Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Henrik Orre, Team Sky Henrik Orre, Team Sky
Henrik Orre, Team Sky.
Photo: Patrik Engström
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Tour de France-kokken anbefaler
norske spisesteder

Kokken til Team Sky i Tour de France deler sine favorittrestauranter i Norge.

Cyling chef’s top 5 restaurants

– Norsk mat er i verdensklasse, sier Henrik Orre, som kombinerer sin lidenskap for mat og sykling gjennom å lage mat for de britiske proffsyklistene i Tour de France.

Orre vokste opp med profesjonell sykling i en familie som har deltatt i både OL og på landslaget i landeveissykling. Hans favorittrestauranter i Norge baserer seg på nøye utvalgte lokale råvarer og lokker med en intim og hjemmekoselig atmosfære.

På Smalhans tas god, gammeldags husmannskost til gourmetnivå. Her får du mye god mat for en forholdsvis billig penge.
Adresse: Waldemar Thranes gate 10A, 0171 Oslo

Hver morgen spaserer kokkene på Brygga 11 til fiskemarkedet rett i nærheten for å håndplukke dagens fangst. Det er ferske råvarer som gjelder når man driver restaurant på byens største brygge. Og er det en som vet hvordan norsk sjømat skal tilberedes, er det nettopp den prisbelønte kokken Geir Skeie.
Adresse: Brygga 11, 3210 Sandefjord

Ren nytelse: Menyen består av ulike småretter som kan kombineres etter smak og behag. Matbaren er en avslappet versjon av sin Michelin-nabo Renaa. Stavangers restauranter har godt rykte, ikke minst takket være den gode tilgangen på skalldyr.
Adresse: Breitorget 6, 4006 Stavanger

Bakeriet, Lom

Bakeriet, Lom.
Photo: Tina Stafrèn / Visitnorway.com

Bakeriet, Lom

Etter en vandretur i fjellet, vil du bli gledelig overrasket over å oppdage dette kvalitetsbakeriet, som er drevet av kokk og baker Morten Schakenda. Lom har mye å by på når det gjelder god mat basert på lokale råvarer – en trend som ble igangsatt av Arne Brimi, som har utviklet en rekke restaurantkonsepter i området. Lukten av nystekt brød fra Bakeriets åpne dører forsterker opplevelsen.
Adresse: Prestfossen, 2686 Lom

Bocuse d’Or-vinneren fra 2015, Ørjan Johanessen, er kjøkkensjef på hotellet som drives av hans foreldre. Den over 300 år gamle bygningen rett sør for Bergen ble opprinnelig bygget som et overnattingssted for reisende konger. Bekkjarvik, med sine 500 innbyggere, har også en gourmetburgerbar. Smakeriet, som det heter, drives også av ØrjanBocuse d’OrJohanessen.
Adresse: 5397Bocuse d’OrBekkjarvik

Spis deg gjennom Norge

Her kan du søke etter spisesteder i hele landet.

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad