Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Øyvind Holm & Alexander Pettersen på Moskus

Mer info

Øyvind Holm & Alexander Pettersen

Øyvind Holm og Alexander Pettersen har begge lang fartstid i Trondheims musikkmiljø. Som låtskrivere og musikere har de over flere tiår gitt ut plater; både sammen, hver for seg og i et utall ulike bandkonstellasjoner.

Alexander Pettersen er kanskje mest kjent som primus motor i bandet The South. Bandet hadde i sin tid flere låter listet på både P1 og P3, mest kjent er kanskje “Can’t find my way back home”. I tiden etter The South har Pettersen gitt ut to kritikerroste soloalbum, og et tredje album, “Supply/Demand”, slippes 15. mars 2024.

Pettersen har i tillegg vært fast gitarist og kreativ sparringspartner for Ida Jenshus, samt spilt gitar for folk som Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella, Jonas Brekke og Øyvind Holm.

Øyvind Holm startet sin musikerkarriere med bandet Dipsomaniacs i 1997. Mange kjenner han kanskje også som låtskriver og vokalist i americana-bandet Sugarfoot. Etter dette har Holm fokusert på å skrive låter og å gi ut plater under eget navn. Siden 2020 har det blitt tre kritikerroste soloskiver. Den siste, “Paradox of Laughing", ble sluppet på tampen av 2023, og ble tidligere i år kåret til årets norske album (2023) av nettstedet popklikk.

Albumet fikk sin internasjonale lansering til strålende anmeldelser nå i januar 2024, noe som ble feiret med to utsolgte kvelder her på Moskus.

Så med hvert sitt ferske album å promotere, har Holm og Pettersen nå bestemt seg for å gjøre en serie konserter sammen. Her vil det bli servert godbiter fra to omfangsrike låtkataloger.

Sagt om Øyvind Holm: “Med «Paradox of Laughing» har Øyvind Holm nok en gang gjort det få andre klarer: å lage frisk og låtsterk pop-musikk som står på skuldrene til en rik musikkhistorie” (Espen D.H. Olsen, Popklikk)

5 / 6 – Om albumet “Paradox of Laughing: “[...]dette er en emosjonell reise gjennom mange slags farvann; formidlet av en sann popkunstner.” (Ole Jacob Hoel, Adresseavisen)

Sagt om Alexander Pettersen:

“Den vanskelige andreplata ble på alle måter en suksess, med mesterlig produksjon og låter som henger igjen lenge etter skiva er spilt ut.” (Frederick Baade, Under Dusken)

5 / 6 – Om albumet “The Letter”: “Så fin at det gjør litt vondt” (Ole Jacob Hoel, Adresseavisen)

Sist oppdatert: 04/19/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt