Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

A BANQUET

Overview

A Banquet. Regi: Ruth Paxton. Storbritannia 2021. Tale: engelsk. Tekst: engelsk. Aldersgrense: 15 år. 35mm, 1t 37min.
I Ruth Paxtons fengslende debutfilm strever enken Holly med eldstedatteren Betseys forstyrrede overbevisning om at kroppen hennes er blitt en mottaker for en ukjent, høyere makt, en makt som på skjebnesvangert vis har frarøvet henne all appetitt og som Betsey tror bebuder en katastrofal omveltning.
Til å begynne med antar man at tilstanden skyldes tenåringsopprør eller en psykologisk brist. Men selv om Betsey nekter å spise, går hun ikke ned i vekt, så hun styrkes i troen på sitt nyvunne og gåtefulle livsinnhold. Datterens personlighet blir ytterligere forsterket av lidelsen, og Holly konfronteres med egen tro og fortidens fortrengte traumer.
Paxton trekker linjer mellom urovekkende kroppsskrekk og sydende psykodrama og eskalerer på kløktig vis det hverdagslige «du går ikke fra bordet før du har spist opp» til den opprørende og dype frykten for å være ute av stand til å forstå sine egne barn, hva de ønsker og trenger, og hvordan man skal beskytte dem mot ytre krefter i en nådeløs verden. Både Guillory og Alexander dramatiserer disse konfliktene på fabelaktig vis, der Justin Bulls intime manus krever rikosjettering mellom kolossale emosjonelle ekstremer.
A Banquet kombinerer elegant fotografering gjennomsyret av groteske kulinariske nærbilder og subtile raid med marerittaktig surrealisme, og filmen er en urovekkende bankett fra en lovende ny filmskaper med bilder og ideer som gir en kraftfull og vedvarende ettersmak.
Innholdsadvarsel: skildringer av spiseforstyrrelse og fysiske traumer (tvangsfôring).
Se her for info om, og kjøp av, Cinematekets filmkort.
Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 17.01.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

ti. 25. januar 2022 18:00 19:40

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
A BANQUET
Your Recently Viewed Pages