Skip to main content

Opplev nordlyset

Lite slår å se nordlyset danse over himmelen. Har du lyst til å øke sjansene dine? Nord-Norge er blant de beste og mest spennende stedene i hele verden å oppleve nordlyset.

Bli med til nord

Med snødekt landskap og dramatiske fjell som reiser seg opp fra havet, har du den perfekte rammen til å jakte på nordlyset. Kombiner det med artige utendørsaktiviteter som hundekjøring, hvalsafari, cruise, eller snøscootertur. Og kanskje er det nå du skal bli bedre kjent med vår samiske arv og tradisjoner, og lære mer om den nye joiken? Etterpå kan du slappe av på flotte hoteller og spise arktiske delikatesser.

For lokalbefolkningen i Nord-Norge er nordlyset en del av hverdagen, og de deler mer enn gjerne sin kunnskap med deg. Bli med en nordlysguide ut på en spennende jakt etter aurora. I tillegg til å ha større sjanser for å oppleve fenomenet, får du kanskje tatt det perfekte nordlysbildet!

Hva, hvor og når?

På et grunnleggende nivå er det ganske enkelt å forklare hva nordlys er: Et lysfenomen som oppstår når elektriske partikler fra sola kolliderer med jordas atmosfære. Lysene kan ses når himmelen er mørk.

Det er som en himmelsk ballett av lys som danser over nattehimmelen. Fargen er som oftest lysende grønn, gjerne med et snev av rosa langs kanten, og noen ganger med en dyplilla kjerne. Noen ganger danser nordlyset sidelengs, andre ganger i ring, og noen ganger stråler det ut mot deg fra et punkt på himmelen – nesten som om det kommer og tar deg!

Selv om nordlyset kan dukke opp i andre deler av landet i perioder med økt solaktivitet, er det lettest å oppleve lysshowet i Nord-Norge fra slutten av september til slutten av mars, når det er mørkt fra tidlig ettermiddag til sent på morgenen.

Lysforurensning blokkerer stjernehimmelen i halve Europamen drar du utenfor de tettbebygde strøkene i Norge kan du kanskje se deler av Melkeveien, selv uten kikkert.

Lys i mørketida

Husk at det ofte er mange timer med utrolig vakkert lys i «mørketiden» også, siden solen ofte holder seg tett over eller under horisonten, og lyser opp skyene og himmelen med de vakreste fargespill. Og selv om nordlyset skulle utebli, kan det å oppleve den uendeligeklare stjernehimmelen være like fantastisk.

Planlegg turen med My Nordic Travel.

Nordlysvarsel

De beste stedene å se nordlyset

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Opplev nordlyset

Her kan du søke etter nordlysopplevelser. Start planleggingen i dag!

Les også

Sider du nylig har besøkt