troldhaugen for mer informasjon

Returner fra Bergen, eller fortsett din reise i Norge.