Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Solnedgang ved Fannaråken turisthytte.
Fannaråken turisthytte.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Med fjell og høydedrag i alle størrelser og fasonger, møter du magiske utsikter over hele Norges langstrakte land.

Fra nord til sør og fra øst til vest, finnes det alt fra utsikter du må svette litt for å få oppleve, til utsikter du kan nyte fra vinduet på bilen, toget eller bussen.

Hvis du spør en nordmann om hva som er Norges vakreste utsikt, kan det hende du får like mange svar som det er innbyggere i landet. Du trenger nemlig ikke gå mange meter i vakre og fjellrike Norge, før du finner deilige utsikter der du kan la tankene fare. Nesten hver kommune landet rundt, har utkikkspunkter som er populære turmål både for fastboende og turister.

Er du villig til å slite litt ekstra, varter Norge også opp med utsikter som imponerer selv de mest bereiste blant oss. Like fantastisk er det at veldig mange av dem er lett tilgjengelige med stier helt til toppen. Du skal heller ikke se bort ifra at du kan finne en god seng når du kommer fram.

Med så mange høydepunkter å velge mellom kan det være vanskelig å vite hvor du skal starte. Her har du sju utsikter du i alle fall aldri vil glemme.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Fannaråken

Fannaråken.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Fannaråkhytta 2068 meter over havet, er Norges høyest beliggende turisthytte. I noen hektiske sommermåneder tar vertskapet Melissa og Eldar Venes imot rundt 1600 overnattingsgjester som vil nyte 360 graders utsikt med en solnedgang og en soloppgang som maler himmelen i de utroligste farger.

Fra toppen kan du både se Norges største isbre Jostedalsbreen og Hurrunganes spisse topper. Når en brennende himmel varsler at nok en dag er over, samler gjestene seg ute ved kanten av stupet.

Så høyt over havet skifter været riktignok fort, så noen solgaranti får du ikke her oppe i det Melissa kaller «inngangsporten til Jotunheimen».

Besøk Fannaråken

Lindesnes

Lindesnes.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Lindesnes betyr «Der landet synker i havet», og fyrlyset på Norges sørligste punkt ble første gang tent i 1656.

Hele fyrområdet er et fredet kulturminne og museum med egen informasjon, museumsbutikk, utstillinger og mulighet for å kjøpe noe å spise. Norges siste fyrvoktere som holder til her ute, anslår at så mange som 100 000 er innom fyrområdet hvert år.

Utsikten fra toppen av fyret er selvsagt noe for seg selv, men å sitte på en fjellknaus å se sola forsvinne i havet fra sørspissen av Norge etter fyrets stengetid, er slettes ikke verst det heller.

Finn ut mer om Lindesnes

Nordkapplatået

Nordkapplatået.
Photo: Alexander Benjaminsen / Visitnorway.com

Knivskjelodden er Norges og Europas nordligste punkt, og herfra ser du over til det majestetiske Nordkapplatået som er dit alle i praksis drar.

Nordkapplatået besøkes av 200 000 turister i året, og her står du på en 307 meter høy klippe og ser utover en horisont der Svalbard er eneste hinder mellom deg og Nordpolen.

Tar du turen hit mellom midten av mai og slutten av juli, spiller det heller ingen rolle når på dagen du kommer. Da sørger midnattssola for at det er lyst døgnet rundt, og du kan tankene fare avsted med solstrålene som skaper glødende minner for livet.

Planlegg en tur til Nordkapp

Galdhøpiggen

Galdhøpiggen.
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com

Galdhøpiggen har lenge vært en yndet attraksjon, og er et selvfølgelig mål for mange norske og internasjonale turister. På en skyfri dag blir du møtt av blå himmel og en spektakulær panoramautsikt over hele Jotunheimen.

Å se Norge fra 2469-meters høyde er en unik opplevelse, og det er ikke rent få som blir målløse av det vakre landskapet. Den ruvende, svarte pyramiden er den høyeste fjelltoppen, ikke bare i Norge, men i hele Nord-Europa.

De to vanligste rutene til toppen er fra Spiterstulen eller Juvasshytta, sistnevnte må gås med brefører men regnes likevel som mindre krevende.

Planlegg en tur til Galdhøpiggen

Gaustatoppen

Gaustatoppen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Gaustatoppen er med sine 1883 meter over havet, langt unna å være blant de høyeste fjellene i Norge. Likevel ruver det godt i terrenget der det ligger i ensom majestet i Tinn i Telemark.

Besøker du toppen en klarværsdag ser du en sjettedel av Fastlands-Norge. De fleste kommer til Gaustatoppen nettopp for utsikten, men også på grunn av de berømte vaflene som selges på DNT-hytta her oppe.

I høysesongen går det med bortimot 100 liter vaffelrøre om dagen, noe som tilsvarer 800-1000 vaffelplater. Årlig spises det spises rundt 32 500 vaffelplater til den fantastiske utsikten.

Les mer om Gaustatoppen

Lofoten

Reine, Lofoten.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Helt nord i Nordland fylke strekker øyrekka Lofoten seg som en tanngard ut i Norskehavet. Fjellene her innbyr til fotturer med magisk utsikt og har fiskevann stappfulle av ørret.

Fiskerinæringa har satt mange historiske spor i Lofoten, og er fortsatt viktig for menneskene som bor her ute. Det kan du selv oppleve ved å besøke et av de mange fiskeværene, som Reine, Nusfjord, Å eller Henningsvær.

Tar du turen i høysesongen om sommeren må du regne med å dele opplevelsene med flere, men det er fint mulig å finne din egen fredelige plett.

Planlegg en ferie i Lofoten

Flørlitrappene

Flørlitrappene.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Tretrappa som går opp langs den gamle rørgata til kraftstasjonen på Flørli hevdes å være verdens lengste med sine 4444 trappetrinn, og skal ifølge Den Norske Turistforening (DNT) være opptil 45 grader på det bratteste.

Trappa er ikke sikret, og skilt underveis informerer at du går turen på eget ansvar.

Selv om turen tærer på kreftene, må du ikke glemme å snu deg av og til. Det finnes flere plattformer underveis der du kan stoppe opp og nyte den fantastiske utsikten til den vakre Lysefjorden, som også huser verdensattraksjoner som Preikestolen og Kjerag. 

Lær mer om Flørli

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages