Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Besøk Norges mindre kjente Instagram-vennlige steder
Besøk Norges mindre kjente Instagram-vennlige steder
Fjelltur til Hornelen.
Photo: Andreas Orset
Fjelltur til Hornelen.
Photo: Andreas Orset

10 mindre kjente Instagram-vennlige steder

La Andreas Orset, profesjonell turgåer, vise deg noen av Norges mest fotogene steder.

For noen år siden danket Andreas Orset ut over 1000 søkere og fikk en helt spesiell jobb hos skoprodusenten Alfa. I stillingsbeskrivelsen sto det nemlig at 24-åringen skulle vandre gjennom Norge til fots i et helt år – og dele opplevelsene på sin egen blogg samt på Facebook og Instagram.

I 12 måneder gikk Orset Norge på kryss og tvers. Han besøkte både kjente og mindre kjente deler av landet, blant annet fjelltopper i nord, nasjonalparker i øst og naturskjønne fjorder på Vestlandet.

Under finner du Orsets topp 10-liste over mindre kjente Instagram-vennlige steder i Norge.

Portrett av norske Andreas Orset, profesjonell turggjenger
Andreas Orset.
Photo: Privat

Hornelen sjøklippe

Fjordkysten på Vestlandet
Tilgang: heldagstur
Nivå: krevende

Sjøklippen Hornelen på Fjordkysten er Europas høyeste og strekker seg hele 860 meter over havet. Fotturen er ganske krevende, men når du kommer deg til toppen, blir du belønnet med storslått utsikt over trange fjorder og stupbratte fjell.

Få også med deg: Fjordkysten ligger rett nord for Bergen, og lenger vest kommer du ikke i Norge. Ta med sykkelen på øyhopping, og kombiner sykkelturen med kulturopplevelser som Kvernsteinsparken i Hyllestad og dikteren Jacob Sandes hus i Dale. Hvis du er her i juli, bør du bli med på Førdefestivalen – landets største flerkulturelle musikkarrangement.

Innerdalen

Nordvest på Vestlandet
Tilgang: omtrent 4 kilometer hver vei, på grusvei
Nivå: lett

I Nordvest finner du Norges kanskje vakreste fjelldal! Innerdalen er vel verdt et besøk, både sommer som vinter. Ved foten av fjellet Innerdalstårnet ligger sjarmerende trehus som perler på en snor.

Få også med deg: På Tingvoll kan du kjøpe verdens beste ost, nemlig Kraftkar. Hvis du vil gå mer, enten til fots eller på ski, ligger både den populære stien til Skåla og vakre Trollheimen rett i nærheten. I tillegg byr Nordvest på de nasjonale turistvegene Atlanterhavsvegen og Trollstigen, og veien er kort til byene Kristiansund, Molde og Åndalsnes.

Lovatnet

Loen i Nordfjord på Vestlandet
Tilgang: Du kan kjøre til innsjøen med bil
Nivå: lett

Postkortlandskapet i Nordfjord er virkelig norsk natur på sitt beste, og den grønne innsjøen Lovatnet ligger idyllisk til mellom bratte fjell, fossefall og isbreer. Lei deg en kajakk eller robåt og noe fiskeutstyr, eller bli med MS Kjenndal på tur.

Få også med deg: Lovatnet ligger nær Loen, der du kan bli med på massevis av kule natureventyr. Loen Skylift tar deg fra fjorden til toppen av fjellet Hoven på bare fem minutter, og der oppe kan du enten gå tur (eller gå på ski) eller bare nyte utsikten fra restauranten. Hvis du vil ta en tøffere rute til toppen, kan du klatre en via ferrata fra det fancy hotellet Alexandria (og slappe av i spaet og utendørsbassenget deres etterpå).

Kirkeporten

Nordkapp i Finnmark i Nord-Norge
Tilgang: en kort gåtur fra Skarsvåg
Nivå: lett

Steinformasjonen Kirkeporten ligger flott til i det røffe kystmiljøet du finner i de nordligste områdene i Norge. Her har du utsikt til Nordkapp-platået og fjellformasjonen Hornet. Du kan enten la deg fotografere gjennom «porten» eller på «taket» foran det mektige havet.

Få også med deg: Du må jo ta turen innom Nordkappplatået når du først er her. Eller kanskje du vil gå til Knivskjellodden, som ligger enda litt lenger nord på Magerøya? Fugleelskere vil elske Gjesværstappan, der det bor hundretusenvis av lundefugler, havsuler og storskarv. Om vinteren kan du gå på ski og truger, eller dra på isfiske – og er du heldig, får du selskap av nordlyset.

Halddetoppen utsiktspunkt

Alta i Finnmark i Nord-Norge
Tilgang: heldagstur
Nivå: krevende

Har du lyst til virkelig å oppleve nordlyset? Halddetoppen rett ved Alta er et av landets aller beste steder å observere og fotografere naturfenomenet. På toppen av fjellet finner du Observatoriebygningen, som ble oppført av Kristian Birkeland i 1899 og benyttet til nordlysforskning i mange år. Det gamle observatoriet er nå en ubetjent DNT-hytte der du kan overnatte. Sjekk ut artikkelen vår om hvordan du tar gode bilder av nordlyset før du drar!

Få også med deg: I Alta kan du oppleve samisk kultur og bo i et av Norges få ishoteller. Du bør absolutt dra innom Nordlyskatedralen, og selvsagt benytte sjansen til å se helleristningene i Hjemmeluft, som står på UNESCOs verdensarvliste. Og tro det eller ei – i Alta er det ofte overraskende varmt og tørt om sommeren.

Segla

Senja i Troms i Nord-Norge
Tilgang: halvdags fottur
Nivå: middels krevende

Den fascinerende fjellformasjonen Segla på Senja er en fryd for øynene. Og hvis du vil se fjellet fra den mest spektakulære vinkelen, bør du gå opp nabotoppen Hesten.

Få også med deg: Norges nest største øy ligger nært Vesterålen og Lofoten, men det er færre mennesker her. Denne eventyrøya er et paradis for fjellturer og sykling, men du kan også bare ta det helt med ro og beundre midnattssolen – eller nordlyset, hvis du er her om vinteren.

Djevelporten

Svolvær i Lofoten i Nord-Norge
Tilgang: halvdags fottur fra Svolvær
Nivå: middels krevende

Kjeragbolten i Ryfylke er kanskje en av de mest fotograferte naturattraksjonene i Norge, men mindre kjente Djevelporten i Svolvær er minst like vakker! Dessuten er Djevelporten en mye tryggere «location» enn Kjeragbolten hvis du vil forevige besøket gjennom kameralinsen.

Få også med deg: Svolvær er et perfekt utgangspunkt for å utforske Lofoten. Gå turer, sykle eller padle, fang ditt livs største fisk, og speid etter havørn som seiler over himmelen. Veien er kort til småsteder litt utenfor allfarvei, som Henningsvær, Nusfjord og Sund – for ikke å snakke om den sjarmerende øya Skrova!

Blåisvatnet

Lyngenfjord i Troms i Nord-Norge
Tilgang: halvdagstur
Nivå: lett

Blåisvatnet i Lyngenfjordregionen er trolig Norges mest fotogene innsjø. Den lyseblå fargen er et fantastisk syn både i virkeligheten og på Instagram. Tør du hoppe ut i det iskalde vannet?

Få også med deg: Lyngenfjordregionen med Lyngsalpene og øyene rundt Skjervøy er kjent for gøyale bærekraftige utendørsaktiviteter. Dra på terrengsykling eller elvebåtsafari, gå turer, stå på ski eller prøv strikkhopping. En gang i året kan du bli må på den unike urfolkfestivalen Riddu Riđđu Festivàla, og Lyngen har også verdens nordligste whiskybrenneri.

Rabothytta

Helgeland i Nord-Norge
Tilgang: 5 kilometers fottur hver vei
Nivå: middels krevende

Moderne design møter vill natur! Den stilige utformingen av turisthytta Rabothytta i Helgeland passer perfekt mellom fjelltoppene i Okstindan. Med store glassplater og uvanlige vinkler er hytta dessuten svært Instagram-vennlig. I tillegg er den et flott turmål for både dagsturer og overnattinger. Bli med på en guidet tur med brevandring på Okstindbreen!

Få også med deg: Helgeland lengst sør i Nord-Norge har masse spennende å by på, samme om du er på fire, to eller null hjul. Følg den nasjonale turistvegen Kystriksveien, dra på øyhopping på Helgelandskysten med eller uten sykkel, eller padle kajakk i det vakre øyriket.

Torghatthullet

Brønnøy på Helgelandskysten i Nord-Norge
Tilgang: kort fottur
Nivå: lett

Utenfor Brønnøysund på Helgelandskysten kan du oppleve et naturfenomen som har tiltrukket seg geologer fra hele verden i årevis. Hullet i fjellet Torghatten er ikke bare naturens eget kunstverk, men også et fotomotiv som passer perfekt inn i Instagram-feeden. Er du skikkelig heldig, får du se et glimt av solen gjennom hullet i fjellet.

Få også med deg: Torghatten ligger i det vakre kystlandskapet i Trollfjell Geopark. Det er også kort vei til byen Brønnøysund, som er et fint utgangspunkt for en tur ut til verdensarvøyene Vega. Og gå ikke glipp av den gode maten og vakre urtehagen på Hildurs Urterarium!

Utforsk steder med lite folk over hele landet, få opp pulsen på egen hånd med våre 10 tips for adrenalinelskere, eller bestill en skreddersydd reise med Up Norway!

Portrett av norske Andreas Orset, profesjonell turggjenger
Andreas Orset.
Photo: Privat
Andreas Orset
[Unable to render content]

Finn de Insta-vennlige stedene

Få mer informasjon ved å klikke på punktene i kartet.

10 Instagram-vennlige steder
Innerdalen blir kalt Norges vakreste fjelldal, og ikke foruten grunn. Ingen biltrafikk, lyden av fossefall og vann omkranset av majestetiske fjell -… Read more
Vandring til Innerdalen - Norges vakreste dal
Lovatnet er ein innsjø i Stryn kommune i Vestland fylke. Det som gjer Lovatnet så vakkert er den grøne fargen som kjem fra smeltevatnet frå breane som… Read more
Lovatnet
Torghatten, utenfor Brønnøysund, er et kjent landemerke langs Norskekysten og en av de aller mest besøkte severdigheter langs Kystriksveien. Turen opp… Read more
Turforslag: Torghatten opp
På Haldetoppen, også kalt Sukkertoppen, finnes det i dag to historiske bygninger. Observatoriebygningen, som ble ført opp av Kristian Birkeland i 1899… Read more
Halddetoppen 904 m.o.h
Kirkeporten er en naturlig fjellformasjon formet som en stor port. Gjennom Kirkeporten ser man over Mefjorden til Nordkapp med det karakteristiske… Read more
Kirkeporten i Skarsvåg
Bestig Europas høgaste sjøklippe! Vandring på Hornelen er for deg som er ute etter ei spektakulær oppleving. Read more
Hornelen
Rabothytta er plassert over 1200 meter over havet, helt inntil brekanten på Okstindan. Stedet er fantastisk vakkert med utsikt til Okstindbreen og til… Read more
Rabothytta - Norges råeste turisthytte
Kjeragbolten i Ryfylke er kanskje en av de mest fotograferte naturattraksjonene i Norge, men mindre kjente Djevelporten i Svolvær er minst like… Les mer om Lofoten
Djevelporten
Trolig Norges mest fotogene innsjø. Den lyseblå fargen er et fantastisk syn både i virkeligheten og på Instagram. Tør du å stupe uti det iskalde… Les mer om Lyngenfjordregionen
Blåisvatnet
Seglas fascinerende fjellformasjon er en fryd for øyet. Ønsker du å se fjellet fra den mest spektakulære vinkelen, bør du gå opp på nabotoppen Hesten. Les mer om Senja
Segla
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  [Unable to render content]

  Turtips

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

  Livet er best ute

  Her kan du søke etter utendørsopplevelser i hele landet. Start planleggingen i dag!

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Bli inspirert

  Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbake til toppen