Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A big crowd observing a viking ship at The Viking Ship Museum in Oslo
The Viking Ship Museum in Oslo.
Photo: Eirik Irgens Johnsen / Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Plant begge bena midt i Norges livlige fortid

Heng deg på historiker Ragnhild Martine Bø, som med brennende interesse åpner dørene for deg til sine absolutte favoritter blant museene.

Du har litt av hvert til felles med dem. Forfedrene dine levde hektiske, spennende liv og var opptatt av nye ting. Som deg likte de å reise og hente hjem inspirasjon, suvenirer og dingser. Den som har full innsikt i dette, heter Ragnhild Martine Bø og er kunsthistoriker og foreleser ved Institutt for arkeologi, konservering og historie i Oslo. Her har Ragnhild håndplukket museer som viser oss alt fra dagliglivets fantastiske småting til Norgeshistoriens absolutte høydepunkter. Velg blant museer over hele landet for å starte planleggingen av din egen historiske rundtur.

Ragnhild Martine Bø
Foto: Ragnhild Martine Bø

 

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Ragnhild Martine Bø anbefaler

Alle høydepunktene i én bygning

Skru klokka tilbake i tid og ta rusleturen gjennom salene som forteller historien om hvor du kommer fra. Et besøk i Historisk museum i Oslo kan gi noen og enhver en forfriskende forståelse av vår egen kultur og bakgrunn. Her er tankevekkende og underholdende utstillinger om hverandre. Museet viser også utviklingen av det norske samfunnet fra fattig til rik.

Vikingene var her

Vikingskipmuseet i Oslo er blant Norges mest populære turistmål. Nå er det din tur til å oppleve vikingenes liv og eiendeler tett på. De ruvende treskipene fra det 9. århundre troner midt i samlingen av store og små gjenstander som vitner om det overraskende varierte hverdagslivet til de berømte og beryktede nordmennene.

Duften av 900 års historie

Langs den vakre hovedfartsåren som leder til Sognefjorden dukker plutselig skiltet «Borgund stavkirke» opp og ber deg vrenge over og følge gamleveien. Her får du sjansen til å besøke et stykke norsk arkitektur i historisk verdensklasse. Borgund er blant våre best bevarte stavkirker. Det nye besøkssenteret huser blant annet en utstilling om den avanserte byggeskikken i tre.

Velkommen inn i erkebispens hjem

Stig på! Erkebispegårdens museum i Trondheim befinner seg i Nidarosdomens domene. Tidlig på 1990-tallet brant enkelte av trebygningene, og de har gitt plass til et nytt museum. Under byggeprosessen fant iherdige arkeologer hittil ukjente historiske gjenstander. Disse tingene har i stor grad utvidet og beriket museets samling.

Ad

Ta del i samefolkets historie

Se hvordan kultur i kalde strøk har utviklet vakre, fargesterke former som kan inspirere selv den mest blaserte stobydesigner. Samisk museum i Varangerbotn er en fortelling om samenes lange historie. Her har nyskapende arkitektur klare hint til lokale tradisjoner. Den omfattende permanente utstillingen får med jevne mellomrom selskap av varierte kulturarrangementer.

Fortellingen om kystkulturen

Arkeologisk museum i Stavanger forteller historien om hvordan folk levde i regionen lenge før den ble verdensberømt for oljeindustri. Funn av tidlige bosetninger er bevis på at mennesker fant det gunstig å slå seg til ro her, og tingene deres finner du nettopp i dette flotte museet.

Slik levde folk i regionen

Den omfattende permanente utstillingen til Bergens historiske museum løper helt fra oldtiden til vår tid. Du som er opptatt av arkeologi og etnografi vil ha glede av store samlinger som vitner om gamle livsformer langs kysten, inkludert – selvsagt – vikingkultur. Seksjonen med kirkekunst regnes som landets rikeste.

Slik ble landet vårt støpt

Eidsvoll 1814 (Wergelands hus/Demokratisenteret for de unge) er oppkalt etter stedet og bygningen der det moderne Norges første riksforsamling skapte Grunnloven. I året 1814 gikk vi fra å være en del av kongeriket Danmark-Norge til å bli en selvstendig stat i union med Sverige. Besøkssenteret har både faste og skiftende utstillinger.


Finn flere museer

Søk blant museer i hele landet.

×

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad