Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Brekkeseter, Høvringen A group of people having dinner outdoors at Brekkeseter
Brekkeseter, Høvringen.
Photo: CH / visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Naturlig mat i naturlige omgivelser

Mat som er tilberedt på tradisjonelt vis – typisk for stedet du besøker – gir opplevelsen en helt ny dimensjon. To av landets mest anerkjente kjøkkensjefer, Arne Brimi og Øyvind Hjelle, deler sine gastronomiske favoritter i den norske fjellheimen.

Arne Brimis anbefalinger:

1. Kongsvold Fjellstue 

Meny: 

Kongsvold Fjellstue har servert mat hver sommer siden 1720. Menyen består av et bredt utvalg lokale spesialiteter, inkludert mandelpoteter, rype og moskus. Den litt mer tilbakelente Kroa café er kjent for sin ferske gjærbakst.

Beliggenhet:

Restauranten ligger midt i Dovre nasjonalpark i Oppdal. Hvis du kommer fra Oslo, kan du følge E6 hele veien.


2. Bessheim Fjellstue

Meny:

Hjemmelaget treretters basert på lokale råvarer, ofte rein. Nabokafeen tilbyr samme kvalitet med hjemmelaget bakst og kaker – en fristende lunsjopplevelse som krever litt mosjon før middagen.

Beliggenhet:

Bessheim ligger idyllisk til i fjellovergangen mellom Valdres og Gudbrandsdalen, kort vei fra Besseggen.


3. Nythun høyfjellstue, Valdres

Meny:

Norges offisielle matguide, «Spis her», har kåret Nythun til det tredje beste spisestedet i den norske fjellheimen. Restauranten har også blitt hedret med sølv i den prestisjefulle konkurransen «Norges beste hotellfrokost».

Beliggenhet:

Nythun høyfjellstue ligger i Valdres, midt mellom Oslo og Bergen. Regionen er et optimalt utgangspunkt for vandreentusiaster, med beliggenhet mellom de grønne delene i sør og Jotunheimens stolte fjelltopper i nord.


4. Hallingstuene, Geilo

Meny:

Hallingstuene serverer tradisjonsmat med en moderne vri. Deres signaturrett er Nevamat, en kombinasjon av fire små retter laget utelukkende av ingredienser fra de nærliggende fjellene.

Beliggenhet:

Med beliggenhet midt i Geilo er Hallingstuene en sikker vinner for alle vandrefantaster. Bergensbanen stopper kun få meter fra restauranten.


Øyvind Hjelles anbefalinger:

1. Restaurant Karoline, Nusfjord

Meny:

Maten på Restaurant Karoline speiler Lofotens tradisjoner på praktfullt vis: Spisestedet er oppkalt etter en fiskebåt og holder til i lokalene til en tidligere fiskehandel. Torsketunge er en av spesialitetene.

Beliggenhet:

Karoline ligger i det tradisjonsrike fiskeværet Nusfjord, midt i det populære vandreområdet i vestre del av Lofoten.


2. Mogen Turisthytte, Vinje

Meny:

Her er alle retter basert på lokale råvarer. Du kan bokstavelig talt merke det varierte landskapet på tungen. Menyen bestemmes av kokken på forhånd og forblir hemmelig til alle gjestene har satt seg til bords.

Beliggenhet:

Mogen Turisthytte er en av de eldste hyttene i Vinje og er et kjent utgangspunkt for mange vandreeventyr på Hardangervidda. Rett i nærheten ligger innsjøen Møsvatn, der du kan bli med på en arrangert båttur med lunsj inkludert.


3. Bios café, Nordreisa

Meny:

Siden midten av 1960-årene har Bios vært et populært samlingssted for både lokale og tilreisende. I 2006 kåret Ganefart restauranten til landets beste spisested langs landeveien.

Beliggenhet:

Bios er et perfekt utgangspunkt for vandreutflukter langs kysten i Nordreisa, et lite samfunn i Troms i Nord-Norge. Mer informasjon finner du på Bios Cafés hjemmeside.

Bios Café

Bios Café.
Photo: Ørjan Bertelsen

4. Vianvang, Lom

Meny:

Her står mat- og kulturarv fra fjellene i fokus, og du får servert alt fra norsk steinalderkost til moderne europeiske retter. Vianvang drives av stjernekokken Arne Brimi, som vanligvis er til stede under måltidene. Restaurantens navn stammer fra det gamle norske ordet for fjelldronning.

Beliggenhet:

Vianvang ligger i Lom, midt mellom Jotunheimen og Rondane. Kontakt Vianvang for mer informasjon.

Vianvang

Vianvang.
Photo: Brimi.no

Planlegg vandreturen

Click to activate

Les mer om norsk matkultur

Se alle våre topplister

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad