Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Åpning av Plastbyen 2017

Overview

Plastbyen 2017
Mange skoler, barnehager og familier har vært med å bygge Bergen første, største og flotteste Plastby på Akvariet. Med denne utstillingen ønsker Akvariet i Bergen å sette fokus på et viktig miljøproblem, nemlig den marine forsøplingen.

FREDAG 29. september kl 11.15 åpner ordfører Marte Mjøs Persen utstillingen. (Utstillingen står til 26. november).

En jury vil samme dag vurdere utstillingen og byggverkene og finne 10 finalister som publikum, venner og familie skal stemme på frem til 26. oktober. Da kåres vinneren av Plastbyen 2017.
Premien er en Drømmedag på Akvariet.

Visste du?
Hvert år havner 8 millioner tonn plastavfall i verdenshavene. Det er det samme som vekten av fem millioner biler! I vinter måtte en sjelden gåsenebbhval avlives på Sotra etter å ha fått i seg mer enn 30 store plastposer og annet plastavfall. I Stillehavet finner vi store mengder mikroskopiske plastbiter som flyter i en bestemt dybde i vannet og danner ugjennomtrengelige flak som er svært skadelige for dyre- og plantelivet. De største av disse flakene er på størrelse med Texas.

Dette klarer vi ikke gjøre noe med alene. Men sammen med deg og byggverket ditt, skal vi i alle fall "rope" så høyt vi kan!

  • Last Updated: 07.09.2017
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

fre 29. september 2017 11:15

See All
Åpning av Plastbyen 2017
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad