Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Drippin
Drippin.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway

Drippin

muteplay/pauseplay/pause

I anledning 150-årsjubileet til Peer Gynt i 2017 lagde fire fremadstormende norske artister moderne tolkninger av de mest kjente komposisjonene Edvard Grieg skrev til Ibsens tidløse teaterstykke.

Grieg møter klubbmusikk

Erik Spanne, også kjent som Drippin, er en ung produsent med stort talent for klubbmusikk. Fra sin base i Oslo lager Drippin fengende låter som slår an på klubber over hele verden.

Hans debutalbum Silver Cloak førte til at han fikk spille på en rekke festivaler og klubber over hele verden, blant annet på Island og i Shanghai, Tokyo og New York.

«Jeg mener at Grieg, med sine enkle og fengende melodier, nesten var Norges første popstjerne».

Drippin har samarbeidet med flere berømte rappere, deriblant Sicko Mobb, Le1f, King Louie og Riko Dan, og i 2017 ble han nominert til Spellemannprisen for sin produksjon av albumet til Nils Bech, Echo. I 2016 ble Drippin som en av få heldige søkere utvalgt til å delta på Redbull Music Academy i Montreal.

Drippin
Drippin.
Photo: Martine Stenberg

Hva tenkte du da du ble spurt om å delta i dette prosjektet?
– Det var en stor ære å bli spurt. Ikke bare fordi det innebærer å tolke et meget kjent verk, men også fordi jeg gjennom dette prosjektet representerer Norge og ikke minst min sjanger, elektronisk musikk.

Hvorfor valgte du å tolke akkurat «I Dovregubbens hall»?
– Jeg tiltrekkes av mørke motiver, melankoli og intensitet, og rent instinktivt virket den låten mest tiltalende på meg. «I Dovregubbens hall» skiller seg veldig ut i Peer Gynt med sin voldsomhet og dystre, neste klaustrofobiske oppbygning, og står i kontrast til resten av komposisjonene han skrev for stykket, som er veldig lyse og forsiktige.

Hva er ditt forhold til Peer Gynt?
– Jeg hadde ikke noe spesielt forhold til Peer Gynt annet enn fra skolepensum. Det var fint å dykke litt dypere ned i stykket som voksen, og det var overraskende å se hvor relevant tematikken er selv 150 år etter.

Hvilket forhold hadde du til Edvard Griegs musikk før dette prosjektet?
– Edvard Griegs musikk er nesten synonym med nasjonalisme og nasjonalromantikk. Man kan nærmest lukte fjellufta og høre kubjeller når man hører musikken han komponerte til Peer Gynt. Dette tror jeg også var Griegs intensjon da han skrev musikken.

Hvordan er det å være artist i Norge i dag?
– Noe jeg syntes er veldig interessant i Norge nå, er at man ser tendenser til at nye artister ikke lenger er så sultne på å bli «signet» av større plateselskaper. De skaper i stedet sine egne plattformer, gir ut musikk på sine egne premisser og skaper sine egne muligheter.

Hør Drippins versjon av «I Dovregubbens hall»

Drippin
Drippin.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway
PLAY VIDEO
Om Peer Gynt-jubileet

Henrik Ibsens Peer Gynt ble utgitt i 1867, men ble iscenesatt først ni år senere, på Christiania Theater. Siden den gang har stykket blitt satt opp i stadig nye tolkninger over store deler av verden, og det er fremdeles et av verdens mest spilte teaterstykker.

Den mest kjente versjonen er nok likevel den årlige utendørsoppsetningen ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen.

På Ibsenmuseet i Oslo kan du lære mer om dramatikerens liv og arbeid.

Hva skjer?

Kontrasten mellom naturen og det moderne livet er en utømmelig kilde til inspirasjon for norske kunstnere. Søk blant kommende arrangementer og tilfør reisen ekstra mening og innhold.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Bli inspirert

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen