VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

5 bynære fotturer med imponerende utsikt

Fra asfalt til sti
Landets største byer gir deg det beste av to verdener – urbane vibber og urørt natur. Byferie når nye høyder med disse forslagene til fotturer.
En mann og en dame nyter utsikten fra Fløyen i Bergen en sommerdag
Utsikt fra Fløyen i Bergen.
Photo: Sverre Hjørnevik / fjordnorway.com / Visit Norway

  De største byene i Norge koker av urban energi med alt fra trendy spisesteder til møteplasser for mote, kunst og kultur. Og du trenger ikke trå særlig langt utenfor dette for å utforske naturlige kontraster.

  Byene er ofte omkranset av flotte åser og fjellsider med varierte turstier for de fleste kondisnivå, og belønningen er utsikt du bare får her. Den siste tiden er mange av disse stiene tilrettelagt på nye og smarte måter som gjør at stadig flere får lyst til å bruke dem, og på toppen finner du kanskje en kafé full av glade gjester.

  Byferie på asfalt og sti gjør at du kan bevege deg høyt og lavt på samme formiddag. Her er fem enkle fotturer rundt de mest populære bysentraene som er mest søkt på denne nettsiden til Visit Norway, alle anbefalt av våre lokale turistkontorer.

 • Oslo: fottur til Vettakollen 

 • Lengde: 1,2 kilometer hver vei
  Ferdighetsnivå: Lett
  Høyde over havet: 419 meter

  Når målet er å ta en kjapp pause fra bylivet uten at det blir mas, er dette tingen. Fra t-banestasjonen med samme navn går du litt over én kilometer opp til Vettakollen, som er målet for en av de aller enkleste fotturene rundt Oslo sentrum.

  Herfra får du en sjelden panoramautsikt over hovedstaden og Oslofjorden, og i ryggen har du hele Nordmarka, om du skulle få lyst til å fortsette videre.

 • Bergen: fottur på Fløyen

 • Lengde: 5 kilometer
  Ferdighetsnivå: Medium
  Høyde over havet: 400 meter

  Hvis du er klar for litt lett turgåing med premie i form av fantastisk utsikt, er Bergen vanskelig å slå. Byen mellom hav og fjell er ideelt plassert for byferie med høydevariasjon. Start gjerne dagen med fottur i fjellet, gå ned igjen til byen i ro mak og finn et spisested eller en kafé.

  Turistkontoret Visit Bergen foreslår en guidet tur på toppen av Fløyen – et fjell som strekker seg 400 meter over havet. Ta Fløibanen opp og bli med på en av de daglige turene som går fra endestasjonen og som viser deg Bergen fra vidt forskjellige panoramavinkler.

 • Tromsø: fottur til Fløya

 • Lengde: Velg mellom ulike stialternativer
  Ferdighetsnivå: Lett
  Høyde over havet: 617 meter

  Tro det eller ei, men bildet under, som viser Stor­stei­nen på vei opp Fløya, er faktisk tatt nattestid. Hver sommer strømmer folk opp hit for å oppleve midnattsola.

  – Utsikten fra Fløya er formidabel. Her får man en panoramautsikt utover Tromsøya og øyene rundt. Det er også det beste stedet i Tromsø å se midnattsola fra, mener Anne Marit Vik i Visit Tromsø.

  Flere stier leder til toppen, og noen turgåere velger å hoppe ombord i den kabeldrevne Fjellheisen, som har tatt folk opp hit siden 1961. Andre klatrer de 324 trappetrinnene som starter på Tromsøs fastland.

  Les mer om turen på Nord-Norges offisielle nettsted.

  Tromsø
  Tromsø.
  Photo: Knut Hansvold / www.nordnorge.com/Tromsø
 • Stavangerregionen: fottur til Dalsnuten

 • Lengde: 2 timer
  Ferdighetsnivå: Lett
  Høyde over havet: 324 meter

  Oppdag de fantastiske utsiktspunktene i Stavangerregionen som foreløpig er mindre kjent enn for eksempel Preikestolen og Kjerag. Her i området har du som liker å utforske selv, flere alternativer.

  Fjelltoppen Dalsnuten i Sandnes er et topp valg om du ser etter en lett fottur nær Stavanger.

  Veien opp varierer fra merkede stier og bratte bakker til små innsjøer, hvor det også går an å ta seg en dukkert. Ta gjerne med matpakke, for lite er bedre enn litt snacks og drikke etter en fin fottur.

  Trondheim: fottur til Storheia

  Lengde: Omlag 5 kilometer hver vei
  Ferdighetsnivå: Lett
  Høyde over havet: 565 meter

  I Trondheim kan du rote rundt og kose deg blant historie, sjarmerende shoppinggater og trendy spisesteder, og landets tredje største by har også flotte friluftsmuligheter. Fotturen til Trondheims høyeste utsiktspunkt Storheia er et populært valg blant lokale turentusiaster.

  Storheia passer for store og små, og når du er kommet til topps blir du belønnet med panoramautsikt over Trondheimsfjorden og Fosenhalvøya.

  Les mer om turen på Ut.no.

  Storheia, Trondheim
  Storheia, Trondheim.
  Photo: Martin Ystenes
  Forlat naturen slik du fant den

  Norge er et naturskjønt land, med dramatiske fossefall, krystallklare fjorder, majestetiske fjell og spektakulære isbreer. Å bevare dette landskapet, disse samfunnene og den tradisjonsrike livsstilen er viktig for oss alle.

  At bevaring av naturen er et felles ansvar, er en grunnholdning som har stått fast i generasjoner. Å nyte naturen og friluftslivet er en del av det norske arvestoffet, og vår respekt for omgivelsene er formet av dette.

  Fotsporene du etterlater deg bør derfor være så små som mulig. Forlat området i samme stand som du ønsker å finne det.

  Grønn norgesferie

Finn din sti

Urbane fjellturer
Fra toppen av Dalsnuten (323 moh) har du en fantastisk utsikt. Ta med gjester opp dit og vis dem Sandnes og Jæren. Den korteste veien opp til… Read more
Dalsnuten
The view from Fløya is incredible. You can spot all of Tromsø and the islands surrounding the city. Read more
Fløya
Vettakollen er en topp mellom Holmenkollen og Sognsvann med en de beste utsiktene over Oslo. Utsiktspunktet ligger bare noen minutter fra… Read more
Tur til Vettakollen
The hike to Mount Storheia is suitable for all levels, and when you make it to the top, you are rewarded with incredible views of the Trondheimsfjord… Read more
Storheia
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Tips før fotturen

  Bli inspirert

  Finn flere turforslag

  Her kan du søke deg fram til riktig tur for deg og dine.

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Tilbake til toppen

  Your Recently Viewed Pages