Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Ålesund & Sunnmøre Ålesund

ÅSO - Klangen av Sunnmøre III

Overview

Her kommer et kort historisk resyme over begivenheter som har hatt betydning for Ålesund Symfoniorkester. Allerede i 1848 fantes det en musikkforening i Ålesund.
1945
Som så mye annet ble også musikklagene reorganisert etter krigen, og Ålesund Symfoniorkester ble stiftet 17. Oktober.
1957
Det tilsettes kommunal musikksjef. Ålesund Symfoniorkester får dermed fast dirigent.
1972
Ålesund kommunale musikkskole starter. Orkesteret var naturlig nok aktivt med i denne prosessen, fordi det var avgjørende for orkesterets videre drift og musikalske utvikling.
1985
Musikksjefstillingen blir omgjort til kommunal strykekvartett. Dette har vist seg å være en kommunal ”genistrek” som har gitt ringvirkninger
både med hensyn til kvalitet og rekruttering for orkesteret.
1986
Ålesund Symfoniorkesters venneforening blir stiftet. Den er fortsatt i full vigør og spiller en avgjørende rolle for orkesterets drift.
1995
Ålesund Symfoniorkester feirer 50 års jubileum med blant annet fylkesordfører og ordfører tilstede. Festskrift med komplett liste over orkesterets
konserter og aktiviteter fremlegges.
1997
Ålesund Symfoniorkester tildeles Ålesund bys kunstnerpris.
1997
Ålesund Symfoniorkester blir en av organisasjonen i fylket som tildeles øremerkede midler. Midlene skal i vesentlig grad brukes til frikjøp av musikklærere til spill i orkesteret. Dette var et stort steg fremover for orkesteret og en konsekvens av Ålesund kommunes langsiktige medvirkning.
1998
Ålesund Symfoniorkester tildeles fylkeskulturprisen sammen med Frode Alnes.
1998
Parken kulturhus åpner. Tiden for et kulturhus var overmoden i Ålesund. Det var uholdbart i lengden å tilby orkester, publikum og tilreisende musikere nedslitte gymnastikksaler med tilfeldig akustikk - og manglende fasiliteter. Ålesund Symfoniorkester gikk dermed inn og var med på å finansiere prosjektet.
2015
Orkesterets musikalske leder initierer et kuratorsprosjekt om den lokale komponisten Marius Moaritz Ulfrstad. Dette store prosjektet blir viktig fremover, både for norsk musikkhistorie og for orkesterets musikalske mål og utvikling.
2016
Som et prøveprosjekt, får Ålesund Symfoniorkester bruke Parken Kulturhus til sine ukentlige øvelser. Dette har stor betydning for orkesterklang og
musikalsk utvikling.

  • Last Updated: 17.07.2018
  • Source: Geirangerfjord - Ålesund & Sunnmøre
Dates

sø. 28. oktober 2018 kl. 02:00 18:30 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
ÅSO - Klangen av Sunnmøre III
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad