VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Gausdal
Gausdal.
Photo: Ian Brodie
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ti steder for en matelsker på Peer Gynt-stemnet

Du er en matelsker på Østlandet, på vei til Peer Gynt-stemnet: Finn ut hvor du kan stoppe for å oppleve lokal tradisjonsmat og drikke.

1) Peer Gynt-stemnet

På teaterarenaen ved Gålåvatnet er det mulig å kjøpe norske vafler med rømme og syltetøy og grillede pølser fra det lokale slakteriet "Anni´s Pølsemakeri". 

Om du ønsker en mer eksotisk middag, finner du også et vakkert innredet arabisk telt, hvor Anitras Restaurant serverer en treretters Marokkansk middag inspirert av Peer Gynts verdensreise.

2) Rudi Gard

Kulturgården Rudi Gard inviterer gjestene til et variert program, en kunstutstilling, se gårdsdyr, og har også lunsjkafe under Peer Gynt-stemnet. Stopp innom for å nyte utsikten og deres hjemmelagde retter.

3) Annis pølsemakeri

Slakterforrestningen "Anni's Pølsemakeri" på Ringebu er kjent for sin gode kvalitet og smak på alt fra kjøtt og pølser til salater. Stopp innom og kjøp med mat til ditt opphold i Peer Gynts rike. 

4) "Kulturstua i Ro", Restaurant og overnatting

Høyt oppe i fjellene, langs bratte fjell og jorder, står en fjellgården Kulturstua i Ro av gamle tømmerhus åpent for bestilling av overnatting og hjemmelaget mat. Restauranten er spesialisert på retter av vilt og fisk, og fokuserer på tradisjonell tilberedning slik som røyking og salting. Ferskt brød med urter fra hagen er også populært. Kontakt Kulturstua i Ro for priser og booking.

5) Lillehammer Bryggeri

En av Lillehammers litt gjemte skatter er Lillehammer Bryggeri. Dette sjarmerende stedet spesialiserer seg på lokal mat og drikke. Prøv en hjemmelaget elgeburger eller fersk fisk, og smak på deres hjemmelagede øl.

6) Maihaugen café

Det historiske utendørsmuseet Maihaugen har 200 bygninger datert fra 1600 tallet og frem til i dag, og guider og skuespillere som levendegjør de ulike tidsperiodene. I Maihaugen cafeen er det mange deilige lunsjretter, slik som rømmegrøt - en norsk tradisjonsfavoritt.

7) Glomstad Gjestehus

På Trette, 40 minutter kjøring nord for Lillehammer, kan du besøke Glomstad Gjestehus, velkjent for sine tradisjonsretter. Hver søndag mellom 13:00-16:00 kan du kjøpe en søndagsbuffet, med et stort utvalg retter fra Gudbrandsdalen.

8) Beito ysteri

I hjertet av Beitostølen kan du besøke Beito Ysteri. Her vil det være mulig å smake og kjøpe lokale ostespesialiteter, så vel som deres eget øl. 

9) Bakeriet i Lom

Håndlagde og verdenskjente bakerivarier finner du hos Bakeriet i Lom. Gjennom sommersessongen kan det være lange køer utenfor bakeriet, i håp om å kjøpe med seg nordmennens favorittbakst og brød på sine reiser. 

10) Fossheim Turisthotell

I Lom kan du også besøke Fossheim Turisthotell, som er både et hotell og en restaurant. Restauranten har profesjonelle kokker som jobber med lokale ingredienser, og tilbyr tradisjonelle norske retter. Menyen varierer etter sesongens kjøtt og grønnsaker.

Sygard Grytting

Sygard Grytting, Sør-Fron