Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Lillehammer Ringebu

Åge Sten Nilsen i Ringebu

Overview

Laugen Rock og Bluesklubb tar sommerferie med selveste Åge Sten Nilsen.

En av landets råeste og mest profilerte rockevokalister går nå nye veier som soloartist. Til tross for at hans nye rockesatsing AMMUNITION lanserte
sitt andre kritikerroste studioalbum med påfølgende turnè i Europa, presenterer Åge Sten Nilsen en mykere side av seg selv som soloartist på album og
live, slik nærmere en halv million nordmenn har opplevd den folkekjære artisten live gjennom sine Queen-tolkninger. Denne gangen oppleves det gjennom
hans egen musikk og tekster, i 10 svært personlige og ettertenksomme komposisjoner. Hans første soloalbum på 8 år, «Smooth Seas (don`t make good sailors)»
har fått en svært god mottakelse fra såvel publikum som presse:

«Sterkt stilskifte av Åge» Treningkast 5 (Fredrikstad Blad)

«En helakustisk Åge Sten Nilsen lanserer ti nye låter, og gamle og nye fans kan glede seg. Dette albumet er sterkt håndverk fra den tidligere glamrockeren i Wig Wam, denne gang nedstrippet og neddempet, men like vel til dels heftig instrumentert. Særlig i molltoneartene er dette et bemerkelsesverdig godt album, og det er Nilsens tredje". Albumet byr stort sett på uvanlig sterk poesi. dette en vokalist i øverste divisjon. Åge Sten Nilsen kler også overraskende godt å synge mer lavmælt enn tidligere. Han har oftest stålkontroll på stemmen, enten det skal legges mye luft på, eller det skal nesten hviskes. Innpakningen må også berømmes, siden musikkarrangementene er sjeldent vellykkede. Særlig gir den gjennomgående bruken av strykere et helstøpt og annerledes lydbilde.
Gitaristen og multiinstrumentalisten Freddy Holm er dyktig produsent. Atle Rakvåg (bass), Magnus Buer Hansen (trommer) og Ola Aanje (piano) bidrar utmerket. Linda Kvam leverer smakfull sang i duett med Åge Sten Nilsen i «Mediterranian Sky».
Denne platen kan heldigvis ikke båssettes, fordi den henter elementer fra mange sjangere. Selv synes jeg helheten best kan beskrives som en slags blanding av Paul McCartney og Sting. For meg er det knapt mulig å gi en bedre kompliment enn det. » -Stig Nilsson F.B

Link "Trumpets And Trampolines" : https://www.youtube.com/watch?v=bp921QfR4iE

En akustisk turné med amerikanske Dan Reed i 2016 med tittelen «Acoustic Stories» ga Åge Sten mersmak og lyst til også å dele sine mer melankolske sider. I et
sjangerfritt musikalsk landskap med elementer fra både roots, contry, pop og rock, samarbeider Åge Sten med produsent og strengemester Freddy Holm (El Corazon,
Salmon Smokers, Henning Kvitnes m.fl.), Atle Rakvåg (bass), Tore Johannes Skauen (trommer) og Ola Aanje (piano).
Sammen leverer dette fantastiske laget live opplevelser av sjeldent høyt nivå, knytt sammen med Åge Sten's historier fra sin lange karriere og utsvevende livsstil.

Åge Sten Nilsen er nå også for første gang aktuell live i mere intime settinger, hvor han fremfører sine egne låter fra sine 3 soloalbum, Wig Wam og Ammunition alene med akustisk
gitar og piano. Det musikalske knyttes til egne fortellinger fra opp- og nedturer privat og proffesjonelt. Og selvfølgelig byr han på noen godbiter fra Queen også.


Konsertanmeldelse - Åge Sten Nilsen - intimkonsert Glenghuset Sarpsborg - Sarpsborg Arbeiderblad:

SA.NO: Kontrastfylt og neddempet om levd liv
Det er vel ikke som neddempet man kjenner Åge Sten Nilsen best. Men det var han torsdag kveld, da han spilte låter og fortalte historier fra livet og karrieren sin, alene med en gitar og et piano.
-Av Lars Weberg
Som en slags «VH1 Storytellers»-episode, startet han med begynnelsen og hvordan han etter å ha sett Elvis Presley på tv som liten, bestemte seg for å bli musiker og hvordan han senere skulle bli verdensstjerne med Sarpsborg-bandet Tomorrow, men i stedet endte opp som vernepleier og hobbymusiker.
Det viser seg fort at Nilsen både kan og liker å fortelle, og mestrer formatet med å sitte alene på scenen med all staffasje tatt bort, helt uten «krykker», som han kommer tilbake til senere i konserten.
For dette er et ganske nytt konsept for Nilsen. Selv om han har gjort mye akustisk gjennom karrieren, har han ikke viet en hel kveld til å gå gjennom både låter og egen historie alene på scenen. I tillegg var dette faktisk den første gangen han spilte i Glenghuset.
Etter introduksjonen gjør han Wig Wams store hit «In My Dreams» som første låt, og viser raskt at selv om han på et tidspunkt nesten ga opp håpet om en musikkarriere, likevel endte han opp der han ønsket.
I hvert fall nesten, for det er ikke tvil om at det har vært noen skjær i sjøen underveis.
«Og jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv. Er ikke det grusomt å tenke på?», som han sier det selv, etter å ha fortalt om bestefaren, fiskehandler Rolf Nilsen og gode foreldre.
Nilsen spiller det meste fra sitt seneste soloalbum «Smooth Seas (Don't Make Good Sailors)», som kler et neddempet konsept som dette godt, ikke minst når han gjør «Pipe Dreams» på piano, og virkelig viser en ny side av seg selv.
Selv om det er lagt opp til en forholdsvis lett og lystig tone, veksler han fort over til mer seriøse temaer, som å reise rundt på turné, mens noen venter hjemme og introduserer «Wild Card» med at «ingen venter hjemme lenger, for å si det sånn», eller at han drakk en flaske konjakk daglig som «krykke», for å klare og være Glam hver kveld. Helt til faren hans ble urolig og vekket han nok til å komme ut av «villsporet».
Selv om spesielt midtpartiet av konserten blir litt nedpå, privatfilosofisk og preget av enkelte «riper i lakken» gjennom livet, så er jo ikke Nilsen en typisk melankoliker, verken som person eller rent musikalsk.
Og det hele ender selvsagt opp der de fleste kjenner han, som en spilleglad og gira musiker, som får med seg publikum på Queen-låtene «Crazy Little Thing Called Love» og «We Will Rock You», samt Ammunitions MGP-hit «Wrecking Crew».
Da har han allerede tatt oss gjennom låter fra hele solokarrieren, Wig Wam, Ammunition og Tom Pettys «Room With a View», og pratet i ett i et par timer.
Det som er litt spesielt er motsetningen mellom den reflekterende og noe angrende tonen over ting som har gått galt i livet - det er mye «gå i seg sjæl»-stemning underveis - og janglingen og latteren med og fra publikum.
Om han ikke direkte prøver å gå bort fra show-siden av seg selv med dette konseptet, så er i hvert fall den noe mørkere undertonen her med på å nyansere bildet av den «rock'n roll»-hylende og spandex-kledde Wig Wam-frontmannen han nok er mest kjent for å være.
Som han sier selv, så er det viktig å omfavne motgang også. Om ikke annet kan han jo bruke det i en forestilling som dette. Det er alltid gøy å høre fortellinger om et levd liv, og det hadde ikke vært så interessant med en «storyteller»-aften hvis alt hadde gått på skinner.

  • Last Updated: 08.05.2018
  • Source: Kulturnett Oppland
Dates

ons 30. mai 2018 20:00 23:00

See All
Åge Sten Nilsen i Ringebu
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad