VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

7-fjellsturen

Overview

Bergen og Hordaland inviterer til deltakelse på 7- og 4-fjellsturen. Dette arrangementet har blitt en attraksjon, en folkefest og en alle tiders folkevandring. I løpet av turen får du oppleve store deler av den bergenske fjellverden med praktfull utstikt over byen langs store deler av løypen. Det noteres ingen tid, hele søndagen brukes til å tilbakelegge ca. 3,5 mil og total oppstigning på 2.400 meter.

Hvem kan være med?
Turen krever god kondisjon, og har man holdt seg i form ved regelmessig turgåing, kan man regne med å gjennomføre turen med glans. Turen ble første gang arrangert i 1948.

Mat og drikke
Saft blir servert gratis på Bergen Yrkesskole. Saft blir også servert på veien mellom Fløyen og Rundemanen. Ta selv med mat for en vanlig dagstur. Husk rikelig med vann, næringsrik drikke.

Start og rute
Start fra Gravdal (v/Nutec) mellom kl. 06.30 og 08.30. Deretter går turen til Lyderhorn, i godt merket løype. Damsgårdsfjellet, Løvstakken, Ulriken, Fløyfjellet (v/Fløirestauranten), videre til Brushytten og Rundemanen. Herfra til Sandviksfjellet og tilbake til Turlagskontoret i Marken. Deltakerkortet skal klippes på alle topper og leveres i sekretariatet ved innkomst.

Bussavgang
Det blir satt opp busser fra Nygaten v/Marken til Gravdal. Bussene går fra kl. 06.15 til kl. 08.15. Bussturen er gratis. Det er ikke mulig med påstigning underveis.

Utmerkelser
Alle som fullfører får diplom og 7-fjellsmerket ved innkomst. Det blir også gratis T-skjorte til alle deltakerne. Dersom du er over 65 eller under 12 år godtar vi 4-fjellsturen som en 7-fjellstur på veien mot plaketter og statuetter.

4-fjellsturen
Dette er et tilbud til alle som finner 7-fjellsturen for lang. Start fra Årstad videregående skole mellom kl. 09.00 og 11.00. Traseen er Ulriken, Fløyen, Rundemanen, Sandviksfjellet, med innkomst ved Turlagskontoret i Marken. Diplom, T-skjorte og merke til alle som fullfører. Se for øvrig program for 7-fjellsturen.

  • Last Updated: 19.01.2021
  • Source: Visit Bergen
Dates

sø. 30. mai 2021

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
7-fjellsturen
Your Recently Viewed Pages