VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland Randaberg

«Hekta» - Hvorfor meg?

  • Varen – Randaberg kulturscene , Torvmyrveien 22, Randaberg
  • +47 51414100
  • 28. oktober 2020
  •  /  19:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

I konsertforedraget «Hekta» har artist og kreatør Eivind Jul Wibe Fiksdal invitert med seg tre tidligere rusmisbrukere i sofaen for å prøve å forstå. Hva det er som får noen av oss mennesker til å ofre alt annet og velge et liv i rus - med alt som det innebærer? Dette er en sjelden mulighet til å komme tett på og få et innblikk i rusmisbrukeres mange vanskelige utfordringer - men også gleder.
Eigil Karlsen og Jostein Jensen er kjente fra dokumentarfilmen "Stjernehimmel" og musikkduoen A-MEN. Tilsammen har de over 50 års ruserfaring bak seg, og i «Hekta» deler de ærlig av sin livserfaring. Hvorfor ble de hekta? Hvordan var livet i rusen? Hva fikk dem til å velge rusen bort - og bli nykter? Og hvilke utfordringer står de overfor nå når de skal starte livet på nytt?
Både Eigil og Jostein er i dag aktive i den lokale rusomsorgen.For Eigil og Jostein spilte musikken en særdeles viktig rolle da de skulle bli rusfrie. Fra scenen vil de gi deg et knippe viser skrevet i den perioden de drev med rusmisbruk.
Karl Olaf Sundfør var hekta i flere tiår men har i 17 år vært rusfri. Han deler åpenhjertig fra sitt liv med rus, fra opphold på barnehjem, behandlingsinstitusjoner og i fengsel. Innleggelser, selvmordsforsøk, angst, depresjoner og innleggelse med rusutløst psykose er en del av hans erfaringsgrunnlag. Karl Olaf jobber i dag i Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon (RIO), og sitter i brukerutvalget til Helse Vest og sentralstyret til Mental Helse.

Dersom du har spørsmål du ønsker svar på denne kvelden - er du velkommen til å melde dem inn som SMS, til telefon 975 70 102. Du kan gjerne velge å være anonym. Skriv isåfall en A foran ditt spørsmål.
Det vil være oppsett med bord og stoler. Plassene er unummererte. Vi legger til rette for at alle kan holde god avstand til hverandre ihht gjeldende smittevernregler.

  • Last Updated: 09.09.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

on. 28. oktober 2020 19:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
«Hekta» - Hvorfor meg?
Your Recently Viewed Pages