VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

125-års Jubileumskonsert – Sandnes Symfoniorkester

  • Mauritz Kartevolds Plass 1, Sandnes
  • +47 51602010
  • 25. oktober 2020
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

125-års Jubileumskonsert – Sandnes Symfoniorkester

Sandnes symfoniorkester, stiftet i 1895, feirer i år 125-år og inviterer med dette til jubileumskonsert i Sandnes kulturhus. Konserten blir jubileets hovedmarkering og orkesteret byr på et spennende program hvor det klassiske repertoaret står i fokus.

Konserten åpnes med Sjostakovitsj som sørger for god feststemning med sine triumferende, energiske og lekne melodier. Stykket ble skrevet i 1947 i forbindelse med 30. årsjubileet til Oktoberrevolusjonen i Russland men ble derimot ikke fremført før i 1954. Siden har ouverturen blitt et kjent verk i orkesterlitteraturen.

Opp gjennom årene har orkesteret samarbeidet med flere dyktige solister og jubileumskonserten blir intet unntak. Med seg har orkesteret en av dagens store norske utøvere, nemlig Christian Ihle Hadland som solist i Sergej Rachmaninovs storslagne klaverkonsert nummer 2 i C-moll. Konserten ble skrevet i 1901 og blir regnet som en av klaverlitteraturens virkelig store juveler.
Konserten avsluttes med Antonín Dvorák sin optimistiske og muntre 8. symfoni. Symfonien, som ble skrevet i 1889, er sammen med hans 9. symfoni ett av hans mest spilte verker og kjennetegnes av sine vakre melodier og klare påvirkning av tsjekkisk folkemusikk.

Konserten ledes av dirigent Bjarte Engeset.

  • Last Updated: 10.09.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

sø. 25. oktober 2020 19:00 20:40

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
125-års Jubileumskonsert – Sandnes Symfoniorkester
Your Recently Viewed Pages