VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

Abrahams barn av og med Svein Tindberg

  • Mauritz Kartevolds Plass 1, Sandnes
  • +47 51602010
  • 10. mai 2021 - 11. mai 2021
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

I forestillingen Abrahams barn forteller Svein Tindberg historien om jødedom, kristendom og islam som alle gjør krav på at Abraham er deres stamfar.

I forestillingen Abrahams barn forteller Svein Tindberg historien om jødedom, kristendom og islam som alle gjør krav på at Abraham er deres stamfar.

Sameksistensen mellom Abrahams barn har vært konfliktfylt. Men, historien om jøder, kristne og muslimer er mye, mye mer. Det er også historien om en fruktbar kulturell, intellektuell og åndelig vekselvirkning, hvor de tre religionene har blitt rikere ved å leve tett innpå hverandre. I Abrahams barn fremhever Tindberg de verdiene som favner om og forener de tre store verdensreligionene.
Svein Tindbergs fortellerkunst har begeistret pressen og bergtatt mer enn 90 000 publikummere og i 2021 er han klar for turné!

TRE RELIGIONER - EN BOK
I dagens Europa, liksom i Midtøsten, lever jøder, kristne og muslimer tett innpå hverandre. Det muslimske nærværet i Vest-Europa er av relativt ny dato. Men både jødedom og islam har fra gammelt av vært en integrert del av det ellers kristne Europa. I Spania, på Balkan og i deler av Øst-Europa har islam til tider vært den dominerende makten, og jødene og de kristne har levd som minoriteter. I nyere tid har situasjonen for det meste vært omvendt. I dag lever fler og fler muslimer som minoriteter i et Europa som er grunnleggende preget av den kristne kulturarven, hvor flertallet regner seg som kristne.

SVEIN OM ARBEIDET
Tindberg har gjennom de siste 20 årene arbeidet med teaterstykket med religiøs tematikk. Nå blir det mer enn noen gang manet til forsoning, forståelse og økt kunnskap om ulike levesett, verdier og religioner.

Om arbeidet:
Å lage en scenefortelling om en av grunnsteinene i den menneskeskapte kulturen kan virke uoverkommelig, sier Svein Tindberg om sitt arbeid med disse tekstene. Men, på den annen side er det ikke så komplisert som vi vil ha det til. Dette er gode historier! Min oppgave er å fortelle en god historie, med glimt i øyet. Jeg håper publikum går ut med et smil om munnen, men også med mer kunnskap. Skal vi bo sammen må vi vite litt om hverandre. Må vi ikke?

  • Last Updated: 12.03.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

ma. 10. mai 2021 19:00 21:00

ti. 11. mai 2021 19:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Abrahams barn av og med Svein Tindberg
Your Recently Viewed Pages