Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fight the Fight
Fight the Fight.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway

Fight the Fight

muteplay/pauseplay/pause

I anledning 150-årsjubileet til Peer Gynt i 2017 lagde fire fremadstormende norske artister moderne tolkninger av de mest kjente komposisjonene Edvard Grieg skrev til Ibsens tidløse teaterstykke.

Rocker opp Grieg

Fight the Fight ble startet sent i 2016 og har allerede rukket å oppnå stor suksess verden over. I ti år før det var metalbandet bedre kjent under navnet Faenskap.

Bandet har spilt på alle de store festivalene i Norge og vært på turné i Europa. De har fått enorm respons på sine energiske konserter. I juni 2016 slapp de sin første singel, «Perfect Combination», som er blitt spilt mer enn 750 000 ganger på Spotify.

«Hvis Peer Gynt hadde vært en ekte person som levde i dag, ville han hatt sitt eget tv-show. Og det ville være bedre enn The Kardashians».

Fight the Fight har flere ganger vært oppvarmingsband for store navn som Satyricon, Kvelertak og Avenged Sevenfold. I 2017 spilte bandet for første gang på noen av de største rock- og metallfestivalene, i tillegg til at de varmet opp for Satyricon på deres Europa-turné.

Fight the Fight
Fight the Fight.
Photo: Jørn Veberg

Hva tenkte dere da dere ble spurt om å delta i dette prosjektet?
– Alle i bandet har stor kjennskap til Edvard Grieg og fortellingen om Peer Gynt. Dermed var det ikke vanskelig å takke ja til å bli med på dette prosjektet. Vi har aldri spilt denne type sjanger før, så vi tenkte at dette kunne bli en morsom utfordring for oss.

Hvorfor valgte dere å tolke akkurat «Anitras dans»?
– Det sto mellom «I Dovregubbens hall» og «Anitras dans». «Anitras dans» var den komposisjonen som interesserte oss mest, og siden ingen andre har laget en god metal coverlåt av den, påtok vi oss oppgaven. Det tok ikke lange stunden før ideene strømmet på og vi hadde fullført sangen.

Kan dere si noe om deres forhold til Peer Gynt?
– Siden vi er oppvokst i Norge, er det ganske vanskelig ikke å ha kjennskap til Peer Gynt. Vi kjenner stykket i alt fra nattafortellinger fra vi var små til forelesninger på skolen om norsk kulturhistorie og teaterstykker.

Hvilket forhold hadde dere til Edvard Griegs musikk før dette prosjektet?
– Flere i bandet har gått på musikkskole og har dermed hatt fordypning i Edvard Grieg.

Hvis dere hadde fått utenlandske gjester på besøk, hvilke tre kulturelle arrangementer ville dere tatt dem med på?
– Vi ville tatt dem med på by:Larm, Vikingskipshuset, Kon-Tiki Museet og Texas Grill.

Hvordan er det å være artist/band i Norge i dag?
– Mulighetene er mange, og det finnes ikke grenser for hva du kan oppnå hvis du går inn for det. Men fordi det er så utrolig mange musikere som jobber hardt for sin store lidenskap, er det alltid tøff konkurranse. Vi er heldige som bor i Norge. Som norske artister kan vi søke om kulturmidler og dermed få mulighet til å oppnå våre mål og drømmer. Ikke alle er så heldige.

Hør Fight the Fights «Anitra’s dance»

Fight the Fight
Fight the Fight.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway
PLAY VIDEO

Hør Fight the Fights «Anitra’s dance» på Spotify.

Om Peer Gynt-jubileet

Henrik Ibsens Peer Gynt ble utgitt i 1867, men ble iscenesatt først ni år senere, på Christiania Theater. Siden den gang har stykket blitt satt opp i stadig nye tolkninger over store deler av verden, og det er fremdeles et av verdens mest spilte teaterstykker.

Den mest kjente versjonen er nok likevel den årlige utendørsoppsetningen ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen.

På Ibsenmuseet i Oslo kan du lære mer om dramatikerens liv og arbeid.

Hva skjer?

Kontrasten mellom naturen og det moderne livet er en utømmelig kilde til inspirasjon for norske kunstnere. Søk blant kommende arrangementer og tilfør reisen ekstra mening og innhold.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Bli inspirert

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen