VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Møre og Romsdal SYKKYLVEN

«Glød» med Knut Buen og Håvard Svendsrud

  • Sykkylven Kulturhus, Sykkylven
  • +47 41605528
  • 17. juni 2021
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

"Glød" med Knut Buen og Håvard Svendsrud.

Torsdag 17.juni spiller Knut Buen og Håvard Svendsrud konserten "Glød" i Sykkylven Kulturhus. 

Knut Buen og Håvard Svendsrud er begge velkjente navn i norsk musikkliv.
Buen som er bosatt i Tuddal i Telemark, har gjennom en årrekke markert seg som en av våre fremste hardingfelespillere, og er for mange selve symbolet på folkekunsten i Telemark. Han er i dag professor i folkemusikk ved Norges musikkhøgskole.
Håvard Svendsrud, opprinnelig fra Modum, er en aktiv utøver på trekkspill. Han spiller både solokonserter og har flere ulike musikalske samarbeid, på små og store scener over hele landet. Ved siden av virksomheten som utøver er Svendsrud kjent som produsent for sitt eget plateselskap Aksent.

Buen og Svendsrud startet opp sitt samarbeide i 2016, i anledning konsertprosjektet «Kåre Korneliussen 100 år». Konserten den gang ble vellykket, og har i ettertid blitt en stor «hit» bl.a. på youtube. Siden har duoen ekspandert samarbeidet, og de har hatt en rekke konserter blant annet med runddansmusikk fra Telemark. I februar 2019 slapp de plata «Gamle dansar frå Telemark», som har vakt oppmerksomhet og fått gode kritikker i en rekke publikasjoner.

I 2021 turnerer de to musikerne med programmet «Glød». Om dette programmet uttaler Knut Buen; «Å ha glød er å halde eldsjel ved like, så vel personleg som i lyd og lag. Om ein ser ut i det store himmelromet får ein vitnemål om kor sol og stjerner er store glør i skaparverket som gjev naudsynd energi til alt liv. «Glød» er namnet, satt på vårt musikalske samarbeid, der me nyttar instrumenta trekkspel og hardingfele både i samspel og soloframføringar. Programmet vårt vil inneholde ulike innslag av både tradisjonelle og nykomponerte verk, gamaldansmusikk, folkemusikk, kunstmusikk og tonestykke som ligg i same kategori som i folkemusikkmiljøet blir kalla lydarslåttar.»
Programmet har også et høyt tilsnitt av humor og historiefortelling.

Konserten i Sykkylven gjennomføres med økonomisk støtte fra Norsk Kulturråd.

  • Last Updated: 03.05.2021
  • Source: Geirangerfjord - Ålesund & Sunnmøre
Dates

to. 17. juni 2021 19:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
«Glød» med Knut Buen og Håvard Svendsrud
Your Recently Viewed Pages