VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man and two women looks at a statue in Peer Gynt Park
Rondablikk, Peer Gynt Park, Lillehammer.
Photo: Ian Brodie
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Top 5 kunstopplevelser i Peer Gynts rike

Gudbrandsdalen har vært en kilde for inspirasjon til kunst gjennom århundrer, og regionen har i dag et bredt spekter av kunsttilbud for besøkende.
Peer Gynt huset

Peer Gynt kunstutstilling 2015

1) Peer Gynt kunstutstillingen

Hvert år har Peer Gynt-stemnet en kunstutstilling på Vinstra med store og velrenomerte norske kunstnere. Kunstutstillingen åpner den første lørdagen under stemnet, og kan besøkes hver dag mellom klokken 09:00 og 16:00. Du finner utstillingen på Peer Gynt huset på Vinstra. Det er gratis inngang til kunstutstillingen.

2) Ringebu Stavkirke og Prestegard

Ringebu stavkirke er verdt et besøk i seg selv. Kirken ble bygget i år 1220, og er en av 28 bevarte stavkirker i Norge. Hvis du går forbi stavkirken kan du også besøke stavkirkutstillingen og kunstutstillingen i Ringebu Prestegard. Her er det blant annet flere originale malerier av Jakob Weideman.

“Herd”, Gitte Daehlin (2011)

Flokk, Sør-Fron

3) "Flokk", i Sør-Fron

Kunstinstallasjonen "Flokk" i Sør-Fron er en unik kunstopplevelse i norsk landskap. Parker på markert plass ved E6, og følg skiltene under vegen ned på et jorde. 21 bronsefigurer ser ut over Gudbrandsdalslågen, omgitt av gressende sauer. De høye og elegante kroppene med stirrende øyer står strakt opp fra jorda, side om side. Utsikten og statuene inviterer til å la fantasien løpe fritt, når du besøker en av Gudbrandsdalens mest spesielle kunstinstallasjoner.

4) Harpefoss Kunsthotell

Harpefoss hotell er et historisk hotell fra sent 1800-tallet. I dag er bygningen ikke et vanlig hotell, men et kunthotell med et artist-in-residence program. En rekke kunstnere, inkludert designere, forfattere og musikere kan bo her for å jobbe med prosjekter som er knyttet til Gudbrandsdalen. Kunsthotellet har også en utstilling, konserter og mer, og også en hyggelig café på sommersessongen.

5) Peer Gynt statuen ved Rondablikk Høyfjellshotell

Lokalsamfunnet i Gudbrandsdalen er farget av deres verdenskjente historieforteller Per Gynt, og det dramatiske diktet "Peer Gynt" av Henrik Ibsen. Den historiske personen som diktet handler om bodde i dalen, og historiene er fortsatt levende. Besøk den store Peer Gynt statuen ved Rondablikk Høyfjellshotell, og se Peer Gynt på ryggen til bukken foran Rondane Nasjonalpark - hjemmet til selveste Dovregubben.