Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Indre Østfold Eidsberg

10. desember Julemarked på Folkenborg Museum

Overview

Søndag 10. desember kan du oppleve julestemning på Folkenborg museum, med juleverksted, julebakst og hygge for hele familien. Vi retter oppmerksomheten mot grisens plass i norsk juletradisjon. Slakter Gunnar Strand fra legendariske Diskerud vil slakte en av våre griser og vise hvordan man lager julemat av en ekte julegris.

 

I Narvestadsbygningens blir det salg av småkaker og i blåsalen er juletreet pyntet slik det ble gjort på slutten av 1800-tallet.

 

På Husmansplassen blir det bakt i steinovn – kanskje barna får være med å bake?

 

I museumslåven er det juleverksted for barna. Her kan de blant annet lage honninglys og sin egen julekalender av appelsin og nellikspiker. Noen smånisser har gjemt seg rundt på området, og museet trenger barnas hjelp til å finne dem igjen! Nissene har tatt med seg hver sin bokstav, og når man har funnet alle nissene har man også funnet løsningsordet. Da vanker en liten premie!

 

Norske tradisjoner plukker stadig opp elementer fra andre kulturer. Denne julen introduserer vi piñata, som blant annet brukes i julefeiringen i Mexico og andre latin-Amerikanske land. Piñataen er selvsagt en nisse – bli med og slå hull på nissen og se hva som kommer ut av den!

 

Slaktingen av grisen foregår på avskjermet område kl. 14.00.

 

Klokken 15.00 tennes lysene på treet, og alle er velkomne til juletregang før barna slår hull på piñataen.

 

Vel møtt til førjul på Folkenborg!

  • Last Updated: 30.10.2017
  • Source: Indre Østfold Utvikling
Dates

søn 10. desember 2017 12:00

See All
10. desember Julemarked på Folkenborg Museum
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad