Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Tromsø Tromsø
Credits
Tromsø.
Photo: CH / VisitNorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se torsken, en fin og feit og norsk en

Den lange kystlinja og det faktum at hele Norge er så lett tilgjengelig, er en stor lykke for sportsfiskere og andre entusiaster.

At NRK-programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» er så populært, er ikke så veldig merkelig. For nordmenn bor på veldig mange rare steder – Norge har en mye mer spredt bosetting enn veldig mange andre land vi normalt kan sammenlikne oss med.

Man kan sikkert si mye om akkurat det, men én av fordelene er at landet vårt er svært tilgjengelig. De fleste elvestryk og steder langs kysten er mulig å komme til, og dermed er også mulighetene tallrike for fiskeentusiaster.

Du kan for eksempel prøve lykken i flere tusen elver, innsjøer og dammer, der laks, ørret, abbor og gjedde er populær fangst. Eller du kan gå for en helt annen type opplevelse langs Norges lange kystlinje (en strekning tilsvarende to og en halv gang rundt ekvator).

Takket være sterke strømmer og næringsrikt vann, holder norsk fisk generelt høy kvalitet. Et sterkt fokus på bærekraft har også gjort at bestanden av torsk og flere andre arter har vært rekordgod de siste årene.

Alle fiskere med respekt for seg selv bør på ett eller annet tidspunkt prøve lykken i Nord-Norge. Det er noe helt eget å dra til havs midt på natten, mens midnattssola fremdeles ligger og dupper i horisonten.

Pilking er også en helt særegen opplevelse. Men hvis du ikke er kjent i området, bør du huske å spørre noen om hvor isen er tjukk og trygg.

Skitt fiske!

Cod cathing, Tromsø
Tromsø
Yngve Ask / Visit Norway
Ramfjorden
Ramfjorden
Bård Løken / www.nordnorge.com / Tromsø
Hemsedal
Hemsedal
Yngve Ask / Visit Norway
Fishing & camping, Jotunheimen
Jotunheimen
Terje Rakke/Nordic Life AS - Visitnorway.com
Ad

Salt eller ferskt

Fang drømmefisken

Planlegg fisketuren din her

Søk og velg blant en mengde fiskerelaterte aktiviteter og tilbud.

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad