Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway

Unge Ferrari

muteplay/pauseplay/pause

I anledning 150-årsjubileet til Peer Gynt i 2017 lagde fire fremadstormende norske artister moderne tolkninger av de mest kjente komposisjonene Edvard Grieg skrev til Ibsens tidløse teaterstykke.

Edvard Grieg møter melodiøs R&B

Unge Ferraris debutalbum «Til Mine Venner» kom ut i 2015 og fikk en horde av femmer-anmeldelser, fra blant annet Dagbladet, Natt & Dag og NRK P3. Samme år ble han også nominert til «årets nykommer» under P3 Gull.

«Likheten mellom Hologram og Peer Gynt er at Peer gjør som han vil – og det samme gjorde jeg».

Med sin musikk ønsker Unge Ferrari å ta med lytterne høyt og langt ut i verdensrommet ved å kombinere futuristiske 808-beats med melodiøs R&B i grensen mellom pop og hiphop.

I 2016 var Unge Ferrari på en omfattende nordisk turné. Han spilte på en rekke norske festivaler, og ga han ut EP-en «Hva Er Vi Nå // H.E.V.N.» sammen med Tomine Harket, til stående ovasjoner fra kritikere og fans. Singlene «Hvis Du Vil», «Vanilje» og «Lianer» herjet P3 og andre kommersielle radiokanaler i hele 2017.

Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Michael Ray Vera Cruz Angeles

Hva tenkte du da du ble spurt om å delta i dette prosjektet?
– Jeg tenkte umiddelbart «ja»! Jeg syntes det hørtes veldig spennende ut. Jeg fikk tilgang til mye materiale, og det var en god utfordring.

Hvordan ble «Hologram» til?
– Produsenten og jeg prøvde ut flere ideer, og etter mye frem og tilbake landet vi på «Hologram». Låten er en hyllest til ulike musikksjangre, og den har en litt annerledes tekst. Vi samplet et av stykkene til Grieg som vi spilte over.

Hva er ditt forhold til Peer Gynt?
– Jeg vokste opp med Peer Gynt, og mormor var veldig glad i stykket. Jeg hørte mye av musikken som liten og leste stykket på barneskolen, men det var først i forbindelse med dette prosjektet at jeg lærte ekstra mye om universet.

Hvilket forhold hadde du til Edvard Griegs musikk før dette prosjektet?
– Edvard Grieg er en legendarisk musiker. Hans komposisjoner er like treffende i dag som da han skrev dem. Musikken består av mange spennende temaer og er veldig behagelig å høre på.

Hvis du hadde fått utenlandske gjester på besøk, hvilke tre kulturelle arrangementer ville du tatt dem med på?
– Da ville jeg invitert dem til å komme om sommeren, så jeg kunne tatt dem med på Stavern-, Øya- eller Slottsfjellfestivalen. Jeg ville også tatt dem med til Astrup Fearnley Museet eller Munchmuseet, og kanskje på en roadtrip til Sørlandet eller Vestlandet.

Hvordan er det å være artist i Norge i dag?
– Hvis man har en litt over gjennomsnittet god forståelse for internett, har grei smak og lager bra musikk, gjør man det bra. Jeg tror mange folk får en sjanse som de kanskje aldri ville fått før, og det er bra.

Hør Unge Ferraris «Hologram»

Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway
PLAY VIDEO
Om Peer Gynt-jubileet

Henrik Ibsens Peer Gynt ble utgitt i 1867, men ble iscenesatt først ni år senere, på Christiania Theater. Siden den gang har stykket blitt satt opp i stadig nye tolkninger over store deler av verden, og det er fremdeles et av verdens mest spilte teaterstykker.

Den mest kjente versjonen er nok likevel den årlige utendørsoppsetningen ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen.

På Ibsenmuseet i Oslo kan du lære mer om dramatikerens liv og arbeid.

Hva skjer?

Kontrasten mellom naturen og det moderne livet er en utømmelig kilde til inspirasjon for norske kunstnere. Søk blant kommende arrangementer og tilfør reisen ekstra mening og innhold.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Bli inspirert

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen