VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Gålåvatnet
Gålåvatnet.
Photo: Bård Gundersen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

En Peer Gynt-dag i Gudbrandsdalen

Hvis du har knapt med tid under ditt besøk i Gudbrandsdalen kan du vurdere dette programmet for din Peer Gynt opplevelse.
En gruppe mennesker i middelalderklær ser på stavkirken på Maihaugen i Lillehammer på Østlandet

Maihaugen, Lillehammer

Lillehammer

De fleste hotellene i Lillehammer tilbyr pakker med overnatting, transport og billetter til "Peer Gynt" ved Gålåvatnet. Finn et hotell som passer degsom base for din Peer Gynt-dag. Hvis pakken ikke inkluderer transport, husk å bestille bussbillett på forhånd.

Gågata i Lillehammer er kjent for sine små butikker og kafeer, og burde oppleves når du er i regionen. Det kan være lurt å gå innom en butikk og kjøpe med drikke og snacks til din Peer Gynt-dag.

Peer Gynt på Maihaugen

Besøk Maihaugen, et av Europas største utendørsmuseer. Museet har gamle bygninger fra Gudbrandsdalen hvor gjester kan oppleve hvordan nordmenn levde helt tilbake til 1600 tallet.

Maihaugen tilbyr en spesialomvisning under Peer Gynt-stemnet: "Gå utenom, Peer!" Her vil gjestene oppleve den norske kulturen som inspirerte Henrik Ibsen til å skrive det dramatiske diktet. Omvisningen vil også fortelle om Edvard Grieg og Edvard Munch, og om deres tilknytning til Gudbrandsdalen og den norske kulturen.

Spesialomvisningen går på Maihaugen hver dag under Peer Gynt-stemnet klokken 13:15. Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten til Maihaugen.

Festivalbuss over Peer Gynt vegen

Etter omvisningen på Maihaugen kan du reise til Peer Gynt på Gålå med festivalbussen, som reiser fra Maihaugen kl 14:20 (kun på dager med teaterforestilling). Festivalbussen stopper også ved hoteller i Lillehammer, Øyer (Hafjell) og Skei (Skeikampen). 

Videre reiser festivalbussen fra Skei til Gålå over Peer Gynt vegen. Dette er en gammel fjellovergang gjennom Peer Gynts fødested, hvor den historiske Per Gynt en gang vandret. Sitt ned og nyt utsikten i en av Norges vakreste fjellregioner.

Peer Gynt på Gålå

Peer Gynt-stemnet har et bredt program med unike konserter, en kunstutstilling, organiserte turer i fjellene og mye mer. Hovedarrangementet under festivalen er teaterproduksjonen av Peer Gynt på Gålå.

Forestillingen ved Gålåvatnet presenterer den autentiske Peer Gynt. I fjellene hvor den historiske Peer en gang vandret vil du kunne oppleve norsk kultur, musikk og natur i utendørs amfiet.

Stykket fremføres med musikk inspirert av den originale "Peer Gynt-suiten" av Edvard Grieg, og hvis du ser nøye etter er enkelte av scenene inspirert av Edvard Munchs bilder.

Foreslått tidsplan

10:00 Vandre i gågata i Lillehammer
11:00 Besøk Maihaugen
12:00 Lunsj på Maihaugen
13:15 Spesialomvisning på Maihaugen: "Go round about, Peer!" 
14:20 Festivalbuss fra Maihaugen til teaterarenaen ved Gålåvatnet
17:00 Middag på teaterarenaen 
18:30 Introduksjon til teateret
19:30 Teaterproduksjonen Peer Gynt på Gålå
23:00 Retur med festivalbuss til Lillehammer etter forestillingen

Opplev mer 

Det er mulig å oppleve Peer Gynt på Gålå og få en smak av Gudbrandsdalen på en dag, men det er allikevel anbefalt å bruke mer tid i regionen og på stemnet for å få mest mulig ut av din opplevelse.

Peer Gynt vegen

Peer Gynt-vegen