VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Topp 11 steder med lite folk og god plass

Alternative turforslag Norge rundt
Personlig trener Lasse Tufte trives best på stille og rolige steder med frisk luft, spektakulær utsikt, varierte aktiviteter – og lite folk.
Hjørundfjorden, et av Norges steder med færre folk og mer plass
Hjørundfjorden på Vestlandet.
Photo: Kyle Meyr

  Lasse Tufte elsker å drive med forskjellige aktiviteter ute i naturen, helst langt unna de mest kjente turistattraksjonene hvor det ofte kryr av folk. Hans store lidenskap er calisthenics, det vil si å trene med egen kroppsvekt.

  Han er også gründer av Tufteparken, som består av mer enn hundre utendørs treningsparker der det er gratis å trene. Og han har skrevet fire bøker (Calisthenics volum 1 og 2 og Tren sammen volum 1 og 2) som er blitt bestselgere i Norge.

  Når Lasse reiser rundt i landet, er han mest opptatt av å inspirere folk til å være mer ute i naturen. Selv føler han seg mest hjemme på steder med lite folk, for der kan han være nesten uforstyrret. Her er noen av hans beste turtips til deg som er ute etter alternative naturopplevelser og flotte fotomotiver.

 1. 1. Sæbø

  Hvor: Bygd ved Hjørundfjorden hvor det kommer færre turistbusser enn i resten av Fjord-Norge.

  Hvorfor: «Hjørundfjorden er garantert en av Norges vakreste, men mindre besøkte fjorder. Den er omkranset av fjelltopper og sjarmerende byer. Alle bildene du tar derfra, vil se ut som kunstverk. Du kan også prøve deg på forskjellige aktiviteter på fjorden, for eksempel SUP (stand up padling) som du kan se på den korte filmsnutten.»

   

  Håndstående i Hjørundfjorden 🏔 📹 Video: @msarmadawy

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 2. 2. Rondane nasjonalpark

  Hvor: Nasjonalpark ikke altfor langt unna Oslo.

  Hvorfor: «Fire og en halv time med bil fra Oslo ligger Rondane, et fjellområde med 2000 meter høye fjelltopper på alle kanter. Området er så stort at det nesten føles som du har det for deg selv. Hvert år arrangeres Rondane 2K-maraton der målet er å bestige 10 fjelltopper over 2000 meter. Erfarne langdistanseløpere gjennomfører løpet på under ett døgn.»

   

  Rondane; Stor haug med Stein 🏔 📷 Foto: @thekusk

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 3. 3. Laushornet

  Hvor: Kort avstikker fra Geirangerfjorden.

  Hvorfor: «Geirangerfjorden er trolig den mest berømte fjorden i Norge, og den tiltrekker seg et stort antall turister hvert år. Likevel er det ikke så mange som kjenner til de fine turmulighetene i området. De korte turstiene passer for alle, og det tar bare noen få timer å gå til Laushornet hvor du får en unik panoramautsikt over Geirangerfjorden.»

 4. 4. Romsdalshorn 

  Hvor: Den beste utsikten til Trollveggen fra den andre siden av dalen.

  Hvorfor: «Når du kjører inn i Romsdalen, legger du merke til to ting: den 1000 meter høye Trollveggen og Romsdalshorn hvor mange starter sin klatrekarriere. Enten du går halvveis opp eller helt til toppen, får du ikke bare den aller beste utsikten til Trollveggen, men også 360 ​​graders utsikt over Romsdalen

  Trollveggen fra Romsdalshornet 🏔 📷 Foto: @thekusk

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 5. 5. Urke

  Hvor: Vakker plass ved Norangsfjorden i Møre og Romsdal.

  Hvorfor: «De mange fergene gjør det enkelt for oss å reise mellom byene og tettstedene som ligger langs fjorden. Hvis du mister en ferge og må vente på den neste, kan du slå deg ned og bare nyte synet av de imponerende fjellene rundt deg. Eller du kan stupe i vannet fra fergekaia – akkurat som jeg gjør her!»

   

  Perfekt dag ved Hjørundfjorden 👌🏻 📷 Foto: @kylemeyr

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 6. 6. Nordmarka og Østmarka

  Hvor: I utkanten av Oslo.

  Hvorfor: «Nordmarka og Østmarka ligger bare en kort tur med kollektivtransport fra det hektiske bylivet i Oslo. De store skogsområdene har mange godt vedlikeholdte turstier hvor du kan sykle, gå eller jogge. Eller du kan prøve SUP, uten altfor mange tilskuere, på en av de små innsjøene

  Endelig SUP sesong igjen ☀️ 📷 Foto: @fotobakken

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 7. 7. Rimstigen

  Hvor: Turvei langs Norges nest mest besøkte fjord, Nærøyfjorden.

  Hvorfor: «Rimstigen ligger en kort kjøretur fra basehoppstedet Gudvangen i Aurland. Det er ikke så mange som kjenner til denne turveien, så du gjør lurt i å spørre folk som er lokalkjent om hvor du finner den. Veien oppover er både bratt og svingete, men når du står på toppen av fjellet, kan du skue utover en vakker, skjult dal.»

 8. 8. Gygrestolen

  Hvor: Steinete landemerke i Bø i Telemark.

  Hvorfor: «Det heter seg ifølge et gammelt sagn, at den særegne fjellformasjonen Gygrestolen ble skapt av troll. Gåturen dit er enkel og tar vanligvis bare noen få timer, avhengig av hvor du starter fra. Området er lite kjent og blir sjelden besøkt av andre enn fjellklatrere og de lokale, som mer enn gjerne gir deg gode råd og følge på veien.»

   

  Avstanden er hoppbar...

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 9. 9. Kattanakken

  Hvor: Lite kjent tursti ved Briksdalsbreen i Stryn.

  Hvorfor: «Tusenvis av turister besøker Briksdalsbreen hvert år, men svært få går tur i området. Halvveis på vei til isbreen kan du ta til høyre inn i skogen og gå opp til Kattanakken. Veien er bratt, men det er verdt det. På toppen får du nemlig en spektakulær utsikt over Jostedalsbreen, Briksdalsbreen og de omkringliggende fjellene. Og som en bonus unngår du de store folkemengdene.»

   

  Earlybird på 👉🏻 @toppturweekend 👈🏻

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 10. 10. Storsteinsfjell

  Hvor: Lekent område av Finnemarka nær Drammen.

  Hvorfor: «Liker du å leke deg ute i naturen, trenger du ikke dra langt i Norge. Du er alltid i nærheten av skog og mark og små fjelltopper. Treklatring er ikke bare for barn, det er gøy for alle. Hvis vi slutter å klatre i trær, vil vi etter hvert miste evnen til å gjøre det. Jeg oppfordrer derfor alle til å benytte seg av mulighetene til lek og moro som finnes ved norske skoger, fjell og innsjøer

   

  Treetop Handstand 2016 ☀️ 📷 Foto: @kylemeyr

  A post shared by Lasse Tufte (@lassetufte) on

 11. 11. Senja

  Hvor: Norges nest største øy (etter Hinnøya) i Troms.

  Hvorfor: «Senja er en stor øy med det meste som livet i Norge har å by på. Der kan du spasere på en sandstrand, gå tur i skogen, besøke fiskevær eller oppleve stort biologisk mangfold både ute og på matbordet. Og tenk, alt det kan du gjøre uten at det står en masse folk i veien når du skal ta det ene spesielle bildet.»

  Lasse Tufte
  Tur på Senja.
  Photo: Håkon Jørgensen

Lasse Tuftes alternative turmål

Lasse Tuftes tips: færre folk, bedre plass
Turistbygda ved Hjørundfjorden har eit særmerkt hotell like i strandkanten, to campingplassar og smålakselva Bondalselva. Utgangspunkt for turar i… Read more
Sæbø
Fra høye fjell og gode turmuligheter til Nasjonal turistveg Rondane og Sohlbergplassen – kom tett på naturen i Rondane. Read more
Rondane
Laushornet
En fantastisk tur med utsikt utover Geiranger.
Laushornet
Romsdalen byr på mange dramatiske og flotte utsiktspunkt. Trollveggen er Nord-Europas høyeste, loddrette fjellvegg. Opplev dalen med… Read more
Trollveggen og Romsdalen
Urke
Vakker plass ved Norangsfjorden i Møre og Romsdal.
Urke
Friluftsområde nord i Oslo med mangfoldige turmuligheter året rundt. Nordmarka grenser mot Sørkedalen/Vestmarka - Krogskogen - Hadeland - Romeriksåsen… Read more
Nordmarka
Østmarka
Et stort skogsområde på østsiden av Oslo.
Østmarka
Rimstigen
En turvei langs Norges nest mest besøkte fjord, Nærøyfjorden.
Rimstigen
Orkesterplass: Kattanakken. Der ingen skulle tru at nokon kunne gå på tur. Så feil kan ein altså ta. Read more
Kattanakkjen
Fottur på ca 7 km. Bratt oppstigning, men med flott utsikt som belønning. Bademuligheter på toppen. Read more
Gygrestolen
Storsteinsfjell
Et lekent område av Finnemarka nær Drammen.
Storsteinsfjell
Padle kajakk og vandre under midnattssolen, stå på ski og kjør med hundespann under nordlyset, eller rett og slett bare slapp av og… Read more
Senja og Midt-Troms
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Finn et sted med god plass

  Finn alternative veier bort fra de store folkemengdene.

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

  Les også

  Tilbake til toppen

  Your Recently Viewed Pages