Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Kano og kajakk

Norge fra et padleperspektiv
20 000 kilometer kystlinje. Krevende hav og strie elver, rolige vann og blikkstille fjorder. Norge har mye natur som får blodet til å bruse hos kano- og kajakkentusiaster.
To personer padler forbi en fiskebåt i Lofoten
Kajakkpadling i Lofoten.
Photo: CH / Visitnorway.com

Den største fordelen med kano og kajakk som framkomstmiddel er at du ofte får tilgang til steder der det ellers kan være nærmest uframkommelig. Padling på hav, elv og innsjø er tre ulike opplevelser, men alle gir deg nærhet til naturen, og en unik mulighet til å observere dyre- og fugleliv.

Med sine trange fjorder, majestetiske fjell og mylder av idylliske øyer er Helgelandskysten kjent som en av landets beste områder for havpadling. Her kan du padle fra strand til strand, bo i en rorbu og inkludere spennende lokal mat som en del av turen.

På samme måte kan du trekke kajakken opp på en hvit strand i Lofoten og klatre eller gå deg en tur før du igjen drar ut på det blå havet.

Hvis padling er forholdsvis nytt for deg eller du foretrekker roligere farvann, er fjordene på Vestlandet å anbefale – for eksempel er Nærøyfjorden verdens smaleste fjord. Den står også på UNESCOs verdensarvliste.

Over hele landet finnes det muligheter for både organiserte padleturer, og kano- og kajakkutleie for deg som foretrekker å legge ut på vannet på egen hånd. Særlig langs Telemarkskanalen, i Glomma og på Femunden er det populært å padle. Mange campingplasser, feriesentre og lignende har kanoer til utleie, og utleier plikter å stille redningsvest til rådighet.

  De 10 beste kajakkopplevelsene i Norge

  Den olympiske mesteren Eirik Verås Larsen har delt sine favorittsteder for padling i Norge.

   1. Vestfjorden i Oslofjorden

  Vestfjorden er et område i indre Oslofjord nord for Drøbaksundet. Rett utenfor Oslo finner du mange øyer og holmer – perfekt for kajakkpadling. Tar du turen tidlig på morgenen, kan det oppleves som om du har hele fjorden nærmest for deg selv.

   2. Sandefjord og Tønsberg

  Øst for Sandefjord og Tønsberg finner du øyene Tjøme og Nøtterøy, i tillegg til utallige små øyer og holmer. Fra kajakken kan du utforske dem i ditt eget tempo. Mange av øyene egner seg også godt til overnatting i telt. Er du ekstra heldig, kan du treffe på en sel eller to mens du padler langs de mange vakre svabergene.

   3. Arendal til Tønsberg

  Har du tid og lyst, vil du neppe angre på å pakke et telt og litt provisjon ned i kajakken for en fantastisk 2-3 dagers padletur langs den idylliske sørlandskysten fra Arendal og opp til Tønsberg. Nøyaktig hvor lang tid turen vil ta avhenger av vær og vind – og selvfølgelig padleferdighetene dine. Men hvorfor skynde seg? Du kan campe nesten hvor som helst, fiske eller bare nyte naturen.

   4. Hidra

  Øya Hidra utenfor Flekkefjord er kjent som stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. Det er lett å skjønne hvorfor mange kaller akkurat dette området for Norges riviera – her er det et mangfold av slående natur og vakkert kulturlandskap. Med kajakk kan du padle rundt hele øya, men du kan også padle tvers gjennom den. Den trange Eide-kanalen deler nemlig Hidra i to.

   5. Flekkefjord

  Grisefjorden ligger skjermet av høye fjell på begge sider, så her kan du padle i blikkstille vann. Fortsetter du innover fjorden kan du padle videre i en rekke sammenhengende små innsjøer, før du ender opp i den litt større Loja.

   6. Skipnes i Vesterålen

  Det unike kystlandskapet i Vesterålen er absolutt verdt et besøk, og da gjerne fra kajakken. Et godt utgangspunkt er å innlosjere deg i en gammel rorbu og la vær og vind bestemme hvor og hvor langt du skal padle på din oppdagelsesferd. Det finnes mange rorbuer som tilbyr overnatting i Vesterålen.

   7. Helgelandskysten

  Helgelandskysten blir ofte omtalt som padleparadiset – og det er ikke uten grunn. Her finner du tusenvis av øyer, holmer, skjær og lune viker omgitt av spektakulære fjell og trange fjorder. Et ypperlig utgangspunkt for kajakkopplevelser helt utenom det vanlige.

   8. Sotra og Øygarden

  Vest for Bergen ligger øya Sotra som en buffer mot Nordsjøen. Utenfor Sotra ligger hundrevis av små øyer klare til å bli utforsket fra kajakken. Padler du nordover, finner du Øygarden – en øygruppe bestående av idylliske små og store øyer.

   9. Finnøy og Boknafjorden

  Mellom Stavanger og Haugesund finner du Finnøy, som sammen med sydenden av Boknafjorden egner seg svært godt for kajakkpadling. Rett sør for Finnøy ligger Vignesholmane – en fredet øygruppe med tusenvis av fugler. Her er det strengt forbudt å gå i land, men det hele kan nytes på nært hold fra kajakken.

   10. Vegaøyene

  Rett sør for polarsirkelen i Nordland ligger Vegaøyene. Øyriket Vega står oppført på UNESCOs verdensarvliste og består av over 6500 øyer, holmer og skjær – et eldorado for kajakkpadlere. Vegaøyene er også kjent for sin store ærfuglkoloni. Øyene er enklest tilgjengelig for turister mellom mai og august.

  Les mer om Eirik Verås Larsens favorittsteder for padling

Blinkskudd fra turen

Et hav av muligheter

Velg blant en rekke kano- og kajakkaktiviteter i hele landet.

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages