VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Åpningsforestilling for Festspillene 2021: The American Moth

  • Edvard Griegs Plass 1, Bergen
  • +47 55210630
  • 26. mai 2021 - 27. mai 2021
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Hva er elsket, hva er tapt? Årets festspill åpner med en internasjonal samproduksjon av Alan Lucien Øyen og winter guests.

The American Moth er en hybrid multimediaforestilling som kombiner dans, teater på flere språk og filmatisk live-video. Den internasjonale rollelisten består av dansere og skuespillere, deriblant den norske teater- og filmlegenden Liv Ullmann.

Med en poetisk tilnærming utforsker The American Moth hengivenhet og harme i forhold som går på tvers av generasjoner – hva er elsket, hva er tapt, erfaring, minner, tiden selv. Når kjærligheten springer mellom hjerter fra gammel til ung og tilbake igjen, er den aldri alene. Frykten springer alltid like ved.

Med pandemien som et usynlig og ubestridelig bakteppe, avdekker The American Moth en rekke personlige historier i et nedstrippet, betroende format. Blant løgner og anstrengelser i en stadig mer forvirret verden, vokser en eldgammel demon seg sterkere. Den delte frykten som får oss til å søke sammen, truer også med å rive oss i stykker.

Med bruk av filmkameraer og linser av ypperste kvalitet, tøyer regissør og koreograf Alan Lucien Øyen og kompaniet winter guests grensene for bruk av live-video i teatersammenheng. Publikum kommer tett på aktørene og forestillingen har en filmatisk intensitet.

The American Moth er åpningsforestillingen for Festspillene i Bergen 2021. Den internasjonale samproduksjonen skal senere spilles på National Theatre and Concert Hall i Taipei og The Kennedy Center for Performing Arts i Washington, D.C.

I tillegg til live-forestillingen, lager kompaniet en filmatisk utgave for digital turnering når reisevirksomhet ikke er mulig.

PRODUSERT AV
winter guests / Alan Lucien Øyen

Samproduksjon med Festspillene i Bergen, The Kennedy Center for Performing Arts, Washington D.C., The National Theatre and Consert Hall, Taipei, Den Norske Opera & Ballett, Oslo

  • Last Updated: 22.04.2021
  • Source: Visit Bergen
Dates

on. 26. mai 2021 18:45 20:15

to. 27. mai 2021 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Åpningsforestilling for Festspillene 2021: The American Moth
Your Recently Viewed Pages