VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Gudbrandsdalen
Gudbrandsdalen.
Photo: Ian Brodie
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Pilegrimsvandring med Peer Gynt-stemnet

Henrik Ibsens "Peer Gynt" og den grunnleggende pilegrimstanken har mye til felles, blant annet verdiskapning gjennom personlig refleksjon og vekst.
Gålåvatnet

"Peer Gynt" ved Gålåvatnet

Pilegrimsleden gjennom Gudbrandsdalen tar deg gjennom Peer Gynts fødested. Dette var hovedveien mellom Oslo og Nidaros (Trondheim) i middelalderen, og er den lengste pilegrimsruten i Norge. Besøk små bygder og vandre i et variert kulturlandskap gjennom Gudbrandsdalen, og gå i fotsporene til tusenvis av pilegrimsvandrere og kunstnere som har latt seg inspirere av dalen gjennom århundrer.

En pilegrimsvandring

"Følg en sti på let etter en dypere indre forståelse. En ny start, en reise, et mål. Dette er de grunnleggende elementene i en pilegrimsvandring."

En pilegrimsvandring er en reise mot et fjernt og hellig mål, som kan være et hellig sted, eller personlige og spirituelle mål. En vandring på leden mellom Oslo og Trondheim oppfyller pilegrimsvandringens mål.

Det endelige stoppested er i Trondheim og Nidarosdomen, hvor den norske Kong Olav II Haraldsson, Olav den Hellige, er gravlagt. Han ble drept i år 1030 e.kr. på Stiklestad, og mirakler skjedde både på slagmarken og rundt graven hans i ettertid. Han ble utnevnt til helgen, og relikviene hans ble plassert i Nidarosdomen, som Pilegrimer har vandret til siden da.

På vei til Trondheim går pilegrimsleden gjennom åpne sletter og mytiske fjell, passerer fosser og rolige innsjøer. Stillheten og den overveldende naturen gir ro til kropp og sjel. Vandre i landskapet som inspirerte noen av Norges mest kjente eventyr, som "Peer Gynt".

"Vandring gjennom natur, vandring gjennom kulturlandskap, vandring gjennom historie, gjennom tanker og eksistens og vår egen historie."

Peer Gynt og "selvet"

Henrik Ibsens "Peer Gynt" var inspirert av den majestetiske naturen i Gudbrandsdalen og de lokale historiene om Peer Gynt. Peer Gynt var en løgner og dranker, og en drømmer. Han ønsker å bli keiser over verden, og sier og gjør hva enn han må for å komme seg dit - ingen kan stå i hans vei. 

Peer blir eldre, og returnerer til Norge etter en verdensreise, og blir utfordret til å reflektere over sitt liv og hva han har oppnådd, både i rett og galt. Hva fikk han ut av livet? Hvem er han? 

Teaterforestillingen "Peer Gynt" ved Gålåvatnet inviterer til en spektakulær aften med profesjonelle aktører på utendørsarenaen ved Gålåvatnet, og til personlig refleksjon gjennom musikken inspirert av Grieg, og Peer Gynts reise for å svare på det største spørsmålet i livet: Hvem er jeg? 

Den moderne pilegrimstanken

Spørsmålet om individet og samfunnet er sentrale i den moderne pilegrimstanken. Pilegrimsvandringen handler om å bryte ut. Alle valgene vi gjør som individer og samfunn handler også om å bryte ut og gå mot noe nytt og ukjent. 

I vårt post-moderne samfunn hvor det er et stort fokus på teknologi og materialisme, har mennesket begynt å se et behov for å søke etter sine røtter og sin sanne identitet. Dette kan også knyttes til nåtidens luksusvarer, som for den vestlige kulturen ikke lenger handler om penger og varer, men om kontakten med naturen, og tiden til å tenke og eksistere.

En teaterproduksjon til refleksjon

"Peer Gynt" ved Gålåvatnet gir muligheten for å oppleve det verdenskjente teateret i sin mest autentiske form, i Peer Gynts fødested. Nært på naturen, med utsikten over Gålåvatnet, vil du trekkes inn i det komplekse livet til en drømmer som utfordrer ideen om "selvet", som kanskje kan gjøre vei for ny refleksjon i ditt eget liv.

Gålåvatnet

"Peer Gynt" ved Gålåvatnet