VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Vandring og gourmetmat

Naturlig mat i naturlige omgivelser
Mat som er tilberedt på tradisjonelt vis – typisk for stedet du besøker – gir opplevelsen en helt ny dimensjon. To av landets mest anerkjente kjøkkensjefer, Arne Brimi og Øyvind Hjelle, deler sine gastronomiske favoritter i den norske fjellheimen.
Seks personer spiser middag utendørs på Brekkeseter i Rondane
Middag på Brekkeseter i Rondane.
Photo: CH / Visitnorway.com

Arne Brimis anbefalinger:

 1. 1. Kongsvold Fjellstue 

 2. Meny: Kongsvold Fjellstue har servert mat hver sommer siden 1720. Menyen består av et bredt utvalg lokale spesialiteter, inkludert mandelpoteter, rype og moskus. Den litt mer tilbakelente Kroa café er kjent for sin ferske gjærbakst.

  Beliggenhet: Restauranten ligger midt i Dovre nasjonalpark i Oppdal. Hvis du kommer fra Oslo, kan du følge E6 hele veien.

 3. 2. Bessheim Fjellstue

 4. Meny: Hjemmelaget treretters basert på lokale råvarer, ofte rein. Nabokafeen tilbyr samme kvalitet med hjemmelaget bakst og kaker – en fristende lunsjopplevelse som krever litt mosjon før middagen.

  Beliggenhet: Bessheim ligger idyllisk til i fjellovergangen mellom Valdres og Gudbrandsdalen, kort vei fra Besseggen.

 5. 3. Nythun høyfjellstue, Valdres

 6. Meny: Norges offisielle matguide, «Spis her», har kåret Nythun til det tredje beste spisestedet i den norske fjellheimen. Restauranten har også blitt hedret med sølv i den prestisjefulle konkurransen «Norges beste hotellfrokost».

  Beliggenhet: Nythun høyfjellstue ligger i Valdres, midt mellom Oslo og Bergen. Regionen er et optimalt utgangspunkt for vandreentusiaster, med beliggenhet mellom de grønne delene i sør og Jotunheimens stolte fjelltopper i nord.

 7. 4. Hallingstuene, Geilo

 8. Meny: Hallingstuene serverer tradisjonsmat med en moderne vri. Deres signaturrett er Nevamat, en kombinasjon av fire små retter laget utelukkende av ingredienser fra de nærliggende fjellene.

  Beliggenhet: Med beliggenhet midt i Geilo er Hallingstuene en sikker vinner for alle vandrefantaster. Bergensbanen stopper kun få meter fra restauranten.

 9. Øyvind Hjelles anbefalinger:

 10. 1. Restaurant Karoline, Nusfjord

 11. Meny: Maten på Restaurant Karoline speiler Lofotens tradisjoner på praktfullt vis: Spisestedet er oppkalt etter en fiskebåt og holder til i lokalene til en tidligere fiskehandel. Torsketunge er en av spesialitetene.

  Beliggenhet: Karoline ligger i det tradisjonsrike fiskeværet Nusfjord, midt i det populære vandreområdet i vestre del av Lofoten.

   2. Mogen Turisthytte, Vinje

  Meny: Her er alle retter basert på lokale råvarer. Du kan bokstavelig talt merke det varierte landskapet på tungen. Menyen bestemmes av kokken på forhånd og forblir hemmelig til alle gjestene har satt seg til bords.

  Beliggenhet: Mogen Turisthytte er en av de eldste hyttene i Vinje og er et kjent utgangspunkt for mange vandreeventyr på Hardangervidda. Rett i nærheten ligger innsjøen Møsvatn, der du kan bli med på en arrangert båttur med lunsj inkludert.

   3. Bios café, Nordreisa

  Meny: Siden midten av 1960-årene har Bios vært et populært samlingssted for både lokale og tilreisende. I 2006 kåret Ganefart restauranten til landets beste spisested langs landeveien.

  Beliggenhet: Bios er et perfekt utgangspunkt for vandreutflukter langs kysten i Nordreisa, et lite samfunn i Troms i Nord-Norge. Mer informasjon finner du på Bios Cafés hjemmeside.

  Bios Café
  Bios Café.
  Photo: Ørjan Bertelsen

   4. Vianvang, Lom

  Meny: Her står mat- og kulturarv fra fjellene i fokus, og du får servert alt fra norsk steinalderkost til moderne europeiske retter. Vianvang drives av stjernekokken Arne Brimi, som vanligvis er til stede under måltidene. Restaurantens navn stammer fra det gamle norske ordet for fjelldronning.

  Beliggenhet: Vianvang ligger i Lom, midt mellom Jotunheimen og Rondane. Kontakt Vianvang for mer informasjon.

  Vianvang
  Vianvang.
  Photo: Brimi.no

Planlegg vandreturen

Les mer om spisestedene og finn ut hvor du vil dra. 

Se alle anbefalingene
Bessheim fjellstue ligg like ved fjellryggen Besseggen i Jotunheimen. Sentralt plassert ved fylkesveg 51, har Bessheim sidan 1890 losjert og servert… Read more
Bessheim Fjellstue
På Nythun ønsker vi dere velkommen til en unik matopplevelse i fjellet!   Koselig familiedrevet hotell med lange tradisjoner… Read more
Nythun
Restaurant Hallingstuene, ligger midt i Geilo sentrum. Drives til dagelig av Frode Aga og kona Berit Kongsvik. Restauranten er innredet som tre gamle… Read more
Hallingstuene
Besøk fiskeværet Nusfjord. Opplev stedets historiske sus. Føl, se og opplev fiskerens og væreierens hverdag. I Storbrygga, eller det tidligere… Read more
Restaurant Karoline
Mogen Turisthytte ligger praktfullt til ved vestenden av Møsvatn i Vinje kommune, og er en av Hardangerviddas eldste turisthytter. Mange velger Mogen… Read more
Mogen Turisthytte
Siden midten av 1960-årene har Bios vært et populært samlingssted for både lokale og tilreisende. I 2006 kåret Ganefart restauranten til landets beste… Les mer
Bios café
Vianvang
Vianvang
Vianvang drives av stjernekokken Arne Brimi, som vanligvis er til stede under måltidene.
Vianvang
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Tilbake til toppen

  Your Recently Viewed Pages