Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

10 mindre kjente Instagram-vennlige steder

Utforsk noen av Norges mest fotovennlige steder.
En mann står på toppen av Hornelen
Hornelen.
Photo: Andreas Orset

I 2016 danket Andreas Orset ut over 1000 søkere og fikk en helt spesiell jobb hos skoprodusenten Alfa.

I stillingsbeskrivelsen sto det nemlig at 24-åringen skulle vandre gjennom Norge til fots i et helt år - og dele opplevelsene på sin egen blogg og i sosiale medier.

De siste 12 månedene har Orset gått Norge på kryss og tvers. Han har besøkt både kjente og mindre kjente deler av landet, blant annet fjelltopper i nord, nasjonalparker i øst og naturskjønne fjorder i den vestlige delen av Norge.

Nordmannen er nå ferdig med oppdraget for Alfa, men han er fortsatt på vandring gjennom landet som "eventyrer på deltid". Du kan følge reisen hans og se de fantastiske bildene ved å følge kontoen @alfaeventyreren på Instagram.

Under finner du Orsets topp 10 liste over mindre kjente Instagram-vennlige steder i Norge.

Andreas Orset
Andreas Orset/ Foto: Privat

Hornelen

Denne spektakulære sjøklippen er Europas høyeste og strekker seg hele 860 meter over havet. Fotturen er ganske krevende, men når du kommer deg til toppen blir du belønnet med en storslått utsikt over trange fjorder og stupbratte fjell.

Tilgang: Heldagstur
Nivå: Krevende
Sted: Fjordkysten

Innerdalen

Dette er kanskje Norges vakreste fjelldal. Ved foten av det spektakulære fjellet ligger sjarmerende trehus som perler på en snor. Innerdalen er vel verdt et besøk, både sommer som vinter.

Tilgang: Omtrent fire kilometer hver vei, på grusvei 
Nivå: Lett
Sted: Nordvest 

Lovatnet

Denne grønnfargede innsjøen ligger idyllisk til mellom bratte fjell, fossefall og isbreer. Postkort-landskapet du får oppleve ved Lovatnet er virkelig norsk natur på sitt beste.

Tilgang: Du kan kjøre til innsjøen med bil
Nivå: Lett
Sted: Loen i Nordfjord

 

Det blir neppe grønnere 🏞 Hvem vil du ha med deg hit? #eventyrlyst #alfasko

A post shared by ALFAs Eventyrer Andreas Orset (@alfaeventyreren) on

Kirkeporten 

Med utsikt over Nordkapp-platået og fjellformasjonen Hornet, har Kirkeporten en ideell beliggenhet i det røffe kystmiljøet som finnes i de nordligste områdene i Norge. Kirkeporten har fått sitt navn på grunn av steinformasjonen som ligner på en stor port.

Her kan du enten ta et bilde gjennom fjellformasjonen eller ved å gå opp på ”taket” og bli fotografert foran det mektige havet.

Tilgang: En kort gåtur fra Skarsvåg
Nivå: Lett
Sted: Finnmark

Halddetoppen

Har du lyst til å oppleve nordlyset? Da er dette stedet for deg. Halddetoppen er et av landets aller beste steder til å observere og fotografere naturfenomenet. På toppen av fjellet finner du Observatoriebygningen, som ble ført opp av Kristian Birkeland i 1899 og benyttet til nordlysforskning i mange år.

Tilgang: En kort gåtur fra Skarsvåg.
Nivå: Lett
Sted: Finnmark 

Segla

Seglas fascinerende fjellformasjon er en fryd for øynene. Ønsker du å se fjellet fra den mest spektakulære vinkelen, er det anbefalt å gå opp nabotoppen Hesten.

Tilgang: Halvdagsfottur
Nivå: Middels krevende
Sted: Senja i Troms 

Djevelporten

Kjeragbolten i Ryfylke er kanskje en av de mest fotograferte naturattraksjonene i Norge, men mindre kjente Dejevelporten i Svolvær er minst like vakker. Og vet du hva? Djevelporten er en langt tryggere ”location” enn Kjeragbolten om du ønsker å forevige besøket gjennom kameralinsen.

Tilgang: Halvdagsfottur fra Svolvær
Nivå: Middels krevende
Sted: Svolvær i Lofoten

Blåisvatnet

Dette er trolig Norges mest fotogene innsjø. Den lyseblå fargen er et fantastisk syn både i virkeligheten og på Instagram. Tør du å hoppe ut i det iskalde vannet?

Tilgang: Halvdagstur. 
Nivå: Lett
Sted: Lyngenfjord

Rabothytta

Moderne design møter vill natur! Den stilige utformingen av turisthytta passer perfekt inn med naturen i Helgeland, og med store glassplater og uvanlige vinkler er Rabothytta svært Instagram-vennlig. I tillegg er hytta et ideelt sted for en lunsj eller en overnatting.

Tilgang: Fottur
Nivå: Middels krevende
Sted: Mo i Rana i Helgeland

Torghatthullet

Utenfor Brønnøysund kan du oppleve et naturfenomen som har tiltrukket geologer fra hele verden i en årrekke. Åpningen i fjellet er ikke bare naturens eget kunstverk, men også et fotomotiv som passer perfekt inn i Instagram-feeden. Er du veldig heldig, får du se et glimt av solen gjennom hullet i fjellet.

Tilgang: Kort fottur
Nivå: Lett
Sted: Brønnøy i Helgeland

Se hvor i Norge de fotogene stedene finnes

Finn mer informasjon ved å klikke på punktene på kartet.

Instagram-vennlige steder
Dette er trolig Norges mest fotogene innsjø. Den lyseblå fargen er et fantastisk syn både i virkeligheten og på Instagram. Tør du å hoppe ut i det… Les mer om region Lyngenfjord
Blåisvatnet
Kjeragbolten i Ryfylke er kanskje en av de mest fotograferte naturattraksjonene i Norge, men mindre kjente Dejevelporten i Svolvær er minst like… Les mer om Lofoten
Djevelporten
Har du lyst til å oppleve nordlyset? Da er dette stedet for deg! Halddetoppen er et av landets aller beste steder til å observere og fotografere… Les mer
Halddetoppen
Denne spektakulære sjøklippen er Europas høyeste og strekker seg hele 860 meter over havet. Les mer
Hornelen
Dette er kanskje Norges vakreste fjelldal. Ved foten av det spektakulære fjellet ligger sjarmerende trehus som perler på en snor. Les mer
Innerdalen
Med utsikt over Nordkapp-platået og fjellformasjonen Hornet, har Kirkeporten en ideell beliggenhet i det røffe kystmiljøet som finnes i de nordligste… Les mer
Kirkeporten
Denne grønnfargede innsjøen ligger idyllisk til mellom bratte fjell, fossefall og isbreer. Postkort-landskapet du får oppleve ved Lovatnet er virkelig… Les mer
Lovatnet
Den stilige utformingen av turisthytta passer perfekt inn med naturen i Helgeland, og med store glassplater og uvanlige vinkler er Rabothytta svært… Les mer
Rabothytta
Seglas fascinerende fjellformasjon er en fryd for øynene. Ønsker du å se fjellet fra den mest spektakulære vinkelen, er det anbefalt å gå opp… Les mer om Senja
Segla
Utenfor Brønnøysund kan du oppleve et naturfenomen som har tiltrukket geologer fra hele verden i en årrekke. Åpningen i fjellet er ikke bare naturens… Les mer
Torghatthullet
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Sikkerhet i fjellet

  Husk fjellvettreglene når du skal på tur i fjellet:

  Selv erfarne fjellfolk har en sunn respekt for fjellets luner. Les mer om sikkerhet i fjellet.

  1. Planlegg turen og meld fra hvor du går.
  2. Tilpass turen etter evne og forhold.
  3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel.
  4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.
  5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.
  6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.
  7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er.
  8. Vend i tide, det er ingen skam å snu.
  9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.

  Forlat stedet som du fant det

  Ta kun bilder, etterlat deg bare fotspor

  At bevaring av naturen er et felles ansvar, er en grunnholdning som har stått fast i generasjoner. Å nyte naturen og friluftslivet er regnet for å være en del av det norske arvestoffet, og det reflekteres også i våre holdninger.

  At vi stoler på hverandre, og på at vi tar et felles ansvar for naturen, kommer blant annet til uttrykk i form av allemannsretten. Selv om store deler av innlandet består av nasjonalparker og andre beskyttede områder, har vi muligheten til å nyte friluftsområdene som vi vil - også i disse sårbare områdene.

  Bærekraft handler om å beskytte natur, samfunn, landskap, og samtidig sørge for at lokalsamfunn har noe å leve av. Perspektivet er langsiktig: Den naturen vi har i dag skal også kunne nytes av framtidige generasjoner, og det er vår jobb å sikre at den fremdeles er like vakker, spektakulær og levedyktig når det er deres tur til å bruke den.

  Tilbake til toppen

  Your Recently Viewed Pages