VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Åpningskonsert: ARVO PÄRT

Overview

Ole Bull Kammerkor og Bergen Domkor
Bergen Domkor og Ole Bull Kammerkor forener krefter med BIT20 Ensemble i åpningskonserten viet den estiske komponisten Arvo Pärt. Programmet favner både sart og storslagen musikk, fra Pärts første vokale verk i 1963 til komposisjoner av i dag.

Arvo Pärt (f. 1935) er en av de mest fremførte samtidskomponistene, berømt for sin kompositoriske stil kalt «Tintinnabuli». Teknikken går ut på å sette to stemmer sammen – en melodistemme som stort sett holder seg innenfor tonene i en skala, og en tintinnabulistemme som spiller på en av de tre tonene i en valgt treklang. Ordet kommer av det latinske ordet for «små klokker». Musikken hører til strømningene med ny-enkelhet og hellig minimalisme, og Pärt selv assosierer musikken sin til klokkeklangen såvel som den kristne symbolikken knyttet til den.

Komponisten er kjent for sin lavmælte stil, men musikken har et bredt spekter av farger og dynamikk. Korene synger et rikt utvalg tekster på estisk, kirkeslavisk, latin og engelsk, og et av Pärts mest kjente verk «Spiegel im spiegel» for bratsj og orgel blir fremført av Liene Klava fra BIT20 Ensemble og domkantor Sigurd Melvær Øgaard.

Jon Flydal Blichfeldt og Kjetil Almenning – dirigenter
Sigurd Melvær Øgaard – orgel
Liene Klava fra BIT20 Ensemble – bratsj

  • Last Updated: 10.09.2021
  • Source: Visit Bergen
Dates

on. 22. september 2021 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Åpningskonsert: ARVO PÄRT
Your Recently Viewed Pages